Judaismus > Obecná náboženská debata

Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut

<< < (12/24) > >>

zoom:
Petahya se mýli ve svých výpočtech, to co napsal bylo pravda v roce 1990, dneska je situace jiná. Podle mě by se košer jatka vyplatila, ovem to znamená také mít šocheta. A to není legrace, ale šochet by mohl také učit a podobně. Proč ne. Třeba v ČR budou košer jatka a šochet atp. Pak by to nemuselo být také tak košer. Možná by se vyplatila jatka na nějaké biofarmě a vůbec by nebyl problém. petahya je geniální. Prostě čeká na investora a provokuje, aby to urychlil.

Scooolie:
Tak se nám ten bussiness rýsuje!
Zoom udělá ekonomický plán a poohlédne se po nějakém hezky vypadajícím hechšeru, Elazar ohlídá dodržení veškerých pravidel a formalit a já bych si s dovolením upsal pro začátek 20 % podíl (s právem udělat si každý rok na vlastní náklady vlastní audit hospodaření  ;))

Teď už jen drobnosti: šochet, těch 80 % investic a tak. Ale začali jsme!

Elazar:
Proč to, hrome, neřekl rovnou? O pár investorech bych věděl (ale šochetů se nedostává... Víte o někom?)

Scooolie:
Zoom: Nenašel by se nějaký šochet třeba v Haliči nebo tam někde?

petahyah:

--- Citace: zoom kdy  2. Listopadu 2009, 12:22:19 ---Petahya se mýli ve svých výpočtech, to co napsal bylo pravda v roce 1990, dneska je situace jiná. Podle mě by se košer jatka vyplatila, ovem to znamená také mít šocheta. A to není legrace, ale šochet by mohl také učit a podobně. Proč ne. Třeba v ČR budou košer jatka a šochet atp. Pak by to nemuselo být také tak košer. Možná by se vyplatila jatka na nějaké biofarmě a vůbec by nebyl problém. petahya je geniální. Prostě čeká na investora a provokuje, aby to urychlil.

--- Ukončit citaci ---

Jatka nemusí být na biofarmě, často by to neodpovídalo veterinárním a hygienickým normám EU, ale stačí když se dobytek bude z biofarmy na jatka dovážet (tak do dělají čeští muslimové).
Pochybuji, že by byl na obci nezávislý šochet, prodávající košer maso za běžné ceny (třeba za ceny za jaké prodávají čestí muslimové) v ČR vítán  ;D
Uživil by se, pokud by u něj kupovali i ne-Židé.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi