Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Popel.

<< < (8/10) > >>

kjan:

--- Citace: Rudolf Sob kdy 28. Srpna 2009, 21:57:44 ---kdyz clovek jde na pohreb a vidi telo, nebo aspon rakev, ma moznost se s mrtvym rozloucit
--- Ukončit citaci ---

Z dovolením bych maličko poopravil, i když se kremací nezastávám, zde bývá nejprve rozloučení se zesnulým a teprve pak se cesta rozdvojuje.

kjan:

--- Citace: Vader kdy 28. Srpna 2009, 12:48:09 ---V praci na zacatku '90 let jsme meli klasickeho poltergeista. Se mnou byl kamarad, ostatni v noci chodili jen po skupinkach. Pak tam po demolici udelali parkoviste.

--- Ukončit citaci ---
A pak se nejprve začaly ztrácet předměty z aut a pak i celá auta. Hrůza tam parkovat.  :o

kjan:

--- Citace: Rudolf Sob kdy 28. Srpna 2009, 21:57:44 ---Hlavni argument proti, skutecne je "Prach jsi, a v prach se obratis", popel totiz neni prach, prach se vrati do zeme a vytvori novy zivot,
popel se povazuje za mrtvy.     

--- Ukončit citaci ---
Já jsem si to taky tak představoval, jenže je tam ten hebrejský text s tím alef nebo ajin a ty překlady k tomu a ještě k tomu německé Erde, takže mám pocit, že už by to nerozmotal ani aztécký náčelník Huidzilopochtli.

martindeporres:

--- Citace: Vader kdy 28. Srpna 2009, 15:16:52 ---Poltergeist dela jen hluk, jen nekteri pry dokazou hybat vecmi.
Zenske i chlapi byli pri nocnich sluzbach obcas na pokraji pos*ani, kdyz se k nim dlouhou chodbou osvetlenou jen nocnim "nouzakem" blizily kroky, nekteri sli dal a opakovali si, ze se jim to jen zda, kroky je minuly a pak se vzdalovaly. Jini/jine, proste utikali zpatky a nikdo je nedonutil do kancelare dojit.
Nebo nam rachotil ledotvor pro piti, jako kdyz se horni prihradka naplni a sype led do zasobniku. For byl v tom, ze ledotvor byl polamany a uz tyden odpojeny od proudu i vody.

--- Ukončit citaci ---
Když si člověk nakonec uvědomí, že tihle duchové jsou de facto nešťastné  bytosti,  které  tím svým vyváděním volají o pomoc, tak je všechno o něčem jiném. Hezky se za ně pomodlit, od srdce jim žehnat, aby se dostali tam, kde už dávno měli být, oni si nakonec dají říct a v míru a v pokoji odejdou.  I doma mi nakonec strašení ustalo. Chce to jen trochu práce a vložit do toho srdíčko.

martindeporres:
Kjan: nemůžete vycházet z Lutherova překladu. Z překladu bludaře, u něhož je největší neštěstí to, že  církev v jeho případě těžce zaváhala a nebyl včas upálen.  ;D  Sám jsem si na  některé nepřesnosti v překladu naběhl taky, naštěstí mi to tu bylo vysvětleno.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi