Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Benedikt XVI a Bratrstvo Pia X

<< < (27/50) > >>

martindeporres:
 To jako myslíte, že upřímnou lítost nad hříchy dokáží vzbudit exkluzivně  pouze a jen křesťané? Víte, nemyslím si že by to měla být jejich výsada. Naopak jsem přesvědčen, že tváří v tvář Nejvyššímu toho bude schopen  prakticky každý. A On je nejen spravedlivý, ale i milující a milosrdný.

Elazar:

--- Citace: martindeporres kdy  4. Února 2009, 09:30:52 ---Myslím, že si uvědomuji odlišnosti judaismu a křesťanství. Šlo mi trochu o něco jiného. A sice  že mám silný dojem, že nastal čas, aby křesťané a židé začali spolu hledat to, co je spojuje při současné toleranci a respektu k odlišným věroučným pohledům toho druhého.

--- Ukončit citaci ---

To jsou jistě krásné ideje, vždyť také to, co lidi spojuje při toleranci a respektu, to je vcelku jasné - že jsou všichni lidmi a že k sobě na základě této premisy onen respekt k sobě chovají - pokud si tohle kdokoli uvědomí, hurá, třikrát sláva. Pokud někoho toleruji a respektuji jako člověka a živou bytost, tak už jsem s ním tu společnou cestu našel i bez věrouky. Na to nepotřebujete rozlišovat lidi na židy a křesťany, to se týká všech.

cinik:

--- Citace: Elazar kdy  4. Února 2009, 11:42:38 ---
To jsou jistě krásné ideje, vždyť také to, co lidi spojuje při toleranci a respektu, to je vcelku jasné - že jsou všichni lidmi a že k sobě na základě této premisy onen respekt k sobě chovají - pokud si tohle kdokoli uvědomí, hurá, třikrát sláva. Pokud někoho toleruji a respektuji jako člověka a živou bytost, tak už jsem s ním tu společnou cestu našel i bez věrouky. Na to nepotřebujete rozlišovat lidi na židy a křesťany, to se týká všech.

--- Ukončit citaci ---

Bohužel absurdní chování židovských organizací a médií v případě, kvůli kterému bylo založeno toto téma, tomuto zrovna nenahrává. Když jsem četl zprávy o přístupu některých židovských představitelů a připomněl si, že člověka, který udělal pro Židy za holokaustu více, než kdokoliv jiný, Jad Vašem ponechává v síni hamby (nebo jak se tomu říká), s doprovodným lživým popiskem (který kritizují i sami židovští historikové zabývající se holokaustem, jako např. rabín Dalin či Martin Gilbert), tak mi nezbývá než konstatovat, že nikdo nedělá více pro antijudaismus a antisemitismus mezi katolíky, než samy židovské organizace.

Samuel:

--- Citace: cinik kdy  4. Února 2009, 11:54:21 ---... že člověka, který udělal pro Židy za holokaustu více, než kdokoliv jiný ...

--- Ukončit citaci ---
Tak zrovna toto asi nemyslíte zcela vážně, že ?

cinik:

--- Citace: Samuel kdy  4. Února 2009, 13:23:52 ---
--- Citace: cinik kdy  4. Února 2009, 11:54:21 ---... že člověka, který udělal pro Židy za holokaustu více, než kdokoliv jiný ...

--- Ukončit citaci ---
Tak zrovna toto asi nemyslíte zcela vážně, že ?

--- Ukončit citaci ---

Přesně to myslím smrtelně vážně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi