Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Jsou diskutující na Fóru Eretzu sionisté?

<< < (6/33) > >>

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy  1. Června 2008, 19:32:33 ---Je to jako trvat na tom, že místo "web o českém pivu" budeme říkat "web o Plzeňském Prazdroji" - přestože významná část čtenářů by měla zájem o české pivo, ale nebyla fanoušky Prazdroje...

--- Ukončit citaci ---
Ještě jsem si všiml tohohle. Myslím, že to není přesné přirovnání. Je to jako kdybychom se u nějakého webu o českém pivu škorpili, zde je to web pivařů a nebo naopak abstinentů. Ti i oni mají o pivo zájem. Většina by tam to pivo vychvalovala, alkoholici, pařiči, pravidelní konsumenti, labužníci i příležitostní a občasní konsumenti, ale Vy byste tvrdil, že to není žádný pivařský web, "no podívejte se, taky tu je pár abstinentů"...

leho:

--- Citace: Vodník kdy  1. Června 2008, 18:58:26 ---Tak jako Zvědavec je server zpravodajský a zároveň antisionistický. Nevím, co myslíte tou kamufláží.

--- Ukončit citaci ---
Zvědavec není žádný antisionistický nebo zpravodajský server. Především je to server lživý a jelikož charakter jeho lží je antisemitský popírající holocaust či právo židovského státu na existenci a dávající prostor v článcích a diskuzích neonacistům, tak je to server rovněž neonacistický. Kromě těchto názorů rovněž Vladimír Stwora publikuje, poskytuje prostor v diskuzi a ztotožňuje se s komunistickou propagandou, je možno také říci, že je to server komunistický. Dále také propaguje islámské teroristy jako partyzány, tak by bylo možno i nazvat serverem podporujícím terorismus. Toto všechno je Zvědavec, jenom ne server zpravodajský...

gvodrazka:
 ;)
Vodníkovi: „Naprosto neomluvně“ znamená, že při vyslovování svého názoru se nebudu nijak rozpačitě kroutit, pokašlávat, pošilhávat a nezřetelně mumlat, jako někdo, kdo se za svoje postoje stydí, či z taktických důvodů o nich raději nemluví. Vůbec zde nemluvím o situaci, že bych se měl někomu za něco omlouvat, spíše jsem chtěl tímto obratem vyjádřit svoje duševní rozpoložení, v jakém svůj názor vyslovuji. Zmínky o sionističnosti tohoto websitu ve mně vyvolaly nevrlé asociace a reminiscence na dobu bolševika, který nás pro naše modrobílé názory a víru kvalifikovaně napadal. Ani tehdy, natož nyní, jsem se nikomu za svoje postoje a víru neomlouval. Neomlouval bych se, ani kdyby ve mně vznikl pocit, že to snad nějaký jinověrec požaduje. Pro úplnost doplňuji, že abych se nemusel před bolševikem krčit, byla pro mne intelektuální volbou eskapáda. Nizozemský občan to jistě pochopí. Už od chvíle kdy jste se, Vodníku, objevil na tomto webu, mne dost interesuje, jaká nutkání vás pohání nejen ke sledování, ale i k aktivním projevům na poměrně výrazně nepravoslavném a nekřesťanském webu. Všímám si toho co říkáte, ale hlavně toho, co neříkáte. Třeba to, co neříkáte tady, říkáte někde jinde a dovedu si představit, co to asi je…

Popírání plynových komor/holokaustu se nerovná nacismu! Jeden z prvních popíračů, Paul Rassinier, byl komunista, antifašista a buchenwaldský vězeň. A ani antisemitismus neznamená nacismus. Byli snad Neruda nebo Wagner nacisté?

„Útěcha“, že otec popírání šoa nebyl kovaný nacista, opravdu „potěší“, stejně jako to, že ti kdo nás perzekuovali, nejsou úplně všichni nacisté. Mně je celkem jedno, z jakých odstínů sestává paleta antisemitismu – pro mne je důležité, že celkově jde o antisemitismus.

(Jakýsi mladý bažant povídá starému: „Podívej se, jaké smutné oči má ten myslivec s brokovnicí – určitě je to dobrý člověk.“ Starý povídá: „Nedívej se mu na oči, dívej se mu na ruce…“ )

Ad Neruda a Wagner – zrovna včera jsem v TV zaslechl geniální výrok pana Smoljaka v tom smyslu, že: „hudba i literatura je nepolitická a nevraždí, nýbrž je zneužívána pro politické cíle …“ Myslím, že všichni známe osobní postoje Nerudy i Wagnera a zbývá doplnit, že kdyby pro to nazrála vhodná doba, oba by napochodovali do Národního souručenství, Vlajky nebo NSDAP. Zbylo po nich nevinné umění… Ernest Renan také nebyl nacista a jak krásně psal o ježíškovi, jéje…akorát byl tak trošku antisemita ...

Leč nebudu odbíhat od červené niti tématu: není třeba, aby net engineeři a účastníci na tomto webu sváděli rétorická klání o definici podstaty tohoto webu. Podstatné je, co se na tomto webu objevovalo, objevuje a objevovat bude – historie si to pak pojmenuje sama.   

Izrael je imanentním pojmem sionismu. Proto všechno antiizraelské je nutně antisionistické, ať už úmyslně či mimoděk.

Myslím, že mi již svítá ohledně všech těch předvedených „logických posunů“.

;)

gv

Vodník:

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 --- ;)
Vodníkovi: „Naprosto neomluvně“ znamená, že při vyslovování svého názoru se nebudu nijak rozpačitě kroutit, pokašlávat, pošilhávat a nezřetelně mumlat, jako někdo, kdo se za svoje postoje stydí, či z taktických důvodů o nich raději nemluví. Vůbec zde nemluvím o situaci, že bych se měl někomu za něco omlouvat, spíše jsem chtěl tímto obratem vyjádřit svoje duševní rozpoložení, v jakém svůj názor vyslovuji. Zmínky o sionističnosti tohoto websitu ve mně vyvolaly nevrlé asociace a reminiscence na dobu bolševika, který nás pro naše modrobílé názory a víru kvalifikovaně napadal. Ani tehdy, natož nyní, jsem se nikomu za svoje postoje a víru neomlouval. Neomlouval bych se, ani kdyby ve mně vznikl pocit, že to snad nějaký jinověrec požaduje. Pro úplnost doplňuji, že abych se nemusel před bolševikem krčit, byla pro mne intelektuální volbou eskapáda. Nizozemský občan to jistě pochopí.
--- Ukončit citaci ---
Až potud s Vámi vcelku souhlasím (až na ty nevrlé asociace, nebudu kvůli bolševikovi měnit pojmy). Já se za svoje názory taky nestydím a neomlouvám. Omluvil bych se pouze v případě, kdyby nějaké nešikovné vyjádření mého názoru někoho urazilo (pokud by k tomu byl skutečně důvod).

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 ---Už od chvíle kdy jste se, Vodníku, objevil na tomto webu, mne dost interesuje, jaká nutkání vás pohání nejen ke sledování, ale i k aktivním projevům na poměrně výrazně nepravoslavném a nekřesťanském webu.
--- Ukončit citaci ---
Čtu tento web nepravidelně (jako ostatně většinu webů) už delší čas, ale objevil jsem se tu aktivně, až když mě tu začali jistí lháři pomlouvat a křivě obviňovat. Byl jsem překvapen slušností a nestranností správců tohoto webu a tak jsem se do diskusí vrátil. Nechci se tu hádat nýbrž diskutovat a proto se vyhýbám debatě o Israeli samém, o problémech kolem Palestinců apod., to zde opravdu nemá smysl, pouze kdybych se chtěl hádat. Ostatní témata (svoboda slova, schvalování mučení atd.) zde mohu zatím diskutovat po libosti; to, že se neshodneme, je podmínkou debaty. Kdybychom ve všem souhlasili, přikyvovali si a poplácávali si po ramenou, tak žádná debata nevznikne.

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 ---Všímám si toho co říkáte, ale hlavně toho, co neříkáte. Třeba to, co neříkáte tady, říkáte někde jinde a dovedu si představit, co to asi je…
--- Ukončit citaci ---
Odpusťte, ale tohle je zcela nepřijatelný postoj! >:( Já se netajím s tím, že můj postoj je antiisraelský, tj. antisionistický, totéž říkám kdekoli jinde; s tím, že tam, kde se mi dostane hrubého pytle, přišívám bez uzardění hrubé záplaty. Rozhodně odmítám nařčení z antisemitismu, "židožroutství" apod., kterými mě častují moji odpůrci z nedostatku argumentů. To, jak jste to napsal, naznačuje, že už jste mi přidělil nálepku a zařadil mne, že Vy "už víte"...V lepším případě je to předsudek a nemístná předpojatost.

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 ---„Útěcha“, že otec popírání šoa nebyl kovaný nacista, opravdu „potěší“, stejně jako to, že ti kdo nás perzekuovali, nejsou úplně všichni nacisté. Mně je celkem jedno, z jakých odstínů sestává paleta antisemitismu – pro mne je důležité, že celkově jde o antisemitismus.
--- Ukončit citaci ---
Nadávka "nacista" se s oblibou přišívá každému, kdo se vyjadřuje nějakým způsobem protižidovsky, ba i protiisraelsky. Já jsem jen chtěl poukázat na to, že to není totéž, že dokonce ani popírání se nerovná nacismu.

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 ---Ad Neruda a Wagner – zrovna včera jsem v TV zaslechl geniální výrok pana Smoljaka v tom smyslu, že: „hudba i literatura je nepolitická a nevraždí, nýbrž je zneužívána pro politické cíle …“ Myslím, že všichni známe osobní postoje Nerudy i Wagnera a zbývá doplnit, že kdyby pro to nazrála vhodná doba, oba by napochodovali do Národního souručenství, Vlajky nebo NSDAP. Zbylo po nich nevinné umění… Ernest Renan také nebyl nacista a jak krásně psal o ježíškovi, jéje…akorát byl tak trošku antisemita ...
--- Ukončit citaci ---
Co by dělali, kdyby, to je zídkovská úvaha, postrádající jakéhokoli smyslu. Co by dělal Hašek nebo Wolker? Zůstali by ve straně v 50. letech? Nedožili se toho, tak jako Wagner a Neruda se nedožili Hitlera. Antisemitismus není nacismus a proto jsou Vaše úvahy, kam by oba napochodovali, čiré spekulace. Ostatně jak uvedl Scooolie, Neruda byl germanofob a tak spekulace, že by z něj byl navzdory jeho antisemitismu antinacista, je stejně oprávněná (ne-li víc!). Vím, že Wagner se v Israeli dlouho nesměl hrát, a myslím si o tom svoje.

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 ---Izrael je imanentním pojmem sionismu. Proto všechno antiizraelské je nutně antisionistické, ať už úmyslně či mimoděk.
--- Ukončit citaci ---
Ale ne antisemitské, jinak souhlas. Ostatně tohle řekněte Scoooliemu. ;)

--- Citace: gvodrazka kdy  2. Června 2008, 09:55:32 ---Myslím, že mi již svítá ohledně všech těch předvedených „logických posunů“.
--- Ukončit citaci ---
??? Jmenujte mi nějaký.

gvodrazka:
 ;)

Začneme odzadu.

Logickým posunem distinguovaně nazývám scestnou, pokulhávající logiku.

Antisemitismus není nacismus
Nacismus je jedním z výrazů antisemitismu, ale podle vás není jedno druhým. Přitom  antisemitismus je obecnějším pojmem než nacismus, takže antisemitismus v sobě prvek nacismu zahrnuje.
Podle vás je nacista jen tak trošku, ale ne úplně antisemita, stylem asi jako Nárožný kdysi v nějaké filmové replice blebtal, že: „…je sice ženatý, ale jenom maličko…“

Antisionismus není antisemitismus – dtto předešlá argumentace. Antisionismus je jedním z výrazů antisemitismu, a je to jeho slabší odvar, ale podle vás tomu tak není, přestože být antisionistou znamená zaujímat kontroverzní postoje proti existenci a konání téměř 6 milionů židů, žijících v Izraeli (odhlédám samozřejmě od mikroskopické skupiny židů, kteří žijí v Izraeli navzdory svým názorům na jeho předčasnost, avšak ani těch se nechovajících jako kapři, kteří by si chtěli vypustit rybník). Opět logika obdobná uvažování jedné ženy uklidňující svého amanta: „…. neboj, jsem s tebou sice gravidní, ale jen tak trochu…“

Obtížnější je to už s postulátem: co je protiizraelské není antisemitské.

Před časem probíhala v Izraeli anketa: čemu dáváte přednost, být Izraelcem nebo být židem?
Většina prohlásila: být židem. Moudře si uvědomovala, že ne každý Izraelec může být židem, ale každý žid může být Izraelcem. Zde vám zdánlivě argumentačně pomáhám, pokud z toho někdo chce vyvodit, že být protiizraelský může znamenat být „antiizraelskoarabský“, „antiizraelskokřesťanský“ nebo „antiizraelskodrúzský“ („antiizraelskominoritní“) a tedy nikoliv antisemitský. Ale pod pojmem Izrael je nutno chápat pojem „jehudi“, asi jak to praktikuje na mnoha místech třeba Šulchan Aruch, když třeba dává do kontrastu židovský a nežidovský („jisrael“ v kontrastu s „akum“ či „nochri“). nebo třeba Talmud Bavli (jisrael c/a kutim).

Čili: už jen vzhledem k tomu, co bylo řečeno shora, být antiizraelský znamená i být antisemitou. Těžko nebýt antisemitou, když je někdo antiizraelitou. Nyní vám opět argumentačně zdánlivě pomohu: cítíte se snad duchovně spřízněn s Naturei Karta?

Následující synoptické srovnání převzaté z jejich webu ukazuje, jak hluboce a zjevně se ti hoši mýlí.

Judaism believes in One G-d who revealed the Torah. It affirms Divine Providence and, accordingly, views Jewish exile as a punishment for sin. Redemption may be achieved solely through prayer and penance. Judaism calls upon all Jews to obey the Torah in its entirety including the commandment to be patriotic citizens.   

Zionism rejects the Creator, His Revelation and reward and punishment. Among its fruits are the persecution of the Palestinian people and the spiritual and physical endangering of the Jewish people. It encourages treasonous, dual loyalty among unsuspecting Jews throughout the world. At its root Zionism sees reality as barren and desacralized. It is the antithesis of Torah Judaism.

I když ti hoši proti Izraeli nepozdvihnou ruku, resp. se neodváží; rovněž nehnou prstem, aby mu pomohli, když bude (chas ve chalila) ničen. To je ve svém důsledku silně antisemitský projev, neboť nepomohou svým hynoucím (židovským) bratrům a sestrám.
Neturei Karta jsou židé. Když tohohle jsou schopni naši souvěrci, tím spíše jsou toho schopni jinověrci. Chcete ještě po tomhle tvrdit, že být protiizraelský neznamená být antisemitou?

Exkurs: ultraortodoxní židé jsou obdivuhodní židé. Obdivuhodní pro sílu jejich víry, pro schopnost mocné kontemplace, pro hlubokou erudici. Pokud někdo věří takovou silou víry, jak to, že nevidí, že existence Izraele je přinejmenším tolerována, když ne přímo chtěna vůlí B*h.

Neruda - Wagner – do žádných laciných spekulací „co by, kdyby“ , se nepouštím. Poměřování s nějakým Zídkem … ten člověk je pro mne ubožák, kterému ruku nepodám. Tímto svým nadčasovým příměrem jsem jenom chtěl říct, že každý žid má svého antisemitu. K.u.K. ősterreichischer jude má svého Nerudu, výmarskorepublikánský žid svého Hitlera, a tak podobně.

Tvrdíte „popírání (šoa) se nerovná nacismu“. Na příkladu bývalého vězně z Buchenwaldu jste nám chtěl prokázat, že ne každý, kdo popírá šoa je nacistou. Ale je evidentní, že každý, kdo je (nyní) nacista, popírá šoa. Nacisté do určité fáze svého establishmentu šoa „nepopírali“, protože jednoduše její technické provedení ještě nenastalo. Po jejím provedení (opět terminologicky vzato), část nacistů šoa „nepopíralo“, (ani nemohli popírat), protože o ní neměli tušáka. Nyní ale, co se prokázala zvěrstva (i když ani zvířata by neprovedla to co oni) šoa, je v zájmu obhajoby nacismu (nebo neonacismu) šoa popírat. Nebo se domníváte, že každý  neonacista veřejně s radostí přizná, že nacismus vyhladil 6 milionů židů? Výhodnější pro záměry jeho politické taktiky přece bude šoa popírat, ne? Ostatně i proto, že je to kriminální deliktem. Že si o tom brblají, někdy v nějaké hospodě u piva na srazu „Blood & Honour“, je věc jiná. Tolik co do taktiky. Nyní k meritu.

Vrah zavraždí svojí oběť. Je chycen, usvědčen, odsouzen. Do poslední chvíle „zatlouká“. V jeho psychologii bylo naprogramována vražda, v jeho genech je zakódováno násilí, jeho ideologií je konfliktní jednání. A vy mi chcete tvrdit, že popírání předmětné vraždy není součástí jeho psychologie, jeho programem, fází jeho ideologie? Už když svoji oběť vraždil, měl připravenu verzi, že nic nespáchal! A vy mi chcete tvrdit, že nacismus, programově kalkulující se systematickým vyvražděním židů a pochopitelně s následným alibi, že to není technicky možné, není totéž co popírání šoa?

:o

gv

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi