Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X

<< < (26/50) > >>

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy  4. Února 2009, 02:37:33 ---
--- Citace: Scooolie kdy  4. Února 2009, 01:50:19 ---Je s vámi legrace  ;D Nicméně uhýbáte od tématu. Třtinu nedolomit. Ale rozhodně také nešel jen tichým příkladem. Tepal slovem neřádstva, kázal Království Boží, aktivně obracel lidi na svoji víru, vyzýval ke svému následování. A tak máme činit i my - aktivně hlásat Jeho názory, obracet aktivně k Jeho následování. Ne tiše sedět a koukat, zda a až si nás někdo všimne. To sice je legitimní postoj obecně, ale není to postoj křesťanský - rozumíme-li křesťanstvím následování Ježíšova příkladu.
--- Ukončit citaci ---
Máme opravdu velmi odlišný názor. Váš Ježíš je takový Pat Robertson nebo Jerry Falwell, v mém světě Krista následuje daleko spíš sv. Serafim Sarovský: "Získejte Ducha svatého a tisíce okolo Vás budou spaseny." (cituji po paměti) Když chci protestanty pořádně dloubnout, říkám jim, že v Boha pořádně nevěří, protože se chovají podle hesla "co si neuděláš sám, to nemáš". Občas se chovají, jako kdyby Bůh neexistoval. Kdyby Kristus chtěl, mohl mu Otec poslat nejen legie andělů na pomoc, ale mohl by celým arsenálem zázraků a zjevení obracet židy, muslimy, hinduisty, pohany atd. o stošest.

--- Ukončit citaci ---
"Náš Ježíš" je ten popsaný v Nové zákoně, konkrétně v evangeliích. Jaksi tam nevidím tichého člověka, stranícího se publicity a čekajícího, až si ostatní všimnou jeho života...
My neříkáme, že "co si neuděláme sami, to nemáme" - my říkáme, že ve jméně Páne to děláme. Možná znáte to podobenství o tom, jak pán svěřil svým služebníkům peníze... Vy jste ten služebník, co je jen schoval a nemnožil.

--- Citovat ---
--- Citovat ---Relevantní jsou, protože neexistuje nic jako obecný protestantský přístup k misii židů. Názory se značně liší. V tomto směru tedy nemá cenu hovořit o protestantech jako celku.
--- Ukončit citaci ---
Je jasné, že mám na mysli sionistické + misijně aktivní křesťany, bez ohledu na denominaci.

--- Ukončit citaci ---
Sionistických křesťanů je mezi protestanty jen menšina. Misijně aktivní jsou všichni správní křesťané  ;D

--- Citovat ---
--- Citovat ---A Vy si myslíte, že vědí?  :o Typický Žid v Izraeli zná křesťanství z podání svých rabínů, tedy asi stejně dobře jako křesťan islám z podání svého kněze  ;D
--- Ukončit citaci ---
No z těch židů, co jsem poznal, měli o křesťanství a Kristu víceméně dostatečné informace (z křesťanského úhlu pohledu) všichni. Zde tomu není jinak.

--- Ukončit citaci ---
Já nemluvím o židech v diaspoře, kteří žijí v prostředí s křesťanskými tradicemi. Ti samozřejmě vědí. Stejně jako znají židovské základy křesťané v Izraeli. Mluvil jsem o židech v Izraeli - a ti ve své většině mají názory na křesťanství prostě jen zprostředkované.

--- Citovat ---
--- Citovat ---misie mezi námi navzájem je nesmysl. My se prostě jen přeme o správnou interpretaci. ;D
--- Ukončit citaci ---
Takže uznáváte, že aggressivní římskokatholická anebo protestantská misie mezi ruskými pravoslavnými křesťany je nesmysl? ;) Já se naopak domnívám, že misie má jít na 1. místě do vlastních řad, tj. k vlažným nebo bloudícím pravoslavným křesťanům, na 2. místě k těm, jejichž předkové zbloudili v minulosti, tj. k jinoslavným křesťanům a teprve na 3.místě k nekřesťanům. Pochopitelně vždy za podmínek, které jsem uvedl výše: raději přesvědčovat tichem než jako dryáčnický televisní evangelisátor.

--- Ukončit citaci ---
Agresivní misie proti pravoslavným nesmysl je. Ale něco úplně jiného je misie nevěřících na tradičně pravoslavném území. Ve skutečnosti je to totiž tak, že misie míří v drtivé většině na sekuláry, ale pravoslavným strašně vadí, že vůbec někdo jiný si dovoluje v Rusku misii dělat....
To pořadí ovšem je mylné. Neexistuje nic takového, jako kategorizace lidí. Misie má být vůči všem, kdo nejsou křesťany. (Tzv. vnitřní misie není misií v pravém smyslu toho slova, tedy obracení na víru, ale jde spíš o posilování víry těch, kdo ji už mají)

Scooolie:

--- Citace: Vader kdy  4. Února 2009, 02:47:56 ---
--- Citace: Vodník kdy  4. Února 2009, 02:37:33 ---
--- Citace: Scooolie kdy  4. Února 2009, 01:50:19 ---
--- Citovat ---Řekněte mi, v čem jsem se mýlil.
--- Ukončit citaci ---
:-X

--- Ukončit citaci ---

--- Ukončit citaci ---

Ale no tak, Scooolie, sam nejlip ze vsech vis, ze nikdy nepriznas svuj omyl, pak proc ti vysvetlovat kde ses mylil? Jsi prece neomylny a vsevedouci, mas vic informaci nez CIA a Opus Dei dohromady... Byly by to marne reci  >:D

--- Ukončit citaci ---
Laciné. Svůj omyl přiznám, pokud dokážeš věcně argumentovat a přesvědčíš mě.

Scooolie:

--- Citace: martindeporres kdy  4. Února 2009, 04:02:30 ---to Scoolie. Já vám vyčítám poměrně ostré vymezování křesťanství proti  judaismu, což za omyl považuji. A je to omyl, který se táhne jako červená nit dějinami a je bohužel i  v současné době zastáván některými vysokými katolickými církevními činiteli. Svatý Jan viděl ve svém Zjevení 12 cest a 12 bran do nebeského Jeruzaléma. Jste ochoten podepsat se pod to, že ani jedna z těch cest nepatří  Židům?  Četl jsem hezký vtip: Umřel zbožný Žid, zaklepal na nebeskou bránu a svatý Petr ho pustil dál. Procházejí spolu nebe, vtom ho Petr chytne za  rukáv, strhne ho za zídku a naznačuje mu, aby byl zticha. Žid se Petra šeptem ptá, co se děje. " Ale celkem nic, támhle jde  skupina katolíků a oni si myslí, že jsou tu sami."

--- Ukončit citaci ---

Vidíte a právě většina židů křesťanům vyčítá nedostatečně ostré vymezování křesťanství proti judaismu.
Já nepopírám ani omylem židovské kořeny křesťanství. Naopak, křesťanství roste z židovského kořene. Ale dnes je to samostatná větev, která má zásadní věroučné rozdíly oproti židovství, což způsobuje nekompatibilitu.
Ohledně toho, zda a která cesta je pro Židy, prostě odpovím: "Já nevím." Nechal bych to na Pánu. Na jednu stranu je tu Smlouva mezi Ním a Židy, na druhou stranu Ježíšova slova, že jen on je ta cesta.  Určitě existuje správné vysvětlení, ale já si jím jist nejsem.

martindeporres:
Scoolie. Víte, já jsem  předvědčen o tom, že Pán nás má rád  všechny stejně bez ohledu na vyznání a do toho nebe se může dostat stejně křesťan jako budhista aniž se tam potom spolu poperou. Protože pro Pána asi nebude rozhodující háv náboženství, ale čisté a dobré srdce. A tak trochu mě právě mrzí to, že křesťané jsou přesvědčeni o tom, že jedině jejich cesta je ta pravá, správná a jediná. A že se podle toho i někdy chovají. A to nejen ve vztahu vůči druhým náboženstvím ale i mezi sebou.  Viz hnutí charismatiků, ti sami sebe považují za jakési superkřesťany, nadřazené ostatním křesťanům obyčejným, ale občas jsem z nich měl dojem, že ze všech darů Ducha  potřebují nejvíce dar moudrosti. Přímo jako sůl, akutně a naléhavě  ;D. A přitom  bychom měli být hodně pokorní. V pokoře je pravda.

Scooolie:
Rád nás jistě má všechny. Jsme jeho děti. Děti zlobivé, více či méně. A křesťanství říká, že ty děti, které přijdou s pokorou a upřímnou lítostí a řeknou "Otče, odpusť prosím." těm bude odpuštěno. A ostatní děti bude Otec odměňovat podle jejich skutečného chování. Což z křesťanského pohledu bude pro ně pořádný průšvih, protože "nikdo není spravedlivý" (jen On)... Nikdo nemá úplně čisté srdce. A mzdou hříchu je smrt.

Jestli máte děti, tak jistě víte, že i ty, které máte rád, musíte někdy trestat. A že trest odpustíte (často velmi rád), když uznají chybu a  slíbí nápravu.

S pokorou máte jistě pravdu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi