Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Popel.
martindeporres:
--- Citace: kjan kdy 28. Srpna 2009, 09:53:09 ---
--- Citace: martindeporres kdy 27. Srpna 2009, 17:48:08 ---Je zajímavá jedna věc. Kdysi jsem slyšel přednášku na které přednášející tvrdil, že duše se od těla odlučuje 40 dní. Pokud je tělo spáleno, je to pro ni šok, že pak neví, kam jít. Proto není pohřeb žehem to pravé štěstí.
--- Ukončit citaci ---
Dovolil bych si malou opravu. Ta duše ví, kam jít, ale nemá už se od čeho oddělit a tak zůstává na místě. Tam se pak s ní můžeme setkat i po staletích.
--- Ukončit citaci ---
To je mnohem rozumnější vysvětlení, než to, co jsem slyšel. Ono i tak běhá po zemi dost duší, které jsou poutány k nějakému místu a straší tam. Už jsem si to zažil, když mi strašilo doma. Samy se zapínaly konvice na kávu, sporák, mobil si volal sám od sebe... :)
Vader:
V praci na zacatku '90 let jsme meli klasickeho poltergeista. Se mnou byl kamarad, ostatni v noci chodili jen po skupinkach. Pak tam po demolici udelali parkoviste.
martindeporres:
--- Citace: Vader kdy 28. Srpna 2009, 12:48:09 ---V praci na zacatku '90 let jsme meli klasickeho poltergeista. Se mnou byl kamarad, ostatni v noci chodili jen po skupinkach. Pak tam po demolici udelali parkoviste.
--- Ukončit citaci ---
Mně takhle jeden poltergeist vytáhl večer z práce. Zvoní mi v práci mobil. Nedoběhnu k němu, tam změškaný hovor od syna, který tou dobou neměl být doma. Volám zpátky, nikdo to nebral. Jedu domů, doma nikdo, na klukovo mobilu, který nechal doma v 17,55 odeslaný hovor na mně, 17,56 zmeškaný hovor od mne a kluk byl tou dobou na druhém konci města. Asi si poltergeist říkal, že už pracuju moc dlouho. :)
Vader:
Poltergeist dela jen hluk, jen nekteri pry dokazou hybat vecmi.
Zenske i chlapi byli pri nocnich sluzbach obcas na pokraji pos*ani, kdyz se k nim dlouhou chodbou osvetlenou jen nocnim "nouzakem" blizily kroky, nekteri sli dal a opakovali si, ze se jim to jen zda, kroky je minuly a pak se vzdalovaly. Jini/jine, proste utikali zpatky a nikdo je nedonutil do kancelare dojit.
Nebo nam rachotil ledotvor pro piti, jako kdyz se horni prihradka naplni a sype led do zasobniku. For byl v tom, ze ledotvor byl polamany a uz tyden odpojeny od proudu i vody.
Rudolf Sob:
Pokud si dobre pamatuji vysvetleni tak tady na Americkem kontinente je to asi takhle: kremace je proti zidovske tradici a ortodoxni Zide ji odmitaji.
reformni Zide nemaji nic proti, a konservativni rabini sice neprijdou na "pohreb" ale nekdy (aspon nekteri) prijdou na "pametni oslavu" (memorial service). Hlavni argument proti, skutecne je "Prach jsi, a v prach se obratis", popel totiz neni prach, prach se vrati do zeme a vytvori novy zivot,
popel se povazuje za mrtvy. Mensim duvodem je , ze nepratele zmenili zidovska tela v popel dost casto (upaleni na hranici Inquizici, v drevene
synagoze ve Vychodni Evrope nebo v krematoriich v nemeckych lagrech ) , ze neni treba pridavat vic tel a vyvolavat negativni pocit pripominkou.
A osobne, i kdyz jiste nejsem jediny, si myslim , ze kdyz clovek jde na pohreb a vidi telo, nebo aspon rakev, ma moznost se s mrtvym rozloucit,
kdyz tam vidi urnu, tak uz je jaksi pozde. Takze jde troch o uctu k pozustalym. Ale to je pouze subjektivni pocit.
Nevim jestli vas to zajima, nebo se radeji venujete poltergeistum a jinym poveram.
Popel z pozaru, jak se nekdo ptal, se take dat pohrbit de zeme, je to cast cti k mrtvemu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi