Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008

<< < (8/53) > >>

Vodník:
Děkuji Mílo. Nemusíme se věcně shodnout, ale je positivní, jestliže si o tom můžeme kultivovaným způsobem vyměnit názory. I já si myslím, že je to o té hranici, a že svoboda projevu by neměla být bezbřehá. Co do těch mantinelů ještě zapadá a co už ne, může být předmětem diskuse. Nemohu ale mlčet k tomu, jestliže má být persekuován, evt. umlčován nositel jiného politického názoru na základě nepodloženého obvinění, že hlásí něco, co patří (dejme tomu) mimo ty mantinely.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 13. Května 2008, 23:45:13 ---
--- Citace: Scooolie kdy 13. Května 2008, 23:26:09 ---NIkdo nechce Zídka cenzurovat. Cílem je jeho stupidní názory odsoudit.
--- Ukončit citaci ---
Opravdu nechce?

--- Citace: zoom kdy 13. Května 2008, 18:51:11 --- Myslim, ze ten pan, co napsl clanek do Lidovek a vsichni, kteri mu to schvalili je uplne stejny vul (omlouvam se volum za to ze je urazim) a mel by z toho take mit prusvih a vetsi nez ten soudruh tenkrat.
--- Ukončit citaci ---
Podtrženo mnou. Možná zoom nechce Zídka censurovat, ale každopádně by ho ráda vsadila do lochu!

Jeho názory bude lze "odsoudit"(? něco jako kacířské bludy Jana Husa? ::) ) na základě protiargumentů, které jasně dokážou, že se mýlí, aspoň v těch zásadních věcech. Nikoli pomocí obvinění z rasismu nebo nacismu na základě domněnky, že Zídek sleduje něco jiného, popř. lituje, že Židé nebyli vyvražděni.

I pokud se pan Zídek opravdu v hlavních věcech mýlí, bylo by moudřejší vystupovat zdrženlivě! Onehdá jedna ozdoba české intelektuální scény prohlásila veřejně v televizi, že se bude raději mýlit s Američany než mít pravdu s Putinem. Lidské je tedy nejen mýlit se, lidské je i chtít se mýlit s tím nebo oním proti tomu neb onomu... ;)

--- Ukončit citaci ---

Nemyslím, že do lochu. Spíš by mu Zoom sebrala třeba prémie. Za to, že píše kraviny.
Obvinění z antisemitismu je v pořádku, pokud se projevuje protižidovsky. Což se projevuje.
O Šiklové mi nemluvte  ;D Ta mě pobavila královsky.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy 14. Května 2008, 00:01:32 ---Děkuji Mílo. Nemusíme se věcně shodnout, ale je positivní, jestliže si o tom můžeme kultivovaným způsobem vyměnit názory. I já si myslím, že je to o té hranici, a že svoboda projevu by neměla být bezbřehá. Co do těch mantinelů ještě zapadá a co už ne, může být předmětem diskuse. Nemohu ale mlčet k tomu, jestliže má být persekuován, evt. umlčován nositel jiného politického názoru na základě nepodloženého obvinění, že hlásí něco, co patří (dejme tomu) mimo ty mantinely.

--- Ukončit citaci ---

Umlčovat ho nikdo nechce. Ale bylo by dobré ho zkritizovat. Svoboda slova znamená, že ty, s nimiž nesouhlasíme, nestrkáme do vězení. Ale ne, že jim v rámci svobody slova nezkritizujeme jejich bludy  ;)

Vodník:

--- Citace: Scooolie kdy 14. Května 2008, 00:06:17 ---Nemyslím, že do lochu. Spíš by mu Zoom sebrala třeba prémie. Za to, že píše kraviny.
--- Ukončit citaci ---
Ten loch byl samozřejmě obrazně. Udělat někomu průšvih (i sebráním prémií) = persekuce. Za názory! To je nepřípustné, pokud se jedná o legální názory. A kritický postoj k Israeli legální je.

--- Citace: Scooolie kdy 14. Května 2008, 00:06:17 ---Obvinění z antisemitismu je v pořádku, pokud se projevuje protižidovsky. Což se projevuje.
--- Ukončit citaci ---
Kde?

--- Citace: Scooolie kdy 14. Května 2008, 00:09:51 ---Umlčovat ho nikdo nechce. Ale bylo by dobré ho zkritizovat. Svoboda slova znamená, že ty, s nimiž nesouhlasíme, nestrkáme do vězení. Ale ne, že jim v rámci svobody slova nezkritizujeme jejich bludy  ;)

--- Ukončit citaci ---
Souhlas. Ale kritika není totéž, co persekuce. Zídkovy názory nejsou rozhodně bludy od A až do Z, má na ně právo, má právo je veřejně hlásat a nebýt za to ostouzen (přirovnání k Ahmadínežádovi či Eichmannovi) či persekuován (ztrátou prémií).

e.weissova@centrum.cz:
Já bych mistra Jana Husa vynechala. Nekladla bych rovnítko mezi Zítkem a J.Husem.Mne  zajímá důvod proč napsal tento článek?Znamená,koho chleba jíš....
Co se týka Izraele,Češi udělali dobrou věc před 60.léty.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi