Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008
Samuel:
Vodníku, pokud nevidíte, že článek má nějaká tvrzení a nějaká vysvětlení, že má nějaké předpoklady a jejich zdůvodnění a že vytržením jen částí vět (které se Yanovi hodily) se toto stírá, pak je to ovšem chyba ne článku, ale Vaše. Ostatně, já si myslím, že Vy, jako velmi obratný diskutér také dokážete dobře manipulovat vybranými citacemi, které mají i další souvislosti.
Vodník:
--- Citace: Samuel kdy 1. Června 2008, 19:28:07 ---Vodníku, pokud nevidíte, že článek má nějaká tvrzení a nějaká vysvětlení, že má nějaké předpoklady a jejich zdůvodnění a že vytržením jen částí vět (které se Yanovi hodily) se toto stírá, pak je to ovšem chyba ne článku, ale Vaše.
--- Ukončit citaci ---
Nevidím. Je to tedy moje chyba. Prosím, aby jste mi na ty rozdíly ukázal.
Scooolie:
Vodníku, měl bych otázku. Vycházíme-li z modelové situace, kterou Joch popsal, Vy byste raději nechal zemřít pár tisíc nevinných lidí, než byste podrobil zadrženého teroristu waterboardingu?
Vodník:
--- Citace: Scooolie kdy 1. Června 2008, 19:38:29 ---Vodníku, měl bych otázku. Vycházíme-li z modelové situace, kterou Joch popsal, Vy byste raději nechal zemřít pár tisíc nevinných lidí, než byste podrobil zadrženého teroristu waterboardingu?
--- Ukončit citaci ---
Nevím. Nevím, do jaké míry bych měl jistotu, že zadržený je teroristou, a pokud jím je, že skutečně ví, co a kde se chystá. Je přece známo, že Chalid Šejch Muhammad se přiznal k vyloupení banky, ke kterému došlo až po jeho zatčení. O přiznáních "čarodějnic" před pár sty let ani nemluvě. Proto mučení není žádnou zárukou, že se dobéřeme pravdivé informace.
Představte si, že máte deset "sprostých podezřelých", jeden z nich by mohl odhalit možný teroristický útok. Budete je všechny mučit, s tím, že to třeba vyjde?? V tomto kontextu Vám dám odpověď: ano, myslím, že je lépe, zahyne-li pár tisíc nevinných lidí, než když umožníme systému, aby podrobil pár set milionů lidí možnosti, že budou legálně mučeni, když na ně to slovo padne.
Samuel:
--- Citace: Vodník kdy 1. Června 2008, 19:30:12 ---
--- Citace: Samuel kdy 1. Června 2008, 19:28:07 ---Vodníku, pokud nevidíte, že článek má nějaká tvrzení a nějaká vysvětlení, že má nějaké předpoklady a jejich zdůvodnění a že vytržením jen částí vět (které se Yanovi hodily) se toto stírá, pak je to ovšem chyba ne článku, ale Vaše.
--- Ukončit citaci ---
Nevidím. Je to tedy moje chyba. Prosím, aby jste mi na ty rozdíly ukázal.
--- Ukončit citaci ---
A múžete mi ukázat, kde jsem zmínil cokoli o jakýchsi Vámi zmiňovaných rozdílech ? ???
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi