Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Prezidentské voľby v USA

<< < (3/7) > >>

gvodrazka:
 :)

Zcela jednoduše proto, že zajistí kontinuitu s politikou svého předchůdce G.W.Bushe. U Obamy to tak jisté není.

Předpokládám, že (i když to má v rukou spíše Bernanke z Federal Reserve) nový republikánský prezident bude nadále podporovat trend snižování kursu dolaru, což je nejúčinnější nástroj k tomu, aby si připitomělí naftoví producenti, zvedající ceny ropy, uvědomili, že budou dostávat za svoji ropu (či plyn) pořád stejnou (ne-li menší) reálnou kupní hodnotu. ;D
Primitivní příklad: bude-li stát barel třeba 200$ při kursu 10 Kč, bude to stejné jako při dřívější ceně 100$ při kursu 20 Kč.
To bude naftové producenty ještě více motivovat k zvyšování těžby, takže tím dříve si vyčerpají své zásoby. A pak budou sedět jen na písku. A budou tam, kde byli ve středověku. My do té doby stihneme vyvinout alternativní zdroje energie. Mám dojem, že tohle už řada arabských zemí (nechtějících zůstat sedět na písku) vytušila a snaží se o jádro. Egypt, Írán. Já jim docela věřím, že chtějí jádro jako zdroj energie, ale jejich politika není zárukou, že nebudou vyrábět jaderné hlavice.
Čím dříve ale přijdou o ropu jako jediný výrazný exportní artikl, za který by byli schopni nakoupit jadernou technologii, tím lépe pro svět. A pak se z islámu (bez jeho petrodolárků) stane pouhý místní folklor, na který budou upozorňovat turistické baedekry. Zvítězí naše mozky nad jejich mozky. Oni jsou malé hlavy.

No, a naplnění této mé vize má za úkol příští republikánský prezident. Ten má za úkol také trochu více sblížit U.S.A. s Ruskem, resp., ponechat mu volnou ruku ve střední Asii - vždyť kdysi Vladimír Wolfovič (Žirik) prohlašoval. že doménou Ruska je střední Asie, a že Rusové si jednou budou na dovolených koupat nohy v Arabském moři.;D

gv

Scooolie:

--- Citace: gvodrazka kdy 11. Června 2008, 08:43:13 --- :)

Zcela jednoduše proto, že zajistí kontinuitu s politikou svého předchůdce G.W.Bushe. U Obamy to tak jisté není.

--- Ukončit citaci ---

A je tato kontinuita dobrá pro Izrael?

--- Citace: gvodrazka kdy 11. Června 2008, 08:43:13 ---Předpokládám, že (i když to má v rukou spíše Bernanke z Federal Reserve) nový republikánský prezident bude nadále podporovat trend snižování kursu dolaru, což je nejúčinnější nástroj k tomu, aby si připitomělí naftoví producenti, zvedající ceny ropy, uvědomili, že budou dostávat za svoji ropu (či plyn) pořád stejnou (ne-li menší) reálnou kupní hodnotu. ;D
Primitivní příklad: bude-li stát barel třeba 200$ při kursu 10 Kč, bude to stejné jako při dřívější ceně 100$ při kursu 20 Kč.
To bude naftové producenty ještě více motivovat k zvyšování těžby, takže tím dříve si vyčerpají své zásoby. A pak budou sedět jen na písku. A budou tam, kde byli ve středověku. My do té doby stihneme vyvinout alternativní zdroje energie. Mám dojem, že tohle už řada arabských zemí (nechtějících zůstat sedět na písku) vytušila a snaží se o jádro. Egypt, Írán. Já jim docela věřím, že chtějí jádro jako zdroj energie, ale jejich politika není zárukou, že nebudou vyrábět jaderné hlavice.
Čím dříve ale přijdou o ropu jako jediný výrazný exportní artikl, za který by byli schopni nakoupit jadernou technologii, tím lépe pro svět. A pak se z islámu (bez jeho petrodolárků) stane pouhý místní folklor, na který budou upozorňovat turistické baedekry. Zvítězí naše mozky nad jejich mozky. Oni jsou malé hlavy.

--- Ukončit citaci ---
Naopak. Klesající kurs dolaru povede k tomu, že se s ropou začne obchodovat v eurech a jenech, což oslabí pozici USA. Írán už prodává jen za eura a jeny, Saúdové už o tom uvažují a drží se zpátky jen kvůli obavám ze zhoršení vztahů s USA.

--- Citace: gvodrazka kdy 11. Června 2008, 08:43:13 ---No, a naplnění této mé vize má za úkol příští republikánský prezident. Ten má za úkol také trochu více sblížit U.S.A. s Ruskem, resp., ponechat mu volnou ruku ve střední Asii - vždyť kdysi Vladimír Wolfovič (Žirik) prohlašoval. že doménou Ruska je střední Asie, a že Rusové si jednou budou na dovolených koupat nohy v Arabském moři.;D

--- Ukončit citaci ---
Wolfik řekl v "Indickém ocenánu"  ;) Jinak ponechání volné ruky Rusku kdekoliv je krajně nezodpovědné a nebezpečné. Spojenectví v konkrétních případech ano, volná ruka rozhodně ne.

Samuel:
Já si nemyslím, že pod pojmem kontinuita je možné chápat absolutní shodnost. Jisté společné prvky politika Bushe a případně McCaina asi mít bude, ale McCain by byl sám proti sobě, pokud by Bushe jen slepě kopíroval. Ostatně každý z těch presidentů si chce vytvořit vlastní obraz a zapsat se do historie něčím vlastním.
Já asi jen trochu více subjektivně věřím, že McCain bude lepším partnerem pro Israel než Obama. Snad i proto, že věřím, že nebude tak snadno měnit jednou přijaté nebo presentované názory, jak předvedl v posledních dnech Obama.

gvodrazka:
 ;)
Kontinuita znamená pro mne "návaznost". I.e. - pokud bude pokračovat McCain v tom, co GWB prohlásil v Knesetu, bude to dobré pro Izrael.
Co myslíte, že se stane, bude-li $$$ valutou No.3 a dojde k masivnímu poklesu kursu? Dojde k posílení amerického exportu, což povede jedině k posílení vnitřní americké ekonomiky, resp. k obrovské konjunktuře. Následně na základě této konjunktury dojde za čas k posilování  $$$, takže ten se zase ocitne tam, odkud ho vytlačili. Dveřma ho vyhodíte a oknem se vám vrátí...
Co myslíte, že udělá Čína se svými $$$ rezervami a americkými pokladničními poukázkami? Bude si je moci nabouchat do trenclí a Americe odpadne její "nightmare", neboť se sníží její reálný objem závazků vůči Číně, které klesne zároveň koupěschopnost.

Vždycky jsem se, jako "alte seewolf", domníval, že Arabské moře je součást Indického oceánu.... ;D
Amíci jsou realisti: vědí, že Rusům v tom stejně nezabrání.... Je to blbé, a to jak správně říkáte "krajně", ale je to tak. :'(

gv ::)

Vodník:
O Jelcinovi se říkalo, že to byl nejlepší ruský president, jakého kdy Amerika měla. O McCainovi si myslím, že to bude nejlepší americký president, jakého kdy Israel měl. ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi