Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Neonacismus
Scooolie:
--- Citace: Zina kdy 12. Května 2011, 12:20:08 ---Troufám si tvrdit,že v extrémních podmínkách by každý z nás byl schopen přežít.Pochybují,že cikáni by byli schopni přežít.Každý z nás by velice rychle začal totíž pracovat na přežití,což u cikánu neplatí.Jen s krádežemi dlouho nevydržíte.
Z mých zkušeností vím,že můžete chtít vy pomoci sebevíc,ale kde není zájem,tak to prostě nejde.Vidím to každý den,ve škole,v rodinách.Nejhorší na tom je,že dnešní cikánské rodiny jsou na tom mnohem huře,než byly před 20 lety.Devastace je obrovská.Dnešní děti v těchto komunitách neznají nic pozitivního ze života.Samozřejmě jsou vyjímky,ale těch je tak málo.
Přesvědčit Romy nebo cikány(většinu),aby nejen pracovali,ale také s penězma hospodařili je nadlidský úkol.A v tomto já vidím největší problém.Když někdo přichází snadno k penězům,nezná jejich cenu.
--- Ukončit citaci ---
Problém současných romských dětí je, že nemají pozitivní vzory. Pokud rodiče (z jakéhokoliv důvodu) žijí na dávkách a nepracují, vzdělání mají na úrovni zvláštní školy, kdo je dětem vzorem a co z nich může vyrůst - byť by měly jinak předpoklady k normálnímu vzdělání a začlenění do společnosti?
A kdo je tím vinen? Společnost? Nebo spíš konkrétní rodiny?
Tamar:
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2011, 12:57:57 --- Není to třeba tím, že romská komunita "žije dneškem" a prakticky nedbá na vzdělání svých dětí?
--- Ukončit citaci ---
ale jo.. jistě že to je z velké části způsobeno právě tímto..
jenže to je právě ta tradice, kterou je tak strašně těžko měnit..
a navíc se mnohým vzdělaným Romům stalo to, o čem vy a ani mnozí další mnoho nevíte..
že ani přes svoje vzdělání tu práci neseženou.. :(
A když k tomu přidáte příšernou úroveň českého školství.. :(
martindepores:
--- Citace: Marcela kdy 12. Května 2011, 12:35:41 ---
--- Citace: martindepores kdy 12. Května 2011, 11:39:07 ---Otázka : Co vlatně Romové aktivně dělají pro to, aby tuto představu o sobě u lidí změnili? Udělali kdy pro to vůbec něco?
P.S. abyste si nemyslela, že vinu chci házet jen na Romy. Bílá společnost je vinna tím, že jim jejich jednání nejenže toleruje, ale i přímo nebo nepřímo podporuje.
--- Ukončit citaci ---
No jo to je právě ono..
A proč si myslíte, že by měli dělat ještě něco dalšího než to, že nebudou krást peněženky a chodit do práce žít jako hodní, slušní a spořádaní občané??
Martine, pokud to nevíte, tak mě to mrzí, ale těžko s tím tady a teď něco udělám.. Jistě že toho dělají hodně, ale to opravdu vidí jen ti, kteří to chtějí vidět.. (jak mezi Romy, tak mezi neromy..)
--- Ukončit citaci ---
No právě! Nekrást ty peněženky ani nic jiného a chodit do práce. Podívejte, kolik je tady zahraničních dělníků, kteří jsou rádi, že tu pracují i za minimální mzdu. Myslíte, že kdyby ze strany Romů byla skutečně ochota pracovat, že by jejich místa nezaplnili?
P.S. to příšerné školství každým rokem produkuje nové vzdělance, studují tu i cizinci. Nebude to spíš o ochotě nebo neochotě studovat?
Tamar:
nevím.. nevím.. nevím..
můj muž pracovat chtěl, ale kolikrát nepracoval.. a někdy taky nechtěl, protože ho to věčné postrkování a ponižování už sralo a taky to nebyl žádný beránek.. chodil sbírat staré železo na stavby.. chodila jsem s ním.. s kočárkem..
nic o tom životě nevíte..
Zina:
Milý pane gvodrazko :) Jsem schopná i bez kotlíku přežít v lese.Mám za sebou několik pobytu v přírodních podmínkách.Bez zakoupeného jídla jsem přežila a k mému dobru i s úbytkem váhy.A nemít jinou možnost,zvládl by jste to také.
PS. ;) Pro začátek mohu nabídnout školu v přírodě,není až tak extremně náročná.Jeden den s dětmi se staráme sami o sebe.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi