Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Lidovky, článek redaktora Petra Zídka z 10.5.2008
leho:
--- Citace: zoom kdy 14. Května 2008, 08:32:09 ---... Naštěstí Izrael už není nějaká skupina Židů v ghetu, kterou je možné beztrestně vyvraždit. A to asi tu a tam někomu vadí.
--- Ukončit citaci ---
Řekl bych, že zdejší diskuzi je možno shrnout do těchto dvou vět nahoře. Prostě některým lidem velmi vadí situace, že Židé už nežijí pouze v ghetech, ale mají velké zastání v podobě jediné prosperující demokracie na Blízkém východě. Je úplně jedno s jakými fakty se na tyto osoby obrátíte, oni jsou už jsou dávno přesvědčeny, že Židé nepatří nikam jinam než do svých ghet...
Vodník:
Děkuji Scoooliemu za upozornění na reakci Romana Jocha k Zídkovu článku. Roman Joch mi tak jen potvrdil, co si o něm myslím - a to není nic, co bych sem mohl napsat, tady se sprostá slova nesmí >:D. Pan Joch vyčítá na základě jeho článku Zídkovi mravní vykleštěnost. Pan Joch je lékař, který obhajoval mučení, mám tedy trochu takový pocit, jako kdybych slyšel Hitlera kritisovat Gulag nebo rasovou diskriminaci v USA. Pan Joch mnou není a nemůže být brán vážně, přestože - paradoxně - Zídkovi nepřišil antisemitismus a používá jako příklad stejnou paralelu jako já ("co kdyby nevzniklo Československo?").
Yan:
Myslíš tohle https://vojtechdostal.blog.idnes.cz/c/34000/Muceni-Jen-z-rukou-lekare.html předpokládám.
Scooolie:
--- Citace: Vodník kdy 30. Května 2008, 18:30:57 ---Děkuji Scoooliemu za upozornění na reakci Romana Jocha k Zídkovu článku. Roman Joch mi tak jen potvrdil, co si o něm myslím - a to není nic, co bych sem mohl napsat, tady se sprostá slova nesmí >:D. Pan Joch vyčítá na základě jeho článku Zídkovi mravní vykleštěnost. Pan Joch je lékař, který obhajoval mučení, mám tedy trochu takový pocit, jako kdybych slyšel Hitlera kritisovat Gulag nebo rasovou diskriminaci v USA. Pan Joch mnou není a nemůže být brán vážně, přestože - paradoxně - Zídkovi nepřišil antisemitismus a používá jako příklad stejnou paralelu jako já ("co kdyby nevzniklo Československo?").
--- Ukončit citaci ---
Mám pocit, že Joch je spíš v pozici spojeneckého lékaře, který obhajuje mučení nacistických zajatců. Samozřejmě je mučení lidských bytostí nepřijatelné - ale vykládejte to někomu, kdo díky nepřípustnému fyzickému nebo psychického násilí vynutil ze zajatce informace, které zachránily životy jiných nevinných lidí.
Vodník:
Scooolie, pokud se shodneme na tom, že je nepřijatelné obhajovat mučení, nota bene u lékaře(!), pak bychom měli být zajedno i v tom, že takový lékař se tím pádem zbavil práva hodnotit morálku druhého, navrch způsobem jakým to činí Roman Joch. To zcela stranou od faktu, že jeho článek obsahuje plno plků (např. kritickou úvahu o významu vzniku Československa, jakkoli oprávněnou, nelze vzhledem ke zcela jiným souvislostem verbalisovat stejně, jako to udělal Zídek v případě Israele; nesmyslné žvanění o "nové levici" apod.).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi