Judaismus > Obecná náboženská debata
Sabatai ben Meir HaCohen.
kjan:
Navštívil jsem židovský hřbitov v Holešově, jen tak, bez průvodce. Je tam i hrob židovského myslitele Sabatai ben Meir HaCohena. Na jeho náhrobku jsou otištěny ruce k modlitbě. Přiložíte-li na ně svoje ruce a soustředíte se, dočkáte se uzdravovacího účinku a vaše neduhy zmizí. Ověřil jsem na sobě, moje docela vážné problémy s kolenem zmizely do druhého dne. Ale více k věci, kde se dá najít více informací o životě a díle tohoto myslitele ?
Vader:
To mi, pri vsi ucte, zavani tak trochu modlarinou :(
Tamar:
--- Citace: kjan kdy 14. Června 2009, 19:42:34 ---Navštívil jsem židovský hřbitov v Holešově, jen tak, bez průvodce. Je tam i hrob židovského myslitele Sabatai ben Meir HaCohena. Na jeho náhrobku jsou otištěny ruce k modlitbě. Přiložíte-li na ně svoje ruce a soustředíte se, dočkáte se uzdravovacího účinku a vaše neduhy zmizí. Ověřil jsem na sobě, moje docela vážné problémy s kolenem zmizely do druhého dne. Ale více k věci, kde se dá najít více informací o životě a díle tohoto myslitele ?
--- Ukončit citaci ---
Obraťte se na Jiřího Richtera olam@olam.cz, dostane se vám vyčerpávajících informací..
menagen:
--- Citace: kjan kdy 14. Června 2009, 19:42:34 ---Navštívil jsem židovský hřbitov v Holešově, jen tak, bez průvodce. Je tam i hrob židovského myslitele Sabatai ben Meir HaCohena. Na jeho náhrobku jsou otištěny ruce k modlitbě. Přiložíte-li na ně svoje ruce a soustředíte se, dočkáte se uzdravovacího účinku a vaše neduhy zmizí. Ověřil jsem na sobě, moje docela vážné problémy s kolenem zmizely do druhého dne. Ale více k věci, kde se dá najít více informací o životě a díle tohoto myslitele ?
--- Ukončit citaci ---
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0abtaj_ha-Kohen
https://www.jewishencyclopedia.com/view.jsp?artid=525&letter=S
Elazar:
--- Citace: Vader kdy 14. Června 2009, 21:11:26 ---To mi, pri vsi ucte, zavani tak trochu modlarinou :(
--- Ukončit citaci ---
Já bych to nazval jinak... :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi