Judaismus > Obecná náboženská debata

Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut

<< < (3/24) > >>

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy 30. Října 2009, 14:21:15 --- ;D  ;D
Předšabatová veselá nálada, tak to má být.

--- Citace: Scooolie kdy 30. Října 2009, 12:57:50 ---Nevěřím tomu, že by zbožný židovský obchodník odíral své souvěrce zrovna na košer mase  ;)

--- Ukončit citaci ---

Scooolie, vy jste nenapravitelný kapitalistoptimista  ;)

To, že je košermaso a produkty kšeft, vědí všichni. V ČR, USA, Evropě i v Izraeli. Že se s hechšery handluje, občas dosti nevybíravě, vědí rovněž všichni (kromě několika idealistů, kteří věří, že je vše v nejlepším pořádku...) Že si toho všimli konečně i novináři, díky B-hu, třeba teď už reptání lidu začne někdo brát vážně - jen houšť a větší kapky  :D. Ale že si toho notorický budižkničemu a kverulant p. všiml až teď? To mi hlava nebere  ;D

--- Ukončit citaci ---

Já si košer maso zásadně nekupuji, nebudu přece podporovat zloděje a vydřiduchy  ;D
Stejné maso bez krve si můžu koupit za nesrovnatelně nižší cenu od muslimů.
Možná si pan Eleazar článek pořádně nepřečetl, není podstatné, že si zlodějských cen konečně všimli novináři, ale že si předražené ceny najednou všimli i jiní "budižkničemové" a "kverulanti" než jsem já, ti "budižkničemové" a "kverulanti" kteří desetiletí dělali, že je vše OK.
Jak se říká Zloděj, křičí chyťte zloděje, tak jako účastníci rabínské konference  ;D

Elazar:

--- Citace: zoom kdy 31. Října 2009, 17:29:16 ---Pěkný týden p. kverulant určitě, ale nazývat někoho budižkničemu je poněkud nevhodné (kdyby tu byl Vader, tak Vám pohrozí banem).  >:D

--- Ukončit citaci ---

Zoom, myslím, že po p. posledním příspěvku to není ani tak nevhodné, jako spíš výstižné.  :)

zoom:
Ne nesouhlasím, každý člověk je k něčemu, byť to tak ne vždy nevypadá. Protože třeba takoví provokatéři mají za úkol upozornit, aby ti, kteří se ohánějí Tórou, se podle ní  vždy chovali. Což se bohužel ne vždy děje.

Eva:
pohrozit neni spatne!!!! To neznamena prevychovat, to je upozorneni pred dalsimi poznamkami ktere jsou neni na miste.

zoom:
Eva to správně pochopila, i člověk, jehož názory se mi nelíbí má právo na to je vyjádřit. To se učíme už v Talmudu, že petachya  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi