Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Prezidentské voľby v USA

<< < (2/7) > >>

leho:
Já si nemyslím, že kdyby se Obama Hussein stal prezidentem, že by to znamenalo kdovíjakou katastrofu. Obama Hussein je typickým příkladem člověka "kam vítr tam plášť" a pokud zasedne v Oválné pracovně, tak se rychle přízpůsobí a tatam budou jeho předvolební sliby. Bude určitě tendence chaosu v jeho administrativě a bude pouze záležet na kvalifikaci jeho poradců, jak velký ten chaos bude. V nejhorším případě bude jakékoliv zákonodárství a důležitá vládní rozhodnutí odsunuta na dalšího prezidenta, což bude po 4 letech bezvládí,  zmatků a skandálů téměř bezpochyby republikán, který do jisté míry dá zase vše do pořádku. Jelikož to "dávání věcí do pořádku" bude extrémně nepopulární podobně jako za současné administrativy, proces se bude opakovat: Bude zvolen další Obama Hussein a nastane období zmatků...atd...Pokud by ale došlo k nějakému dalšímu velkému teroristickému útoku, pak zachraň se kdo můžeš...

Samuel:
Já si naopak myslím, že USA si nemohou dovolit slabého, nebo tzv. "kam vítr, tam plášť" presidenta bez jasných a konzistentních názorů, za kterými si také dokáže stát. A pro svět i pro nás by to také nebyla dobrá zpráva. Stačí se podívat, jak vycouval ze svých názorů po protestech v podstatě pro USA nedůležitých zástupců Palestinské samosprávy. Co potom bude dělat, postaví li se proti jeho názorům a představám o zahraniční politice i Evropa resp. jiné vlivné státy.
Ostatně já stále věřím, že McCain vyhraje a mé obavy z Obamy budou zbytečné.

leho:

--- Citace: Samuel kdy  6. Června 2008, 20:06:46 ---Já si naopak myslím, že USA si nemohou dovolit slabého, nebo tzv. "kam vítr, tam plášť" presidenta bez jasných a konzistentních názorů, za kterými si také dokáže stát. A pro svět i pro nás by to také nebyla dobrá zpráva. Stačí se podívat, jak vycouval ze svých názorů po protestech v podstatě pro USA nedůležitých zástupců Palestinské samosprávy. Co potom bude dělat, postaví li se proti jeho názorům a představám o zahraniční politice i Evropa resp. jiné vlivné státy.
Ostatně já stále věřím, že McCain vyhraje a mé obavy z Obamy budou zbytečné.

--- Ukončit citaci ---
Že si nemůžeme dovolit mít prezidenty typu Obamy Husseina je jasné. Z hlediska zájmů občanů USA by jeho prezidetnství byla špatná zpráva, ale nikoliv katastrofa, ale pro zbytek světa si nejsem zas tak jistý. Podle mne ale ani Barak Hussein by nebyl horší než takový Jimmy Carter...

Tomsik:
Jestli nevyhraje republikan, bude zle...

Scooolie:
Při vší povinné neúctě ke všemu, co vzejde z Demokratické strany, proč si myslíte, že McCain bude lepší prezident než Barak Hussein?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi