Judaismus > Obecná náboženská debata

Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut

<< < (9/24) > >>

Elazar:
P., jako ty tři opice jsi akorát ty. Nevidíš, neslyšíš - b-hužel, mluvíš a opakuješ pořád totéž jako kolovrátek. Jsi nemocný člověk.

Scooolie:
Nebuďte na sebe oškliví. Jsem v tomto sporu prostý, nezaujatý divák, a tak celkem chápu - do určité míry - stanoviska obou stran.

Petahyah občas rozhýbe debatu tím, že drsně zaryje. Což, jak naprosto přesně popsal o pár příspěvků výše Elazar, vyvolá obranný reflex i u lidí, kteří by s obsahem příspěvku - pokud by byl formulován umírněněji - souhlasili.
Vím, o čem je řeč, protože pravidelně musím provádět obhajobu katolíků ve světle občasných výkřiků "papež z HJ" apod. Přičemž jinak pokud občas potkám nějakého skutečného katolíka jsem připraven vést důslednou polemiku o (dle mého soudu) nesprávné katolické interpretaci toho a ono. Ale pak zazní nějaký ten výkřik o "papanazi" nebo "odpovědnosti za smrt lidí, kvůli odporu ke kondomům" a já musím jít bojovat za katolíky ať chci nebo nechci, neb lidská blbost a zlovolné pomluvy nesmí být ponechány volnému šíření bez odporu  ;)

Ovšem na druhou stranu, a to má zase Petahyah pravdu, i když své dotazy formuluje provokativně, ne vždy na ně dostane odpovědi. Jeho vyjádření na adresu autora výroku o rozměrech pekla je sice pravda neuctivé, ale odpovědi, jak tedy má být autor onoho výroku vnímán, se nedočkal...

Na soudcování tohoto sporu nemám ani náznakem znalosti. Tak je jedna žádost: Nebuďte na sebe bez vážného důvodu, zbytečně, oškliví (což v sobě obsahuje i žádost "nebuďte oškliví na ty, kterých si jiní váží a útok na ně se jich může dotknout"). Díky  :)

Elazar:

--- Citace: Scooolie kdy  2. Listopadu 2009, 10:06:58 ---Ovšem na druhou stranu, a to má zase Petahyah pravdu, i když své dotazy formuluje provokativně, ne vždy na ně dostane odpovědi. Jeho vyjádření na adresu autora výroku o rozměrech pekla je sice pravda neuctivé, ale odpovědi, jak tedy má být autor onoho výroku vnímán, se nedočkal...

--- Ukončit citaci ---

Asi takto Scooolie - domníváte se poté, co tady p. předvedl za výlev, že má vůbec smysl mu na některé věci odpovídat? Jeho vaše/moje/zoom/achabova/kohokoli odpověď nezajímá. Já jsem mu třeba na tu jeho poslední otázku odpověď dal, ale jeho to prostě nezajímá. Ani trochu. Má názor a ten zkrátka sděluje. Je to stejný případ jako karaite.cz (kdoví, jestli to není jedna a tatáž osoba, vzhledem k jeho zálibě v barvičkách a tučném písmu bych se i vsadil, že ano  ;) ). Sděluje ho sprostě a neurvale (s těmi opičkami přišel také on).

Budete snad odpovídat a marnit čas nad odpovědí někomu, kdo by vám už po stopadesáté psal: "Protestanti jsou kacíři a zlo" a vždy by si našel nějakou záminku, jak obvinit právě ty protestantské kacíře z toho, co se děje? Asi ne, že. ;) Jak je možné, že s Vámi, zoom nebo Vaderem je možné vždy debatovat slušně, věcně a bez krve (mezi Vámi a Vaderem je to občas solidní flamewar, ale to se mezi přáteli stává) a s některými lidmi naopak nikdy? Kde (nebo spíše u koho) je chyba?

Scooolie:
Elazar: Je to prostě židovský sekulár. Co byste od nich chtěl?  ;D Já nemám tušení, kdo je Petahyah ani vy a koneckonců většina lidí na tomhle diskusním fóru, takže by bylo možné, že Petahyah bude nějaký ten židovský protestant (Tóra, Tóra nic než Tóra, komentáře nečteme :) ), ale na druhou stranu P. si utahuje i z dvojího vydání Tóry pro Mojžíše a to by asi u karaitů tak snadno neprošlo...

Ale ten příměr s protestantskými kacíři je dobrý! :D Kdyby to byl katolík nebo pravoslavný, tak bych mu v reakci musel překopírovat nějaký výrok od Lutera nebo Kalvína. Kdyby rýpal Žid, tak by stačilo asi jen prosté přetištění Zdrávas Maria, abych vrátil úder ;D

Elazar:

--- Citace: Scooolie kdy  2. Listopadu 2009, 10:32:06 ---Elazar: Je to prostě židovský sekulár. Co byste od nich chtěl?  ;D

--- Ukončit citaci ---

To bych neřekl ani omylem

--- Citace: Scooolie kdy  2. Listopadu 2009, 10:32:06 ---Já nemám tušení, kdo je Petahyah ani vy a koneckonců většina lidí na tomhle diskusním fóru, takže by bylo možné, že Petahyah bude nějaký ten židovský protestant (Tóra, Tóra nic než Tóra, komentáře nečteme :) ), ale na druhou stranu P. si utahuje i z dvojího vydání Tóry pro Mojžíše a to by asi u karaitů tak snadno neprošlo...

--- Ukončit citaci ---

Naopak, to pochází od současného podání karaitů.

--- Citace: Scooolie kdy  2. Listopadu 2009, 10:32:06 ---Ale ten příměr s protestantskými kacíři je dobrý! :D Kdyby to byl katolík nebo pravoslavný, tak bych mu v reakci musel překopírovat nějaký výrok od Lutera nebo Kalvína. Kdyby rýpal Žid, tak by stačilo asi jen prosté přetištění Zdrávas Maria, abych vrátil úder ;D

--- Ukončit citaci ---

A kdyby to byl takový zběhlý sběhlý protestant?  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi