Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Neonacismus

<< < (2/18) > >>

zoom:
No naštěstí to Vandas se svou vizáží účetního není a doufejme že se hned tak někdo nenajde. Já si to buhužel umím představit docela dobře.  >:(

gvodrazka:
Pravděpodobně si ten blbeček představuje, že vypadá tak trochu jako Ronan Vibert, herec ztvárňující postavu Robespierra v zábavné rytírně "Scarlet pimpernel"  ::)
Zase jeden "hodný chlapeček" utržený z řetězu. Pozor na hodné chlapečky. V dospělosti se z nich velmi často stávají solidní devianti. 8) 

buck:
Čtete někdy diskuse pod články o Romech a Židech na Novinkách(seznam.cz)?

martindepores:
Buck: asi bych  nebral Novinky jako ten nejobjektivnější zdroj. Vezměte to tak, že to je de facto komunistický server a podle toho se tam stahují lidé určitého způsobu myšlení (jinak řečeno primitivové). B.hužel,  co se týče Romů,  zkuste mi najít člověka, který by neměl nějakou zkušenost s jejich kriminalitou. Zatímco antisemitismus je záležitost v podstatě iracionální, byť v evropské kultuře ošklivě hluboko zakořeněná, postoj obyvatelstva vůči  Romům má častó své racionální základy, které jsou dány  způsobem jejich života a které  Romové sami ochotně přiživují.   Mám jen otázku: jak to, že  nikdo nebyl za x století(!) schopen Romy naučit to, že je lepší pracovat než nepracovat, vzdělávat se než vzdělání opomíjet, zákon respektovat místo porušovat. Neboť vezmeme-li to po stránce historické již  císař Karel VI. vydal drakonický  patent proti nim (zřejmě již tehdy byly s tímto etnikem jakési neblahé zkušenosti). A ať se to zkoušelo po dobrém či po zlém, výsledek v konečné fázi nulový. Stále pokud někdo řekne Rom,  asociace většinou bývá člověk, který nepracuje, žije ze sociálních dávek a kriminálník. Byť připouštím, že je to image scestná a ne  vždy odpovídající pravdě, ptám se, nakolik sami Romové pracují na tom, aby ji změnili? Neb jsem skálopevně přesvědčen, že etnikum romské je etnikum s obrovským potenciálem. Schází jen jedno jediné. Tento potenciál uchopit a nasměrovat ho směrem, kerý bude přínosný jak pro  Romy samotné, tak i pro okolní národy, se kterými žijí. Jakou motivaci použít k tomu, aby se Romové integrovali do společnosti, která je obklopuje a přinesli tím prospěch sobě i těm okolo? Ten, kdo nalezne odpověď na tuto otázku budiž odměněn cenou Nobelovou. A já tomu člověku půjdu políbit nohu a budu ho nazývat opravdovým mudrcem a Mistrem života.

Tamar:
Diskuze na Novinkách nečtu právě proto, abych se vyhnula čtení podobných příspěvků..  ::) ::) ::)

ještě že jsem to Martine nečetla ráno, to bych asi přišla pozdě do práce..

1) Existuje spousta lidí, kteří nemají přímou zkušenost s romskou kriminalitou. Nicméně přesto většina z nich je ochotná o ní dlouze vykládat. Z této skutečnosti vyplývá další skutečnost: Fakt, že když se řekne "Rom", vyvolá to asociaci člověka nepracujícího, pouze přiživujícího se - tento fakt vůbec nic nevypovídá o skutečném stavu věci.

2) Určitá obava z něčeho, co neznáme je v podstatě přirozená. Takže určitá část rasové nevraživosti je lidem  vrozená.. Vím bezpečně, že běžný Čech neví o židovství a o Židech vůbec nic, stejně tak jako o Romech (to ostatně vyplývá i z toho vašeho příspěvku..)

Představa, že lze s lidmi tak manévrovat a manipulovat je a strkat je do nějakých "směrů" teoreticky "prospěšných" (a komu jako?? .. nám?? .. jim??  ;D ;D ) je přinejmenším úsměvná.. Takže nemudrujte a běžte se seznámit s nějakými Romy, ať o nich neplácáte takové nesmysly..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi