Podle mne důvod, proč Palestinci tak tvrdošíjně odmítají Izrael i za cenu vlastních životů i životů jejich žen, starců a dětí, nespočívá v ničem jiném než v neslučitelnosti Islámu s jakýmkoliv jiným náboženstvím a v neslučitelnosti s hodnotami naší moderní civilizace. V jiné diskuzi jsem už napsal a zopakuji to zde jako samostatné téma:
Každý, kdo zná skutečnou historii Izraele, tak ví, že drtivá většina Palestinců nacházející se na území Izraele jsou potomci přistěhovalců ze stejné doby jako přistěhovalci židovští. Židovští přistěhovalci přišli do budoucího Izraele s penězi od židovských komunit z celého světa na vybudování nového státu a k tomu si najímali palestinské Araby, kteří se také začali stěhovat do oblasti jako nájemní dělníci za prací a dobrými výdělky. Ovšem prakticky hned začal konflikt, protože pro muslima dle učení proroka Mohameda je nedůstojné a naprosto nepřijatelné být v podřízeném stavu s nevěřícími a hlavně s Židy. A tak se začaly vyprávět pohádky jak Židé ukradli půdu chudákům Palestincům, jak jim ubližují, atd, také hlavně proto, že jakákoliv lež ve prospěch islámu je nejen přijatelná, ale i žádoucí. Je pro mne naprosto fascinující, že velmi a velmi málokdo palestinský konflikt chápe v danných souvislostech a zná skutečnou historii osídlování území dnešního Izraele...