Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?
e.weissova@centrum.cz:
otázka Vodnikovi,mužete mě říct,proč považujete komunitu Eretz za sionistický server?
Vodník:
--- Citace: Zina kdy 29. Května 2008, 23:45:16 ---otázka Vodnikovi,mužete mě říct,proč považujete komunitu Eretz za sionistický server?
--- Ukončit citaci ---
??? ::) ehm, ehm, jaksi Vaší otázce nerozumím, to je jako kdybyste se mne ptala, proč považuji Mateřídoušku za dětský časopis...
Scooolie:
Tak já to upřesním - na základě čeho máte Vodníku dojem, že zde diskutující (všichni či většina) jsou sionisté?
Ne každý, kdo je Žid je sionista. Ne každý, kdo má rád Izrael je sionista. Ne každý, kdo zde diskutuje je Žid nebo má rád Izrael ;)
gvodrazka:
;D
Scoolie, zní to tak trochu jakoby omluvně: "... ne každý kdo..." Tato větná vazba bývá obvykle používána v obratech typu: "Ne každý, kdo je ošklivý, je i zlý" apod. Doplním to: Ale skoro každý, kdo je zlý, je ošklivý.
A dále: Ale skoro každý, kdo je sionista, je židem. Ale každý, kdo je sionista, má rád Izrael. Ale skoro každý, kdo je sionista nebo je židem, zde diskutuje. ("Ž" nebo "ž" - doesn´t matter)
Naprosto neomluvně sděluji Vodníkovi: jsem žid, jsem sionista a svými diskusními příspěvky se vždy budu snažit o dosažení židovského nebo sionistického charakteru tohoto webu.
Bonmot, "proč považovat Mateřidoušku za dětský časopis" mi připomíná debatu dvou šikse:
Jedna povídá: "Tak ti nevím holka, jaký je rozdíl mezi individuální a globální...?"
Druhá se hluboce zamyslí a odpoví jí: "To máš tak - individuálně jsme každá správnou dívkou a potencionálně ušlechtilou matkou, ale v globále jsme ku...vy."
;D
gut šabes, přátelé a chag jom jerušalajim sameach!
gv
Vodník:
Ad gvodrazka: můžete mi sdělit, co jste chtěl říct tím svým "naprosto neomluvně"? Je snad národnost, víra nebo politický názor něco, za co by se člověk měl omlouvat? Proč? Vyvolal jsem ve Vás nějakým způsobem pocit, že tuto omluvu požaduji? Já bych ji nepožadoval ani od kommunisty nebo od nacisty, ačkoli s nimi nesouhlasím (a na právu svůj nesouhlas nahlas vyjádřit "naprosto neomluvně" trvám!) a myslím si o nich svoje (aspoň ze začátku). Já jsem Čech s nizozemským občanstvím a pravoslavný křesťan - je to snad něco, za co bych se měl někomu (komukoli) omlouvat?? :o ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi