Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Neonacismus

<< < (3/18) > >>

Scooolie:
Ono to Marcelo není tak jednoduché... Pokud podle předevčírem zveřejněného průzkumu má na Romy negativní názor 86 % obyvatel ČR, tak těžko se spokojit s tím, že to je projev extremismu a rasismu. Když vůči jiným národnostem to číslo je výrazně nižší.

Já třeba zkušenost s romskou kriminalitou nemám, resp. nevím, zda mám či nemám, protože pachatelé některých drobných zlodějinek (vykradený sklep, auto) nebyli nikdy chyceni. S čím ale zkušenost mám je jedna (ano jen jedna) romská rodina, která dokáže zlikvidovat klidný život lidem v celé ulici. Prostě tím, že od jara do podzimu má otevřená okna, řvoucí televizi a přes ni na sebe řvoucí členy rodiny. Neurvale, sprostě, neskutečně nahlas - a do pozdních nočních hodin. Prostě proto, že jsou to nemakačenkové, kteří se narozdíl od jiných ráno vyspinkají do oběda. Že to jsou Romové je zřejmé z jejich slovníku. A teď mi řekněte, co bych asi tam v té anketě měl odpovědět na otázku, zda chci Romy za sousedy?

Jen dodám, že kousek vedle bydlí rodinka, o které jsem až nedávno z rozhovoru mezi rodiči a děckem pochopil, že to jsou zřejmě Ukrajinci. A denně potkávám několik velmi zdvořilých a příjemných vietnamských dětí i dospělých Vietnamců - o nichž tuším, že jsou mí sousedé jen podle toho, jak často se potkáváme...

Tamar:
No co co.. .. byste měl odpovědět..  tsss..  ;D .. měl byste popravdě odpovědět, že Romové vám v globále příliš nevadí, ale že rozhodně za sousedy nechcete jistého XY ..

herdek .. to srovnávání .. Vietnamci jsou "hodnější" než Ukrajinci  a ukrajinci jsou "hodnější než Romové.. Scoolie, neštvete mě.. (já vím, že takhle přemýšlí 90% obyvatelstva.. .. no budu optimista.. třeba jen 80%..)

Já vím, že to není jednoduché.. vím to moc dobře a na vlastní kůži..
 .. právě proto mi takové rádobyduchaplné mentorování připadá dosti nebezpečné.. S obrovskou ochotou se k tomu přidá kdekdo a zejména ti, co o dotyčné problematice vědí úplné prd..

Talmid:
Já bych se k tomu vyjádřil asi tak, ževětšina Romů je sociálně nepřizpůsobivá. Ale to nesmí znamenat, že když nějakého potkám, budu se k němu podle toho chovat. Mám zkušeností špatných(trochu špatných) více než dobrých, ale ona jedna dobrá zkušenost je důvodem proč tak nelze jednat. Jednat lze tak jen v případě, kdy chci svěřit někomu nějakou zodpovědnost/práci-hlásí se oni dva cizí -1 Rom 1 Čech a nemám o nich jiných preferencí. Ovšem i v tomto případě se lze rozhodnout jinak, na základě pomoci sociálně slabší skupině a tím i státu.

PS: Chtěl bych podotknout že historická diskriminace Romů, by mohla být i zcela neoprávněná-vždyť kočovali-nedocházelo k větší interakci (snad nějaké krádeže slepic)  To mohl být čistý xenofobní rasismus.

Tamar:

--- Citace: Talmid kdy 10. Května 2011, 16:30:03 ---Já bych se k tomu vyjádřil asi tak, že většina Romů je sociálně nepřizpůsobivá.

--- Ukončit citaci ---

Hmmm..   ::) ::) .. a odkud máte, prosím tuto informaci?? Vy víte kolik u nás žije Romů? A máte nějak spočítané ty, kteří jsou "sociálně nepřizpůsobiví"?

.. a jak se vlastně definuje ta "sociální nepřizpůsobivost"? Co je tím kritériem? Že je někdo delší dobu nezaměstnaný?  (to jsem zažila a můj muž jakbysmet)  Že má víc jak tři děti? (já měla tři, on taky, ale jinde.. hm..) Anebo tím, že byl někdo soudně trestaný (jednou? nebo jen ti, co byli víckrát?) .. (můj muž v té době měl za sebou celkem 6 - 7 let ve III. nápravné skupině..) ..? Že nenosí smetí do popelnice a háže ho z okna? (Mimochodem.. to jsem tuhle zahlídla na jakýchsi fotografiích z Hebronu.. dělají to prý židovští osadníci, kteří bydlí v historickém centru města.. ulice jsou "zastřešené" sítěmi, aby odpadky nepadaly lidem na hlavu..)

No.. vypadá to, že by do kategorie "sociálně nepřizpůsobiví" mohl být zařazen leckdo včetně mě.. 

.. ale mi někdo ukrást slepici, tak na něj vemu vidle rom nerom, cikán necikán.. jakýpak xenofobní rasizmus..

p.s. setkala jsem se během svého života s mnoha Romy, většina z nich byla přizpůsobivá až příliš.. nevím sice úplně přesně kolik měli dětí, jestli na ně brali či nebrali přídavky (ale řekla bych že brali - byli by blbí, kdyby to nedělali). Nevím, jestli vynášeli odpadky - ale ve všech bytech, které jsem  viděla bylo rozhodně uklizeno víc a pečlivěji než u mě.. a taky nevím kdo z nich a za co byl trestán, ale nikdy mi nikdo z nich nijak neublížil, ani mě nijak nepoškodil.. (což se o mých sousedech - Češích říct nedá..)

gvodrazka:
Snažme se pohlížet na realitu romskýma očima - z jejich pohledu jsou "podivnými" všichni konformní lidé, žijící podle zásad civilizace, nemající v genech kočovný způsob života...  ;D
Jsem přesvědčen, že Romové jsou schopni přežít extrémní podmínky, které bychom my všichni ostatní (závislí na elektřině, vodovodu, intenzivní zdravotní péči, plynulému přísunu financí a potravin), nepřežili v případě selhání zásobování, či totálnímu black-outu, ani týden. ;D 
A to je to, co mne s nimi usmiřuje, neboť příroda jim (mnohem životaschopnějším než my) dává zapravdu. :D
Co? ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi