Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008

<< < (2/53) > >>

Jicchak:
Já se domnívám že podstatou článku nebyla úvaha. Problémem článku je to že obsahuje řadu nepravdivých informací, nepíše je nikdo naivně z neznalosti ale historik a redaktor novin, úvaha by měla jistý nadhled, jistý technický styl, styl používání lživých a emotivních prvků mi sedí spíše s antisemitismem než intelektuální úvahou co by bylo kdyby. Domnívám se že novináři by neměli zkreslených a lživých údajů použivat v žádné oblasti nejenom ve vztahu k židům a k jisraeli. Otázkou je vše ostatní co tisk poskytuje jsou podobné desinformace?

zoom:
Ja bych si dovolila zde predat svou zkusenost z roku 1982, kdy mi nejmenovany reditel kulturni organizace v jednom okresnim meste rekl: "kdyby Hitler zatocil s zidama, byl by dnes v Libanonu pokoj" musim rict ze to se mnou otraslo a rekla jsem mu ze Hitler zatocil se vsemi mymi pribuznymi, takze tohle nechci a nemusim poslouchat. On se mi paradoxne omluvil tim, ze mi rekl, ze netusil, ze jsem zidovka. (jako by to hralo roli). Mel z toho trochu neprijemnosti, protoze jsem si to nenechala pro sebe a bylo to dost neprijemne. To pracoviste jsem pak opustila a jako duvod jsem udala, ze s nim nechci spolupracovat. Protoze jsem skutecne nechtela. A ted mi reknete, jestli ten pan byl antisemita anebo antisionista (krome toho, ze byl vul). Myslim, ze ten pan, co napsl clanek do Lidovek a vsichni, kteri mu to schvalili je uplne stejny vul (omlouvam se volum za to ze je urazim) a mel by z toho take mit prusvih a vetsi nez ten soudruh tenkrat.

Míla:
Zoome, kdyby jste byla na mém místě v České republice, já jsem nedokázala mlčet. Podepsala jsem se s celou adresou i telefonem na dopis, jako občan s tím,že chci aby to dali do novin. Uvidíme, kdo se ozve. Zdraví a lajla tov Míla

Vodník:
Vážená paní Mílo, antisionismus je kritický postoj vůči státu Israel, tedy legální politický postoj, kdežto antisemitismus (v tom smyslu jak ho běžně používáme, tj. jako nenávist k Židům, nikoli semitům obecně) je v mírnější variantě hloupý předsudek, v horší pak rasismus.

--- Citace: Míla kdy 13. Května 2008, 18:23:42 ---...redaktor novin, které mají zaručovat jistý pohled
--- Ukončit citaci ---
??? Snahou mainstreamového media - na rozdíl třeba od Eretzu - by měl být IMHO objektivní pohled nebo aspoň hodně pestré spektrum názorů (ať si čtenář vybere).

--- Citace: Míla kdy 13. Května 2008, 18:23:42 ---... z pohledu a to mi možná dáte za pravdu bez znalosti dějin národa židovského v minulosti i v novodobé době.
--- Ukončit citaci ---
Já nechci vést žádnou věcnou polemiku s článkem pana Zídka. V některých věcech pravdu má, v jiných zase ne, v některých možná částečně, ale to je vedlejší. Můj příspěvek protestoval proti dehonestaci autora a proti evt. jeho persekuci, proti censuře. Pokud by se pánové Stejskal a Orlík drželi faktů a vedli věcnou diskusi, byl by to názor proti názoru. Přirovnávání k Ahmadínežádovi či Eichmannovi nelze v žádném případě nazvat čestnou věcnou výměnou názorů.

--- Citace: Míla kdy 13. Května 2008, 18:23:42 ---Kdo schvaloval zbraně, které zachránily židovský stát v našem státě ?  Skončili všichni na šibenici.
--- Ukončit citaci ---
To máte na mysli Slánského nebo Reicina? Ti na tu šibenici patřili, zbraně nezbraně.. >:(

--- Citace: Míla kdy 13. Května 2008, 18:23:42 --- Krásný večer a lajla tov přje Míla

--- Ukončit citaci ---
Nápodobně! :)

--- Citace: Jicchak kdy 13. Května 2008, 18:44:46 ---Já se domnívám že podstatou článku nebyla úvaha...jistý technický styl, styl používání lživých a emotivních prvků mi sedí spíše s antisemitismem než intelektuální úvahou co by bylo kdyby
--- Ukončit citaci ---
Nerad bych zněl drsně nebo neslušně, ale Vaše domněnky nemohou být základem k takovému obvinění, jaké vznesli oba pánové - anebo striktně jen jako subjektivní dojem (a pak si rozhodně neplést pojmy a dojmy!!). Proč si myslím, že se mýlíte, jsem napsal výše paní Míle. S Vašimi nároky na novinářskou práci sice souhlasím, ale vím, že je to maximalistický požadavek a že ho novináři spíše nesplňují než splňují (najmě ti čeští).

--- Citace: zoom kdy 13. Května 2008, 18:51:11 ---A ted mi reknete, jestli ten pan byl antisemita anebo antisionista (krome toho, ze byl vul).
--- Ukončit citaci ---
Myslím, že ten pán byl rozhodně antisemita (a vůl), neboť on skutečně litoval toho, že Židé nebyli vyvražděni. O sionismu nebo státu Israel ani slovo. Odtud zásadní rozdíl mezi ním a projevem pana Zídka

--- Citace: zoom kdy 13. Května 2008, 18:51:11 ---Myslim, ze ten pan, co napsl clanek do Lidovek a vsichni, kteri mu to schvalili je uplne stejny vul (omlouvam se volum za to ze je urazim) a mel by z toho take mit prusvih a vetsi nez ten soudruh tenkrat.
--- Ukončit citaci ---
Nemyslím, že každý, kdo má opačný názor než Vy, musí být nutně vůl, i když se může mýlit. Vaše přání, aby z toho měl průšvih, dokonce větší než vyložený antisemita z r.1982 pak smrdí totalitou, censurou a bolševismem. Vzpamatujte se, prosím Vás!  :(

Pravdomluvný:
Myslím,že pan Zídek velice objektivně popsal stav, který dnes Izrael tíží a je nepříjemnou minulostí.Izrael má co ve své historii napravovat a ke svým sousedům se začít chovat úplně jinak.

Zvláště jsou ostudné stálé zábory palestinských území a stavba

protiprávních a OSN odsouzených osad / jde vlastně o státem

podporované krádeže, také zeď je postavena na palestinských územích - je označena Mezinárodním soudem v Haagu za protiprávní /.Židé jistě mají nárok na svůj stát a bezpečnost,ale ne za cenu "loupeží" a státního terorismu, který stát Izrael provozuje.

Jednání a chování státu Izrael je ostudou pro celou světovou židovskou obec. Podobný názor vyjádřilo shromáždění rabínů v NY, které dokonce označilo současný Izrael za "hříšný" stát a jeho budoucnost za nejistou, pokud se rapidně nezmění jednání jeho sionistické vlády a nezačne se chovat podle uznávaných mezinárodních pravidel. Abych nebyl tak jednostranný , je nutné zárověň a to mezinárodní silou zajistit bezpečnost státu Izrael od svých sousedů.Současný stav je vředem mezinárodní politiky a jak je vidět, některým kruhům zainteresovaným na zbrojním průmyslu náramně vyhovuje!!! Neznám žida, ani Žida, který by si již konečně nepřál klid a mír ve své vlasti, ale to musí především zkrotit všechny sioinisty, kteří usilují o velký Izrael!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi