Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

minarety ve Švýcarsku

<< < (5/23) > >>

Elazar:
Je vidět, že jsem byl přeci jen byl příliš optimistický...

--- Citovat ---Křesťanství a judaismus jsou jedna cesta
--- Ukončit citaci ---
Ne, není. Nebyla a nikdy nebude.

--- Citovat ---Islám je zcela odlišný, s těmito dvěma (jedním) náboženstvími (náboženstvím) nemá nic společného, byť se tak snaží tvářit
--- Ukončit citaci ---
Judaismus má s islámem mnohem více společného než s křesťanstvím.

--- Citovat ---Mešity, minarety vždy znamenaly a znamenají dosud totéž jako : tady vládne islám a ostatní se podřídíte
--- Ukončit citaci ---
Totéž platí i o kostelech a křesťanství (víte, jak se šířilo křesťanství v Americe?)

--- Citovat ---Prosím, jmenujte mi některé vynálezy nebo cokoli, co lidstvo posunulo kupředu od doby, kdy islám zachvátil například Byzanc nebo Persii (mluvíte-li o Everestu inteligence, máte zřejmě na mysli to krátké období, kdy islám "vysával" původní arabskou či jinou kulturu).
--- Ukončit citaci ---
Vaše poznámka o vysávání kultury je zcela nemístná a svědčí jen o vaší nevzdělanosti, nebo o vaší hluboké a fanatické nenávisti k islámu, která váš úsudek poněkud zatemňuje, případně o obém.

Třeba algebra - to slovo je mimochodem arabské. A také námořní navigace (admirál je tuším také arabské slovo). Lékařství. Chirurgie... A třeba nula. Ano, to malé číslo. Díky němu mimochodem existuje i binární soustava díky které vzniklo programování a díky kterému sedíte u počítače a píšete, že islámská kultura nic tak zvláštního do vínku civilizaci nedala. A vůbec, jen si počtěte, než začnete psát hlouposti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Inventions_in_medieval_Islam

Že se vám ekluje chování některých přistěhovalců do Evropy, to chápu. Že se vám nelíbí, jak muslimové pro sebe požadují stále víc a víc výsad, o kterých se nemuslimům může jen zdát - i to chápu. Že někteří muslimové vnucují svůj způsob života i nemuslimské (zatím) většině, ano, koho by to neštvalo. Ale psaní nesmyslů a stupidních obviňování tyto problémy nevyřeší. Stejně jako vy se chovali lidé, kteří židy obviňovali, že tráví studny.

janagab:
To Elazar:
Na tom, že křesťanství a judaismus jsou jedna cesta trvám. Vždyť křesťanství z judaismu vyrostlo. To, že současný islám je více podobný judaismu je pouze podobnost naznačující, že islám opsal řadu tezí ze Starého zákona a dosud v nich takto spočívá bez posunu dopředu. To, že se křesťanství šířilo podobně jako dnes islám v Africe pouze potvrzuje moji teorii, že je islám více než pět stovek let za námi (uznávám, že to podřezávání krků v Evropě možná nebude až tak nutné, bude stačit dostatečný počet muslimů, kteří si pak nastolí svoje zákony... A mimochodem - teroristické útoky třeba v Londýně nepáchali žádní islamisté "zvenčí", ale druhá generace přistěhovalců z Pakistánu. Copak se jim asi tak hrozného stalo ve svobodné Anglii, že ji začali tak moc nenávidět? Vaše tvrzení, že za všechno mohou hloupé vlády má malinkou trhlinu - podíváte-li se na přistěhovalce z Vietnamu třeba u nás, kteří byli mimochodem taky pozváni vládou, tak mi prosím řekněte, jak to, že se taky necítí frustrováni a nepásají se výbušninami, se kterými pak chodní do autobusů či do metra... - to jen tak bokem). Co se týče těch Vámi zmiňovaných vynálezů, tak ty se datují do starého Řecka a Egypta, stojí to i v odkaze, na který jste mě upozornil (ještě jste mohl třeba jmenovat Avicena za lékařství) - stejný případ - informace a poznatky získané z předislámských dob a pouze "dobíhající" ve "zlaté éře islámu", a to ještě většinou ve Španělsku, které tou dobou opravdu bylo hodně multikulturní a otevřené. Současnou stagnaci a nevzdělanost v islámu nelze popřít. Tolik k mým "stupidním nesmyslům".

Elazar:
Trvat si můžete na čem chcete. Pravdu ale nemáte. Stejně jako vaše zjednodušující, zavádějící a nesmírně hloupá tvrzení, která jen svědčí o tom, že o dané problematice nemáte ani šajn. Podle vašeho pohledu říci, že naše civilizace rovněž pouze tyje z poznatků získaných v islámských zemích a dnes to ve zlaté éře západu jen tak dobíhá... Tolik k vašim stupidním nesmyslům.

Nehledě na to, že směšujete věci dost rozdílné - dnešní islámský radikalismus v západní Evropě, který má hlubší kořeny, než si myslíme, dále problematiku nezvládnuté imigrace, a islámskou kulturu a její přínos civilizaci (o čemž víte opravdu kulové).

Zina:
Myslím si,že je to především obyčejný lidský strach.Evropa prostě není zvyklá na životní styl Arabů.Media nám ukazují život v různých muslimských zemích a jen málokdo by chtěl takový životní styl sdílet.

janagab:
To Elazar:
Takže, to mají být Vaše argumenty? Že vím kulové a píšu nesmysly? Zatím jste mi nevyvrátil ani jeden můj "omyl". Tápete v historii, algebra prostě není ani arabské slovo ani islámský vynález, je to poznatek starého Řecka. Hlubší kořeny radikálního islamismu zřejmě taky neznáte, jinak byste o nich asi psal. Ohledně integrace jiných etnik mi tím pádem zřejmě dáváte  za pravdu. Je mi líto, ale neshodneme se. Moje otázky a názory jsou zcela legitimní, nejsou ani rasistické ani výhradně antiislámské, jen zůstávají nezodpovězeny a Vy mi namísto toho píšete, že jsou hloupé. Nezapomeňte, že nejsou hloupé otázky (mohou být nesprávně formulované, zavádějící, řečnické apod.. ale ne hloupé, každý má právo ptát se na cokoliv) na rozdíl od hloupých odpovědí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi