Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?
Scooolie:
Já jsem se do debaty zatím nezapojoval, protože jsem měl pocit, že už i tak je dostatečně zamotaná. Nicméně kdybych stručně říct svůj názor, tak antisionismus se často pojí s antisemitismem, ale rovnítko dát nelze.
Jsou lidé, kteří "jen" nenávidí sionisty - třeba někteří charedim. Takže lze říci, že antisionisté jsou také často antisemity, ale neplatí to bezvýjimečně vždy. Tak na 95 % ale ano.
Naopak to ovšem platí, protože ten, kdo je antisemita (tj. nenávidí Židy), samozřejmě nemá rád ani sionisty. Přičemž je nutné připomenout, že sionisty nejsou jen Židé, ale také miliony "biblických" (born-again, evangelical) křesťanů. Zejména v USA, ale třeba i u nás v rámci ICEJ a jiných křesťansko-sionistických sdružení.
Scooolie:
Měl bych spíš otázku na Vodníka: Jaký je Váš názor na Stát Izrael? Měl by se tedy podle Vás dnes dobrovolně rozpustit a ty miliony Židů z Izraele odstěhovat někam jinam?
leho:
--- Citace: Vader kdy 4. Června 2008, 20:58:06 ---
--- Citace: gvodrazka kdy 4. Června 2008, 15:32:45 ---S ním se nebudu "bavit o něčem jiném", s ním budu pouze "mlčet o něčem jiném".
--- Ukončit citaci ---
Smim se zeptat proc ? Ruku na srdce, pane kolego, ale kolik jste potkal slusnych a inteligentnich oponentu? Zcela jiste se toto cislo da vyjadrit prsty jedne (a to jeste zmrzacene) ruky. Ja se treba se Scoooliem nikdy neshodnu v problematice "ekonomicka levice-pravice". Presto to neznamena, ze se do takovych debat nepoustime, nebo ze spolu nemluvime vubec o nicem.
Myslim, ze celou diskusi berete krapet osobne. Jiste, ano, kdybych se zapojil, taky bych byl asi osobni, ale proc to cele hrotit?
--- Ukončit citaci ---
Ja bych si dovolil odpovědět: Je to z morálních důvodů a celé to hrotit je kvůli naší historické zkušenosti velice potřeba. Mezi mými kamarády jsou lidé různých názorů, ale nikdo z nich není antisemita, komunista, nacista nebo někdo podobný. Já mohu tolerovat mezi svými blízkými a kamarády mnoho názorů, ale je jistá hranice, kam jsem ochoten zajít. Jsem v tomto naprosto zajedno z gvodrazkou. Já kdybych se setkal s Vodníkem u stolu v hospodě, tak si odsednu. Tihle lidé v minulosti způsobili nemalé utrpení celým národům a my dnes bychom měli cítit povinnost je identifikovat, pokud možno přesvědčit a když by to nešlo, tak konfrontovat a společensky izolovat.
Vader:
--- Citace: leho kdy 4. Června 2008, 23:09:44 ---Já kdybych se setkal s Vodníkem u stolu v hospodě, tak si odsednu.
--- Ukončit citaci ---
Mel jsem vuci Vodnikovi take predsudky, ale nezda se mi, ze by byl antisemitou ci nackem.
BTW odsedavam si pouze, kdyz me nekdo ohrozuje ci obtezuje. Cim vas zde Vodnik ohrozuje ?
leho:
--- Citace: Vader kdy 4. Června 2008, 23:18:10 ---
--- Citace: leho kdy 4. Června 2008, 23:09:44 ---Já kdybych se setkal s Vodníkem u stolu v hospodě, tak si odsednu.
--- Ukončit citaci ---
Mel jsem vuci Vodnikovi take predsudky, ale nezda se mi, ze by byl antisemitou ci nackem.
BTW odsedavam si pouze, kdyz me nekdo ohrozuje ci obtezuje. Cim vas zde Vodnik ohrozuje ?
--- Ukončit citaci ---
Obtěžuje mne svou ideologií a pokřivenou morálkou a proto si odsednu, i když mne neohrožuje. Antisemitismus pokládám nejen za nemorální, ale také za primitivní. Já s primitivy a morálně pokřivenými individui u jednoho stolu nesedím.
PS: Podobně jako gvodrazka jsem si přečetl mnohé vodníkovy příspěvky na Zvědavci. Už jenom to, že nemá vúči tomuto webzinu žádné zásadní výhrady, svědčí o mnohém...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi