Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Neonacismus
Zina:
Troufám si tvrdit,že v extrémních podmínkách by každý z nás byl schopen přežít.Pochybují,že cikáni by byli schopni přežít.Každý z nás by velice rychle začal totíž pracovat na přežití,což u cikánu neplatí.Jen s krádežemi dlouho nevydržíte.
Z mých zkušeností vím,že můžete chtít vy pomoci sebevíc,ale kde není zájem,tak to prostě nejde.Vidím to každý den,ve škole,v rodinách.Nejhorší na tom je,že dnešní cikánské rodiny jsou na tom mnohem huře,než byly před 20 lety.Devastace je obrovská.Dnešní děti v těchto komunitách neznají nic pozitivního ze života.Samozřejmě jsou vyjímky,ale těch je tak málo.
Přesvědčit Romy nebo cikány(většinu),aby nejen pracovali,ale také s penězma hospodařili je nadlidský úkol.A v tomto já vidím největší problém.Když někdo přichází snadno k penězům,nezná jejich cenu.
Tamar:
--- Citace: martindepores kdy 12. Května 2011, 11:39:07 ---Otázka : Co vlatně Romové aktivně dělají pro to, aby tuto představu o sobě u lidí změnili? Udělali kdy pro to vůbec něco?
P.S. abyste si nemyslela, že vinu chci házet jen na Romy. Bílá společnost je vinna tím, že jim jejich jednání nejenže toleruje, ale i přímo nebo nepřímo podporuje.
--- Ukončit citaci ---
No jo to je právě ono..
A proč si myslíte, že by měli dělat ještě něco dalšího než to, že nebudou krást peněženky a chodit do práce žít jako hodní, slušní a spořádaní občané??
Martine, pokud to nevíte, tak mě to mrzí, ale těžko s tím tady a teď něco udělám.. Jistě že toho dělají hodně, ale to opravdu vidí jen ti, kteří to chtějí vidět.. (jak mezi Romy, tak mezi neromy..)
gvodrazka:
Kdo nejí, ať nepracuje ! ;)
Domnívám se, že Romové nějak necítí potřebu někomu něco dokazovat, resp. někoho přesvědčovat, že "nikomu nechtějí vyčorovat perzu". Oni se sebou problémy nemají a vystačí si tací, jací jsou. Nemají nějaké náznaky komplexu méněcennosti či pocit provinilosti, že je někdo podezřívá z nekalostí. (Takto může uvažovat "gadžo", vychovaný ve stylu "zločin a trest", pokoušející se skrze svoji mentalitu vžít do mentality, kterou nezná.) ;) Romové jsou suverénní a pochopí je pouze ten, kdo pochopí jejich hodnotovou stupnici. :D Prostě - tady mě máte takového, jaký jsem. Jestli vám to vadí, je to váš problém, nikoliv můj.
Troufám si tvrdit,že v extrémních podmínkách by každý z nás byl schopen přežít.Pochybují,že cikáni by byli schopni přežít.
Nesouhlas, Zinočko. ;D Zkuste si to technicky představit. Romové jsou schopni plynule přejít na život s kotlíkem na ohni u potoka. Já a mnoho jiných nikoliv. ... a o tom to je. 8)
Tamar:
--- Citace: gvodrazka kdy 12. Května 2011, 12:42:36 --- Romové jsou schopni plynule přejít na život s kotlíkem na ohni u potoka. Já a mnoho jiných nikoliv. ... a o tom to je. 8)
--- Ukončit citaci ---
no proto to taky intenzivně trénujem .. ;D ;D
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 12. Května 2011, 10:51:08 ---
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2011, 00:17:18 --- Nemyslím ale, že by ten vztek řady pracujících lidí, kteří to nemají lehké, ale snaží se, směřoval cíleně jen vůči Romům. Směřuje vůči obecně vůči flákačům, neromským i romským.
--- Ukončit citaci ---
:( no.. jak kdy.. jak kdy..
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2011, 00:17:18 ---Právě neochota standardních politických stran zastat se lidí, kteří dělají za podprůměrné mzdy (ale dělají!), spolu s falešnou politickou korektností, zakazující pojmenovávat konkrétní potížisty, vedou k tomu, že se občané obracejí k extrémistům. Ti sice nabízejí recepty na řešení stupidní, ale alespoň nějak projevují zájem.
--- Ukončit citaci ---
:-[ :( :o ??? ::) .. ježišmarjá.. Scoolie..
Zkuste si někdo představit, že jste se narodili jako Rom. Ve slušné rodině. Přesto, pokud to je na vás vidět, že jste Rom nebo Romka, musíte už od školky počítat s tím, že budete muset neustále dokazovat každému člověku s kterým se setkáte, že nejste hajzl, který mu chce ukrást peněženku.
Pořád znovu a znovu, všude kam přijdete, s kýmkoli se setkáte..
A přitom jste nikdy nikomu nic neukradli, ani vy ani vaši rodiče. Dospělí členové vaší rodiny chodí normálně do práce, ale máte spoustu příbuzných a sousedů, kteří by chtěli chodit do práce, ale tu práci prostě nenajdou.
Takové ty kecy "kdo pracovat chce, tak si práci najde.." .. takhle mluví ti, kdo nikdy nebyl nezaměstnaný a nikdy si práci nehledal.. Kdo sám na své kůži nezažil několikeré opakované odmítnutí neví o čem je řeč..
--- Ukončit citaci ---
Stejně jsou na tom třeba ti Vietmanci. Anebo zpočátku byli. Nemusí se nám to líbit, ale prostě to tak je. A nejlepší cestou je přesvědčovat majoritu, že ten dojem je mylný. Vietnamcům se to podařilo, tak proč by se to nepodařilo Romům?
To, že by někdo chtěl chodit do práce, ale nesežene ji, je jistě pravda. Na druhou stranu se zbývá zeptat, čí je to chyba? proč jiní ji mají? Není to třeba tím, že romská komunita "žije dneškem" a prakticky nedbá na vzdělání svých dětí?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi