Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008

<< < (10/53) > >>

leho:
V diskuzi pod clankem v Lidovkach jsem napsal, ze pravdepodobne podle Zidka zide rovnez mohou za 2. svetovou valku:
Kdyby nebylo Zidu v Nemecku a Rakousku, tak by zcela zrejme Hitler se nedostal k moci, jelikoz be se venoval svemu konicku - malovani. Zidkuv clanek je presne to co je - stupidni antisemitsky vylev, ktery neni pouze lzivy, ale take nemravny a nemoralni a je sokujici, ze jeden z hlavnich ceskych deniku takovy skvar vubec uverejnil. Lidovky se tak dostavaji do kategorie stvavych novin jakym byvaly napriklad Volkische Beobachter v Nemecku behem Hitlerovy vlady nebo casopis Vlajka z doby Protektoratu, tam se take uverejnovaly podobne clanky. Clanek nejsou jenom lzi, ale prispiva k rozdmychavani stareho nacistickeho antisemitismu. Podle meho nazoru byl publikovanim clanku porusen zakon a nejedna se o nejakou svobodu slova. Propagace hnuti jako nacismus je v Cesku trestna a ja bych clanek takto interpretoval...

Míla:
Vážení přátelé, slíbila jsem, že vám napíši odezvu Lidovek. Včera ve 20 hod. mi odpověděl pan redaktor Zídek. Přepíšu vám jeho názor. Já jsem mu odpověděla, že s jeho názorem nemohu souhlasit a že dle mých životních zkušeností je nebezpečný, ale třeba některého z Vás to zajímat bude a můžeme si o tom zase popovídat a teď konkrétní text "
Vážená paní(moje jméno), naprosto kategoricky se ohrazuji proti Vašemu nařčení z antisemitismu. Můj sloupek:
1.zasadil cs. pomoc do méně známých kontextu
2.položil otázku, zda by nebyla situace na Blízkém východe bez Izraele lepší. Říká se tomu kontrafaktuální historie(přiznám se, že jsem to četla poprvé a vůbec nevím, co to je). Běžně se píší knihy např. na téma, zda by nebylo lepší, kdyby  se Rakousko- Uhersko nerozpadlo (a nevzniklo by Československo). Proč bychom nemohli uvažovat podobně o Izraeli. Srdečně Vás zdravím Petr Zídek

Tak teď můžete přemýšlet. Za sebe říkám, že nevím a nikdy jsem se nesetkala ještě s kontrafaktualní historií, ale myslím si, že je velice nebezpečná a to si dovolím říci, jako laický historik. Tak Baker tov. Míla

Samuel:
Doporučuji pozornosti další článek v Lidovkách od Zbyňka Petráčka, na který mě v odpověď na můj e-mail upozornil pan šéfredaktor Veselin Vačkov:
https://www.lidovky.cz/v-zrcadle-sedesatin-izraele-dpe-/ln_noviny.asp?c=A080512_000043_ln_noviny_sko&klic=225364&mes=080512_0

zoom:
Asi bych měla vysvětlit některé své výroky. Ano, myslím, že by kontrafaktuální historik měl jet na nějaký delší studijní pobyt do Gazy a do Syrie a do Iránu aby se trochu vyléčil, anebo aby tam požádal o politický azyl, to bych ponechala jeho postoji.
Průšvih který by měl mít bych by podle mě měl být někde na hranici odebrání prémii a pověřením nějakým nepopulárním ale obtížným pracovním úkole, kdy by mu hlava zchladla, protože to nejde udělat od kavárenského stolku. Obávám se ale že spíš bude pochválen, protože se tím jeho žvástem Lidovky "zviditelnily".
Nezapomeňte, že článek může být použit různýmí nácky jako správný a moudrý názor včetně všeho co k tomu u jejich pojetí historie patří.
ANtisemitismus v rouše antisionismu je velice populární i u jiných než komunistických ideologii. Viz Ahmadenidžád. S židy on nená problém, jen s těmi sionisty, ale kdo je sionista určuje on. No a Palestinští bojovníci za svobodu, kteří střílejí rakety padni kam padni i po té, kdy Židé odešli z Gazy jsou jistě vzorem pro mírumilovné beránky, kteří mírové dohody neuzavírají jenom proto, že ti zlí sionisté jsou jejich nepřáteli a s nepřáteli přece žádný mír být nemůže, o tom jasně píše Korán. Naštěstí Izrael už není nějaká skupina Židů v ghetu, kterou je možné  beztrestně vyvraždit. A to asi tu a tam někomu vadí.

zoom:
Ten Petráčkův článek je opravdu výborný. Nvrhovala bych link na titulní stránku eretz .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi