Judaismus > Obecná náboženská debata
Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut
Scooolie:
--- Citace: Zina kdy 2. Listopadu 2009, 11:52:43 ---Pane Petahyah,co takhle se stát vegetariánem,nebo být sedlákem a pěstovat si vše sám? Nic ve zlém,ale na vesnicích dostanete téměř všechno.
--- Ukončit citaci ---
Ano! To jsem se už také snažil naznačit, ale nebyl jsem vyslyšen. Petahyah by si prostě měl pořídit svoje jatky a prodejnu masa, prodávat za křesťanské ceny ( ;)) a zruinovat tak všechny ty nekřesťanské mamonáře, o kterých mluvil... Sice by při jeho zásadovosti mohl být mírný problém se sehnáním hechšeru, ale jistě by se to nakonec vyřešilo.
Elazar:
--- Citace: Eva kdy 2. Listopadu 2009, 11:24:25 ---Co Vy nato ze tato diskusia bude uzavrena lebo zbytocne vyvolava novu reakciu a ta donasa anti reakciu, nema to konec. Skoda nervov. Nie sme na Prateri alebo v Disneylande, tam su rozne kolotoce. Tema sa uz vobec nezhoduje s nadpisom, je citliva a mnohych pravom rozhorcuje.
--- Ukončit citaci ---
Já bych ji nejen zamkl, já bych ji rovnou pro/s/mazal (a všechny podobné debaty rovněž) :D Jakákoli "debata", kterou p. založí, stejně sklouzne jen k tomu, že začne psát svoje litanie a nadávky na talmud, rabíny, židovství atd.
--- Citace: Scooolie kdy 2. Listopadu 2009, 11:55:07 ---Sice by při jeho zásadovosti mohl být mírný problém se sehnáním hechšeru, ale jistě by se to nakonec vyřešilo.
--- Ukončit citaci ---
Budou to košer jatky bez hechšeru, to je určitě rabínský výmysl.
Elazar:
--- Citace: Scooolie kdy 2. Listopadu 2009, 11:52:10 ---Zběhlý sběhlý protestant... ti jsou nebezpeční ;D Asi nejsnazší by bylo obvinit ho, že je jehovista, pravoslavný nebo katolík, který si hraje na protestanta, aby zaséval bludy ;D
--- Ukončit citaci ---
Myslíte taktiku typu "Vandas, Sedláček a Vávra jsou Židi!" ? :D
Scooolie:
--- Citace: Elazar kdy 2. Listopadu 2009, 12:07:05 ---
--- Citace: Scooolie kdy 2. Listopadu 2009, 11:52:10 ---Zběhlý sběhlý protestant... ti jsou nebezpeční ;D Asi nejsnazší by bylo obvinit ho, že je jehovista, pravoslavný nebo katolík, který si hraje na protestanta, aby zaséval bludy ;D
--- Ukončit citaci ---
Myslíte taktiku typu "Vandas, Sedláček a Vávra jsou Židi!" ? :D
--- Ukončit citaci ---
No jistě! :D
A ještě lepší je, když to jednou za čas je pravda. Blbost jak víme prochází napříč národy, ale někdy si prostě někdo naběhne na vidle obzvlášť pěkně... https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/predaka-neonacistu-dostihl-jeho-spatny-puvod_24530.html
petahyah:
--- Citace: Scooolie kdy 2. Listopadu 2009, 11:55:07 ---
--- Citace: Zina kdy 2. Listopadu 2009, 11:52:43 ---Pane Petahyah,co takhle se stát vegetariánem,nebo být sedlákem a pěstovat si vše sám? Nic ve zlém,ale na vesnicích dostanete téměř všechno.
--- Ukončit citaci ---
Ano! To jsem se už také snažil naznačit, ale nebyl jsem vyslyšen. Petahyah by si prostě měl pořídit svoje jatky a prodejnu masa, prodávat za křesťanské ceny ( ;)) a zruinovat tak všechny ty nekřesťanské mamonáře, o kterých mluvil... Sice by při jeho zásadovosti mohl být mírný problém se sehnáním hechšeru, ale jistě by se to nakonec vyřešilo.
--- Ukončit citaci ---
Jatka - to by se nevyplatilo.
V ČR je zhruba 3000 Židů z toho 1500 v Praze, většina je v penzi, hodně přes 90% z nich kašrut neřeší.
Asi máte pravdu, že v ČR těch pár nespokojených lidí ceny nezmění, a to ani bojkotem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi