Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

minarety ve Švýcarsku

<< < (20/23) > >>

Scooolie:

--- Citace: Tomsik kdy  6. Ledna 2010, 13:07:28 ---Ja treba vychazim z kostela s usmevem...a tak i vetsina lidi co je tam se mnou...samozrejme nedokazu posoudit jak to maji treba katolici a dalsi krestane.

--- Ukončit citaci ---
Tak když je třeba kázání, které moc nebolí a jen těší, tak samozřejmě. Ale občas je také dobré tnout do živého a to pak občas úsměv tuhle, když si člověk uvědomí, co dělá špatně...

--- Citace: Vader kdy  6. Ledna 2010, 13:45:30 ---
--- Citace: Scooolie kdy  6. Ledna 2010, 12:37:46 ---Tak já nevím, jak jinak mám označit sekulární Židy. V USA volí Demokraty, v EU soc. demokracii, nemají rádi křesťanství a prosazují sekularizaci veřejného prostoru, co jim síly stačí... Dle mého skromného soudu jsou prostě levicoví. Ale můžeme jim říkat klidně i jinak, třeba sekulární.

--- Ukončit citaci ---

Tak jim rikej sekularni. Ja taky kazdeho, kdo je mi protivny, neoznacuju potupne jako "pravicaka".

--- Ukončit citaci ---

Problém je v tom, že třeba v USA prakticky platí rovnítko mezi "praktikující" a "pravičák" na straně jedné a "sekulární" a "levičák" na straně druhé. ČR je poměrně exotická v tom, že tu skoro neexistuje konzervativní pravice,ale jen liberálové...

--- Citace: Vader kdy  6. Ledna 2010, 13:45:30 ---
--- Citace: Scooolie kdy  6. Ledna 2010, 12:37:46 ---Hele, přestaň prskat a nastuduj si třeba něco o kampani ADL proti tomu, aby se na veřejných prostranstvích a veřejných prostorech v USA objevovaly křesťanské symboly. Proti tomuhle sekulárnímu tažení se postavili i někteří praktikující američtí Židé, kteří právem namítali, že náboženství je součástí života a že tedy není důvod jej vykazovat čistě do soukromí...

--- Ukončit citaci ---

Jediny, kdo tu (kontinualne) prska, jsi ty. Kdyz neco takoveho budou prosazovat krestani, budes se svijet blahem. Pamatujes na nasi debatu o Marylandu ? Muzu ti ji pomerne detailne pripomenout, ale velmi nerad bych tak cinil verejne.

--- Ukončit citaci ---
Popravdě, nevzpomínám si. Takže klidně připomeň.
Popravdě nemohu si vzpomenout na žádnou křesťanskou inciativu za sekularizaci veřejného prostoru...

gvodrazka:
 8)
To Scooolie:

Křesťanství ukázalo, že dokáže bez úhony na své doktríně a cílech existovat i bez tvrzení o naší vině za smrt Ježíše, i bez religiózně laděných antisemtitských kázání, i bez nucení nás ke konverzi do lůna církve samospasitelné.
Takové křesťanství (i když by potřebovalo ještě trochu vypilovat k dokonalosti) se zdá být v našem zájmu. Domnívám se, že řada našinců a souvěrců z uvedených institucí si to patrně neuvědomuje. Ale to je jejich věc, do toho já jim plkat nebudu. (Plkat mohu jen zde :D)

Domnívám se, šlechetný Scooolie, aristokrate intelektu, světlo křesťanství, že správný žid vyrůstá v uctivé bázni před náboženstvími jinověrců, jimiž je obklopen v dominantní společnosti. Nemůžete si myslet, že ADL, různé soc. dem partaje, apod., jsou zprostředkovateli židovského ovládnutí světa... :D Nemůžete si myslet, že žid půjde tančit na hroby křesťanů, či že na ně plive... :D

Vždy mne k slzám dojímaly filmové záběry na prosté pohledy babiček a jiných věřících při mších. Stíraje potoky slz, jsem si říkal: to je síla víry!   :'( Proč, herrgott, (ne "mein Gott") nejdou raději do synagogy s takovou úrovní víry!  :'(
Chci tím vyjádřit, že pro praktikujícího, či ortodoxního žida je praktikující, autentický křesťan větším přínosem, než sekulární anarchista.

Trochu jinak řečeno: Lepší dobrej policajt, nežli blbej revolucionář. :P

Vader:

--- Citace: Scooolie kdy  6. Ledna 2010, 13:58:06 ---Problém je v tom, že třeba v USA prakticky platí rovnítko mezi "praktikující" a "pravičák" na straně jedné a "sekulární" a "levičák" na straně druhé. ČR je poměrně exotická v tom, že tu skoro neexistuje konzervativní pravice,ale jen liberálové...

--- Ukončit citaci ---

Problem je zejmena v tom, ze a) vsude vidis ty straslive krvechtive levicaky, b) ze neustale uhybas od tematu.
Nebyla zde rozprava, na kterou reagujes, zamerena PRAVE na EU a CR ? Proc do toho musis zase cpat ty proklate zidouzenarske levicaky, zejmena nachazeji-li se nejmene pul planety odsud ? Neracej se rozkatit, cteny pane, ale tohle opravdu je ucebnicova COD mixla mirne zvysenou paranoiou...

--- Citace: Vader kdy  6. Ledna 2010, 13:45:30 ---Jediny, kdo tu (kontinualne) prska, jsi ty. Kdyz neco takoveho budou prosazovat krestani, budes se svijet blahem. Pamatujes na nasi debatu o Marylandu ? Muzu ti ji pomerne detailne pripomenout, ale velmi nerad bych tak cinil verejne.

--- Ukončit citaci ---

--- Citace: Scooolie kdy  6. Ledna 2010, 13:58:06 ---Popravdě, nevzpomínám si. Takže klidně připomeň.

--- Ukončit citaci ---

Musim priznat, ze vynadat ti do osklivych zlych vykoristovatelskych monster se straslivymi charakterovymi vadami, zvladam bez uzardeni. Soudny ctenar beztak vi, ze si jen utahuju z trdla, ktere vzalo za svou pozu hardcore pravicoveho individualisty. V pohode, ja jsem hardcore levicovy individualista. Ale tu debatu ti pripomenu treba mailem. Nehodlam te totiz verejne dehonestovat necim tak obludnym, zejmena prave proto, ze tentokrat by neslo o kockovani, ci jinou formu lehkych verbanich inzultaci. To neudelam. Uz proto, ze - ac to tak nevypada - si te stale vazim. Dosti pravdepodobne je to jen jednostranna ucta, ale mam preci jen jeste par zasad...

gvodrazka:
 :D
Nejintenzivnější a největší je láska jednostranná a neopětovaná;  ;D
totéž platí o úctě. ;D

Vader:

--- Citace: gvodrazka kdy  6. Ledna 2010, 14:08:11 ---Trochu jinak řečeno: Lepší dobrej policajt, nežli blbej revolucionář. :P

--- Ukončit citaci ---

Osminasobne velebny a velebeny ekumenicky GV, ted projevim trosku zvysene paranoie ja, a prohlasuji zde, jakoz jsem uz nejmene 154x10^6 prohlasil pri soukromych debatach se Scoooliem, ze nejsem zastancem revoluce/revoluci. A neni to proto, ze by mi bylo pro oponenty z praveho brehu lito olova. Je to proto, ze stale (mozna naivne) verim, ze zmeny k lepsimu nemusi byt provazeny nasilim. Nasili a munici si schovavam na opravdove smejdy a nepratele, nikoli pro oponenty, byt i bludy kazou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi