Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Neonacismus
buck:
Jaký je váš názor na neonacisty a na sílící rasismus & antisemitismus v české společnosti?
Scooolie:
Když budu hodně stručný: negativní. Nicméně si osobně nemyslím, že by antisemitismus v české společnosti sílil. Dokonce ani neonacismus - stačí si vzpomenout, kolik lidí zcela otevřeně projevovalo sympatie skinheadům v 90. letech a zjistíme, že dnes to horší není. Což neznamená, že by to nemohlo a nemělo být lepší.
Tamar:
dá se to nějak početně odhadnout? mě taky překvapilo, že těch radikálních příznivců bylo v tom brně poměrně málo..
to že nás bylo tři až čtyřikrát tolik bylo docela příjemné a myslím, že blokáda pochodu zcela splnila svůj účel - lidi ukázali, že jim to není jedno, a že jsou na podobné projevy ostražití..
zoom:
To že do Brna dojelo poměrně málo neonacistů mi připadá v českém prostředí docela normální. Horší je pomyšlení kolik je takových, kteří by přišli - přijeli, kdyby to opravdu stálo za to anebo by je pozval nějak opravdu charizmatický "vůdce". Prostě kam by se přidala váhající většina.
Tamar:
Myslím Zoom, že to tak není.. oni mají v tom Brně nějaké centrum a chystali se na to dost dlouho..
To, že jich bylo málo podle mě může svědčit i o tom, že jich prostě o moc víc není..
většina neváhající se projevila dost důrazně.. co s tou váhají to nevím.. ale nějak si neumím představit charismatického vůdce extrémně radikálního charakteru.. ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi