Judaismus > Obecná náboženská debata

Vysoké ceny odrazují Evropany dodržovat kašrut

<< < (4/24) > >>

Elazar:
Brojím snad proti tomu, aby se p. vyjadřoval? Se Scoooliem také nesouhlasím v řadě případů a nikdy jsem mu nebral právo vyjádřit se, ani Vodníkovi ne (což naopak, svým způsobem, udělal Vader  ;) ). P. tu má určitě své místo, všichni víme, že to není hlupák, ale že obdržel vzdělání, ale také má nejspíš nějaký problém a tímhle způsobem si ho filtruje. A způsob, jak "upozorňuje na problémy" je takový, že to je úplně k ničemu. Hned, jak se ukáže, že to p-jovo kverulanství a demagogie, co kolem sebe trousí, je k něčemu, vezmu to zpět.

Já bych třeba osobně s p. v 90% případů souhlasil - nemám zrovna v lásce satmary, ani lubavičské mesiány, vadí mi přístup některých charedi autorit k halaše, vadí mi jak si rabináty (zvláště pak ten vrchní izraelský) osobuje moc, která mu nepatří (a která by mohla náležet maximálně velkému sanhedrinu  ;) ), vadí mi i tohle kšeftování s hechšery - a vadí mi to už hodně dlouho (tím myslím opravdu hodně dlouho) a zdaleka nejsem sám; ale přece se kvůli tomu nebudu chovat jako p.

zoom:
Víte milý Eleazare, každý se chová jak umí . Prostě p. to jinak neumí a třeba jsme tu pro něj taková alternativní psychologická poradna, která mu pomáha se s něčím vyrovnat. Takže vlastně děláme micvu.

Eva:

--- Citace: Elazar kdy  1. Listopadu 2009, 09:39:24 ---Já bych třeba osobně s p. v 90% případů souhlasil - nemám zrovna v lásce satmary, ani lubavičské mesiány, vadí mi přístup některých charedi autorit k halaše, vadí mi jak si rabináty (zvláště pak ten vrchní izraelský) osobuje moc, která mu nepatří (a která by mohla náležet maximálně velkému sanhedrinu  ;) ), vadí mi i tohle kšeftování s hechšery - a vadí mi to už hodně dlouho (tím myslím opravdu hodně dlouho) a zdaleka nejsem sám; ale přece se kvůli tomu nebudu chovat jako p.

--- Ukončit citaci ---

100% s Vami souhlasim, aj ja to takhle delsi dobu pocituji

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy  1. Listopadu 2009, 09:39:24 ---....A způsob, jak "upozorňuje na problémy" je takový, že to je úplně k ničemu...

--- Ukončit citaci ---

Už tedy víte, proč Němci ve 20. letech tak nenáviděli německé židovské satiriky a komiky? ;D

petahyah:

--- Citace: Elazar kdy  1. Listopadu 2009, 09:39:24 ---Brojím snad proti tomu, aby se p. vyjadřoval? Se Scoooliem také nesouhlasím v řadě případů a nikdy jsem mu nebral právo vyjádřit se, ani Vodníkovi ne (což naopak, svým způsobem, udělal Vader  ;) ). P. tu má určitě své místo, všichni víme, že to není hlupák, ale že obdržel vzdělání, ale také má nejspíš nějaký problém a tímhle způsobem si ho filtruje. A způsob, jak "upozorňuje na problémy" je takový, že to je úplně k ničemu. Hned, jak se ukáže, že to p-jovo kverulanství a demagogie, co kolem sebe trousí, je k něčemu, vezmu to zpět.

Já bych třeba osobně s p. v 90% případů souhlasil - nemám zrovna v lásce satmary, ani lubavičské mesiány, vadí mi přístup některých charedi autorit k halaše, vadí mi jak si rabináty (zvláště pak ten vrchní izraelský) osobuje moc, která mu nepatří (a která by mohla náležet maximálně velkému sanhedrinu  ;) ), vadí mi i tohle kšeftování s hechšery - a vadí mi to už hodně dlouho (tím myslím opravdu hodně dlouho) a zdaleka nejsem sám; ale přece se kvůli tomu nebudu chovat jako p.

--- Ukončit citaci ---

Kritizuji to co si podle mě zaslouží kritiku, zesměšňuji to  co mi přijde směšné.  ;D
Když mi něco vadí, nebudu dělat, že problém nevidím, když mi něco přijde hloupé, směšné, stupidní, nebudu se tvářit a tvrdit, že je to moudré. Lump je pro mě lump, i kdyby byl sebeváženějším rabínem, hloupost zůstane hloupostí, i když je obsažena v Talmudu.  ;D  >:D  ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi