Judaismus > Obecná náboženská debata
Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut
fanuel:
Zdravím, a jak to bylo na počátku?
Nebudeš jísti krve, ale do země ji vypustíš, neboť krev jest duše.Nebudeš jíst mršinu ani ničeho uhynulého psům ji zanecháš!!
Každé maso,co je odkrveno a požehnáno člověkem, modlitbou je košer: díky (B) Abrahámův,Izákův,Jakobův,Stankův, že jsi nám seslal potravu. Ovšem to požehnání musí být v souladu (vykrveno) s (B) pouště s (B) IZRAELE jinak je to přestupek a možnost (B) požádat o odpuštění a žádný prostředník mezi (B) a člověkem nemusí být. Jsou jen dva smrtelné hřichy na něž se nevztahuje (B) odpuštění, milost, krom záchrany života. Jsou to pojídání (pití) krve a z cizoložení zapření (JHVH), když člověk poznal a přijal dobrovolně (B) přikázání dvanáctero. Odejít a zapřít (B), když tedy člověk se seznámil s pravdou a pojídání krve je smrtelný hřích a i ten bývá z (B) milosti v některých případech smázán a není na něj vzpomínáno. Učte se jen dvanáctero je to klíč, co Izraelity, bude sjednocovat (co ti zachrání život 2018) a ne rozdělovat, to máš vždy před očima (dvanáctero) to čiń pro (B) slávu a svatost.
Stanek (Fanuel) >:D 8) >:D
zoom:
petahya, mte skutečně problém, který jsem tu chtěla všera pojmenovat, ale bylo mi v tom zabráněno, teď ale už nemohu, jste sice vzdělaný, ale polovzdělaný, to vám asi chtěl i říci Achab. Nelze si nalistovat něco v Talmudu, vytrhnout ze souvislosti a pak citovat a rozčilovat se. Talmud se musí studovat stále, aby člověk viděl souvislosti a rozuměl jim a také k tomu studovat komentátory.
petahyah:
--- Citace: zoom kdy 2. Listopadu 2009, 08:04:28 ---petahya, mte skutečně problém, který jsem tu chtěla všera pojmenovat, ale bylo mi v tom zabráněno, teď ale už nemohu, jste sice vzdělaný, ale polovzdělaný, to vám asi chtěl i říci Achab. Nelze si nalistovat něco v Talmudu, vytrhnout ze souvislosti a pak citovat a rozčilovat se. Talmud se musí studovat stále, aby člověk viděl souvislosti a rozuměl jim a také k tomu studovat komentátory.
--- Ukončit citaci ---
Aha takže ten kdo s úžasem a otevřenou pusou nepadne před moudry rabínů na zadek, je polovzdělaný ;D zatímco ten kdo slepě kýve všemu a žasne nad tím co je v Talmudu psáno je mudrc ;D
Některá tvrzení rabínů nejsou zasazena do hlubšího kontextu, nemají širší souvislosti, jako třeba trvzení o návštěvě nebe a pekla a informace o měření nebe a pekla! Prostě je to lež nebo představa duševně chorého člověka.
Navíc je se NErozčiluji, naopak já se bavím. Nechápu proč bych se měl rozčilovat na tvrzením typu: Země je placatá a leží na hřbetech mořských oblud. ;D ??? ;D
Ano Talmud se musí studovat stále, student se přece musí naučit co si vlastně má myslet. Musí se přece naučit co si myslel rabín A o tom co si myslel rabín B, že si myslel rabín C, .....že svým textem myslel rabín Z ;D
A ten kdo si myslí něco jiného než si myslel rabín A, o tom co si myslel rabín B, o tom co si myslel rabín C, ....o tom co napsal rabín Z je v lepším případě heretik, v horším případě antisemita, skinhead a člen Dělnické Strany ;D
zoom:
Svojí naprosto neadekvátní reakcí jste potvrdil že ´mám pravdu. raději bych ovšem se mýlila. Zejména závěr vašeho expose svědčí opravdu o duševné velikosti ::)
petahyah:
--- Citace: achab kdy 2. Listopadu 2009, 02:07:41 ---be*H
/1/Petachjahu. A chcete vůbec umět číst talmud ?
/2/ A lašon ha-ra (coby kategorie definovaná Chofec chajim) to pochopitelně je.
Gut woch
--- Ukončit citaci ---
/1/Nemohu touhou umět číst Talmud spát.
/2/ To tedy znamená že rabíni a charedim mají imunitu, patent na pravdu a jsou nedotknutelní, mohou si prakticky dělat co chtějí a vždy to je správné, a nikdo nemůže na jejich špatné chování poukázat (třeba předražené košer potraviny = okrádání souvěrců, nebo nezákonný obchod z lidskými orgány), jinak je to lašon ha-ra. Musíme tedy být jako ty tři opice, nevidět, neslyšet a nemluvit, dobře si to ti hoši rabínští vymysleli ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi