Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Neonacismus
buck:
Mám s romy velkou zkušenost protože jsem snimi dlouho(15let) pracoval v dolech.Rozhodně bych je nikdy neházel všechny do jednoho pytle.Mezi sebou se chovají velmi solidárně.jejich sociální uspořádání mi velmi připomíná Arabskou klanovou společnost z dob před vznikem Islámu
Scooolie:
--- Citace: Marcela kdy 10. Května 2011, 14:18:40 ---No co co.. .. byste měl odpovědět.. tsss.. ;D .. měl byste popravdě odpovědět, že Romové vám v globále příliš nevadí, ale že rozhodně za sousedy nechcete jistého XY ..
herdek .. to srovnávání .. Vietnamci jsou "hodnější" než Ukrajinci a ukrajinci jsou "hodnější než Romové.. Scoolie, neštvete mě.. (já vím, že takhle přemýšlí 90% obyvatelstva.. .. no budu optimista.. třeba jen 80%..)
Já vím, že to není jednoduché.. vím to moc dobře a na vlastní kůži..
.. právě proto mi takové rádobyduchaplné mentorování připadá dosti nebezpečné.. S obrovskou ochotou se k tomu přidá kdekdo a zejména ti, co o dotyčné problematice vědí úplné prd..
--- Ukončit citaci ---
Nikoliv. Moje zkušenost je taková, jaká je, a na jejím základě Romy za sousedy nechci. Ledaže získám jinou - opačnou - zkušenost s Romy. Do té doby si ale ponechám závěr na základě zkušenosti stávající.
Jinak to srovnání s Vietnamci a Ukrajinci je opět moje ryze subjektivní, které nikomu nevnucuji, ale prostě takovou zkušenost mám. Prostě tito lidé mě neobtěžují.
A zdá se, že takto ryze subjektivně odpovídali i další lidé v tom průzkumu a co čert nechtěl, 86 % z nich má jakousi nedobrou zkušenost s Romy. A ptejme se: Je to chyba těch lidí, kteří odpovídali?
Scooolie:
--- Citace: buck kdy 11. Května 2011, 14:07:08 ---Mám s romy velkou zkušenost protože jsem snimi dlouho(15let) pracoval v dolech.Rozhodně bych je nikdy neházel všechny do jednoho pytle.Mezi sebou se chovají velmi solidárně.jejich sociální uspořádání mi velmi připomíná Arabskou klanovou společnost z dob před vznikem Islámu
--- Ukončit citaci ---
V tom házení do jednoho pytle je zakopán pes.
1) Obecně všichni víme, že lidé jsou různí a v každé skupině (ať už vymezené jakkoliv - národnostně, nábožensky, územně atd.) se najdou lidé problémoví a problémy ostatním nepůsobící.
2) Ale jen málokdo z nás má chuť dělat ze sebe zkušební myšku a pokud už má špatnou zkušenost, zkoušet to znovu - pokud si může vybrat. To je normální proces učení se - spálím si ruku o kamna, už na ně nesahám; koupím si auto, které je často porouchané, už si příště stejnou značku nekoupím.... udělám špatnou zkušenost s romskými sousedy, už příště Romy za sousedy nechci. Může se to někomu nelíbit, ale je to zcela přirozené jednání.
Většina lidí je vychovávána k tomu, že je korektní říkat jen názor 1), takže ho velká část populace vyhlašuje. V praxi se ale zcela pragmaticky řídí zkušeností, tedy bodem 2). Prostě stát nutí lidi k double thinking.
Skutečným řešením přitom není převýchova těch, kdo mají nedobrou zkušenost, ale zmenšováním počtu oněch nedobrých zkušeností.
Už jsem zmínil Vietnamce. Ti jsou jako cíle negativního vnímání primárně mnohem zranitelnější než Romové. Na první pohled vypadají jinak. Často neumí dobře česky. A přesto je negativně vnímá mnohem méně lidí než Romy. Důvod je prostý - s Vietnamci mají lidé minimum negativních osobních zkušeností. Zbývají jen "přenesené" negativní názory, ale i ty se často mění v neutrální až pozitivní pod vlivem osobního styku s Vietnamci. U Romů tomu tak zdá se není nebo je v daleko menší míře. Proč se máme domnívat, že to je chyba majority a ne Romů, když u Vietnamců je tomu jinak?
martindepores:
Marcelo, představte si, že jich i pár znám. Soused na chatě je Rom a je to velice slušný a pracovitý člověk a rád si s ním to kafe nebo pivko dám. A taky jsem je měl možnost poznat i z druhé stránky, před rokem vykradené auto, teď v pátek moje kancelář... Nejlepší je, že policie celkem dost dobře ví, kdo to asi je, ale pokud je nechytí na místě, tak moc šancí nemají. Tak objíždím bazary a hledám svůj počítač .... Vyvíjel jsem dost unikátní program, je v háji. Když přijdete o 4 roky práce, tak to skutečně zamrzí.
buck:
Mě osobně se nelíbí že se někteří vyčůraní politici šplhají přes "cikánskou otázku"do vyšší politiky např.Řápková,starosta N.Bydžova atd....Nebo se cikánskou otázkou zakrývají korupčí aféry.Docela dost lidí rádo skočí na udici jakmile se jedná o Romy.Dokonce se vymýšlí i pohádky ovysokých soc. dávkách ,důchodech pro romy,že dostávají mobily na úřadech práce atd.... Emailem mi od různých lidí chodí tyhle bláboly celkem pravidelně.Krajně mi to připomíná praktiky vládnoucí NSDAP v 30 letech 20 stol.Kdy se vypustila mezi Německý lid fáma,že vlasy židů přenáší nebezpečné infekce.Myslím si,že je to všechno moc dobře promyšlené ,nevím sice kdo to dělá,ale dělá to velmi dobře a daří se mu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi