Judaismus > Obecná náboženská debata
Sabatai ben Meir HaCohen.
martindeporres:
Elazar: přesto takové případy jsou. Viz Lurdy, Medugorje... A tam jsou i lékařsky zdokumentované a dokumenty veřejnosti přístupné. Znovu opakuji, nevidíme do mnoha věcí, které se odehrávají nad námi. Už třeba jen to, co spouštíme pouhou modlitbou, si můžeme všelijak vysvětlovat, dohadovat se co se děje, ale nikdo do toho pořádně nevidí. Těžko něco posuzovat nebo odsuzovat, když vidíme jen promile toho, co doopravdy je.
Elazar:
--- Citace: martindeporres kdy 15. Června 2009, 17:17:53 ---Elazar: přesto takové případy jsou. Viz Lurdy, Medugorje... A tam jsou i lékařsky zdokumentované a dokumenty veřejnosti přístupné. Znovu opakuji, nevidíme do mnoha věcí, které se odehrávají nad námi. Už třeba jen to, co spouštíme pouhou modlitbou, si můžeme všelijak vysvětlovat, dohadovat se co se děje, ale nikdo do toho pořádně nevidí. Těžko něco posuzovat nebo odsuzovat, když vidíme jen promile toho, co doopravdy je.
--- Ukončit citaci ---
To, co spouštíme modlitbou (dobrý výraz) do toho nido nevidí, souhlasím. Modlitbou, ne nějakou pověrou. A k modlitbě za uzdravení nepotřebuji ani Lurdy, ani Šachův z"l náhrobek. Jsem já to ale skeptik. Ale co byste chtěl od někoho jako já... ;)
martindeporres:
--- Citace: Elazar kdy 15. Června 2009, 17:26:38 ---
--- Citace: martindeporres kdy 15. Června 2009, 17:17:53 ---Elazar: přesto takové případy jsou. Viz Lurdy, Medugorje... A tam jsou i lékařsky zdokumentované a dokumenty veřejnosti přístupné. Znovu opakuji, nevidíme do mnoha věcí, které se odehrávají nad námi. Už třeba jen to, co spouštíme pouhou modlitbou, si můžeme všelijak vysvětlovat, dohadovat se co se děje, ale nikdo do toho pořádně nevidí. Těžko něco posuzovat nebo odsuzovat, když vidíme jen promile toho, co doopravdy je.
--- Ukončit citaci ---
To, co spouštíme modlitbou (dobrý výraz) do toho nido nevidí, souhlasím. Modlitbou, ne nějakou pověrou. A k modlitbě za uzdravení nepotřebuji ani Lurdy, ani Šachův z"l náhrobek. Jsem já to ale skeptik. Ale co byste chtěl od někoho jako já... ;)
--- Ukončit citaci ---
Já zase souhlasím s vámi, že k modlitbě za uzdravení a ani dokonce k uzdravení samotnému ty Lurdy nejsou zas tak nutné. Ale zase jsou lidi, kteří to potřebují a funguje jim to tak, jak uvěřili.
Elazar:
Svět chce být klamán ;)
menagen:
--- Citace: martindeporres kdy 15. Června 2009, 16:41:20 ---... Co se soch a obrazů týče, má to svoji logiku se jim neklanět. A současně má i svoji logiku se jim klanět...
--- Ukončit citaci ---
... a proto máme halachu a svatá písma, která svorně a jednomyslně říkají "NEKLANĚT". Logika je dobrý sluha, ale zlý pán.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi