Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Paleni knih je pozustatkem stredoveku
Vodník:
--- Citace: Hyperion kdy 27. Května 2008, 22:28:09 ---Vážně nechápu, jak někteří synové tak pronásledovaného lidu můžou schvalovat pálení knih.
--- Ukončit citaci ---
Mám dojem, že aspoň zde na tomto webu jsou všichni víceméně zajedno, že pálení knih je blbost. Na mesianistické židy se naše názory asi budou lišit (osobně souhlasím víceméně se Scoooliem), ale ty hořící hranice neprospívají imidži Israele jakožto "jediné demokracie na Středním Východě". A to nemluvím o tom, že pálení Nového Zákona se hodnotí jako poněkud nejapné nadšení několika fanatických studentů, zatímco pálení Talmudu by bylo okamžitě, nekompromisně a jednohlasně označeno za antisemitism.
Hyperion:
--- Citace: Vodník kdy 27. Května 2008, 22:48:59 ---Na mesianistické židy se naše názory asi budou lišit (osobně souhlasím víceméně se Scoooliem)
--- Ukončit citaci ---
Zrovna dnes odpoledne jsem s jedním mesiánským židem (kamarádem) mluvil a říkal jsem mu totéž. Lze jistě být Židem a křesťanem, ale být židem a současně křesťanem (tj. mesiánským židem) je jako krize identity. Přijde mi to stejné, jako kdyby si někdo říkal "mesiánský gojim" nebo "nemesiánský křesťan" ;)
e.weissova@centrum.cz:
Je možné přirovnat mesiánské židy v Izraeli k jehovistum u nás?
Jicchak:
Já se domnívám, že nikoliv.
Elazar:
--- Citace: Zina kdy 28. Května 2008, 00:17:18 ---Je možné přirovnat mesiánské židy v Izraeli k jehovistum u nás?
--- Ukončit citaci ---
Co se týče věrouky, tak jsou jen další z prapodivných křesťanských denominací, která se snaží klást více či méně úspěšně důraz i na Tanach (pro ně Starý zákon). Takže určité podobnosti jsou, ale není možné generalizovat. Mnohem více připomínají Adventisty 7. dne.
A pokud máte na mysli takovéto svědkovské "Ťuky ťuk - nemáte čas is promluvit o..." - tak v Jeruzalémě jsem nikdy nic takového neviděl (protože tam by asi dlouho s takovou aktivitou nepřežili), ale v USA někdy obtěžují věřící židy na ulicích a pokřikují na ně "Ješua mašiach!" apod. a takhle se nejspíš snaží šířit svou víru - ale že by postávali s Novým zákonem a ve slušivém obleku v metru - to rozhodně ne. Jako každá sekta jsou velmi motivovaní a aktivní v získávání nových členů, ale v Izraeli to určitě nedělají takovým zůsobem jako svědkové či mormoni v ČR.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi