Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Neonacismus
Tamar:
martine nic takového jsem neřekla..
jen že někdy nemá cenu dokazovat něco, co ti druzí stejně neuznají
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 12. Května 2011, 13:42:54 ---nevím.. nevím.. nevím..
můj muž pracovat chtěl, ale kolikrát nepracoval.. a někdy taky nechtěl, protože ho to věčné postrkování a ponižování už sralo a taky to nebyl žádný beránek.. chodil sbírat staré železo na stavby.. chodila jsem s ním.. s kočárkem..
nic o tom životě nevíte..
--- Ukončit citaci ---
Každý musí v životě někomu něco dokazovat - pokud mu záleží na názorech jiných. Nejde o to, že by někdo od Romů chtěl, aby něco dokazovali. Prostě ať si žijí jak chtějí, pokud to není na úkor jiných. A okolí časem na to přijde.
Těm mnou mnohokrát zmíněným Vietnamcům v ČR taky nikdo pomocnou ruku nepodával, ale oni se nevzdali, a všem navzdory uspěli. Dnes je majorita respektuje právě proto, že V. něco dokázali. Mohu respektovat lidi, jejichž děti mají vynikající studijní výsledky, kteří mě ničím neobtěžují. Bez ohledu na to, co kdo říká, si takových lidí vážím. A když to tak udělala půlka republiky, najednou se zjistilo, že během desetiletí už Čech nevnímá Vietnamce jako "rákosníky", ale jako celkem fajn sousedy.
Je na Romech, aby přesvědčili okolí. Anebo ať tedy nepřesvědčují - ale taky si nestěžují. O respekt se bojuje, o respekt se neprosí. Když chci, aby mě ostatní uznávali, musím si to vydobýt. Ne vystěžovat...
D
martindepores:
Představte si Marcelo, že musíte dokazovat celý život. Ve škole učiteli, že jste zvládla látku, jako zaměstnanec šéfovi, že zrovna vy jste člověk na svém místě, nebo jako samostatně vydělávající svým klientům, že jste hodna jejich důvěry.... V zásadě nemusíte dokazovat nic pouze Nejvyššímu, neb ten nás zná líp než my sami sebe. Ale on Vám to napsal scooolie velice výstižně.
Tamar:
jo.. fajn.. tak jste mi to nandali.. cítíte se dobře? (já ne)
jen říkám, že skutečnost je trochu někde jinde, než si ji všichni představujeme..
Talmid:
Konkrétní čísla o zaostalé sociální části Romů nemám, snad jen mohu doporučit film Bastardi- vystihuje celkem dost přesně můj názor-že větší procento Cikánů je na tom s morálkou na štíru, Češi v tom samo jedou taky, ale je jich míň. Samozřejmě že pokud byste byla slušný Cikán je špatné od ostatních, že jim musíte něco dokazovat.
PS: Chtěl bych uvést, že necítím nejmenší antipatie vůči Romům-pouze se snažím zaujmout správný postoj -není to lehké při takovém proudu radikálních názorů Pro i Proti
A také bych se chtěl distancovat od lidí co nenávidí Vietnamce i Romy-domnívám se, že pokud mají takový názor na Vietnamce, jejich názor na Romy je není podložen ničím jiným než antipatiemi-rasismem v dnešním slova smyslu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi