Judaismus > Obecná náboženská debata
Sabatai ben Meir HaCohen.
Vader:
--- Citace: Elazar kdy 15. Června 2009, 08:45:29 ---
--- Citace: Vader kdy 14. Června 2009, 21:11:26 ---To mi, pri vsi ucte, zavani tak trochu modlarinou :(
--- Ukončit citaci ---
Já bych to nazval jinak... :)
--- Ukončit citaci ---
Jakpak ? :o
martindeporres:
--- Citace: Vader kdy 14. Června 2009, 21:11:26 ---To mi, pri vsi ucte, zavani tak trochu modlarinou :(
--- Ukončit citaci ---
Proč? Za živa byl rabbi tím, kdo svou moudrostí spojoval lidi se Stvořitelem. Vidíte nějaký důvod, proč by to nemohl dělat i po smrti? Máte plno poutních míst kde skutečně k uzdravení došlo. Kdo z nás může vědět, co a jak se odehrává mezi nebem a zemí. I kdyby jediné uzdravení na rabbiho hrobě přivedlo člověka k obrácení k Nejvyššímu, má to svůj obrovský význam.
menagen:
--- Citace: martindeporres kdy 15. Června 2009, 09:56:13 ---
--- Ukončit citaci ---
Proč? Za živa byl rabbi tím, kdo svou moudrostí spojoval lidi se Stvořitelem. Vidíte nějaký důvod, proč by to nemohl dělat i po smrti? Máte plno poutních míst kde skutečně k uzdravení došlo. Kdo z nás může vědět, co a jak se odehrává mezi nebem a zemí. I kdyby jediné uzdravení na rabbiho hrobě přivedlo člověka k obrácení k Nejvyššímu, má to svůj obrovský význam.
--- Ukončit citaci ---
Jen je škoda, že o těch uzdravovacích schopnostech nevěděl Šabtaj ben Meir ha-Kohen osobně; mohl přiložit vlastní ruce, uzdravit se a nemusel umřít tak mladý. Myslím, že knihy, které by napsal, by pomohli lidem mnohem víc než několik zázračných uzdravení...
kjan:
Já jsem jenom napsal, co se stalo. Nemusí se to stát každému a vždy, může to být náhoda, nebo příčina někde jinde, ale když se to už tak stane, nenechá vás to bez zamyšlení. Fakt je, že budu-li v Holešově, nebo poblíž, určitě tam zajdu. A popovídáme si.
Šalom
Kjan
martindeporres:
--- Citace: menagen kdy 15. Června 2009, 10:29:19 ---
--- Citace: martindeporres kdy 15. Června 2009, 09:56:13 ---
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Jen je škoda, že o těch uzdravovacích schopnostech nevěděl Šabtaj ben Meir ha-Kohen osobně; mohl přiložit vlastní ruce, uzdravit se a nemusel umřít tak mladý. Myslím, že knihy, které by napsal, by pomohli lidem mnohem víc než několik zázračných uzdravení...
--- Ukončit citaci ---
Souhlasím. Ovšem kdo z nás vidí do plánů Nejvyššího? Dosáhne-li duše stavu, kdy se k Němu může odebrat, nezáleží, kdo v jakém věku umře. A nám tady zbude jen lítost při pomyšlení na velké dílo, které mohlo být.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi