Judaismus > Obecná náboženská debata
Šabat
Elazar:
--- Citace: zoom kdy 19. Října 2009, 23:13:06 ---Anebo tam do toho řeznictví chtěl jenom jít provokovat třeba s klobásou nejasného původu.
--- Ukončit citaci ---
;D
Škoda že už nemáme něco jako boilery. Za toto by bylo +100.
petahyah:
--- Citace: Scooolie kdy 19. Října 2009, 22:51:16 ---
--- Citace: petahyah kdy 19. Října 2009, 22:35:22 ---
--- Citace: Elazar kdy 19. Října 2009, 15:42:12 ---
--- Citace: Scooolie kdy 19. Října 2009, 15:12:19 ---Petahja je ve skutečnosti zakuklený rabi Ovadja Josef, který v praxi demonstruje svůj postoj "Myslí si, že Tóra patří jim... Ale je jen jedna Tóra, jeden Zákon" (rozuměj ten, který konvenuje s tím, co říkám já) ;D
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3791394,00.html
--- Ukončit citaci ---
--- Citace: zoom kdy 19. Října 2009, 15:20:13 ---No tady v Izraeli se tomu říká ŠAS KONTROL. Takže možná máme dozor "z nejvyšších míst" ;D ;D ;D
--- Ukončit citaci ---
;D ;D Dobrý článek, mimochodem. Mesiáš bude sefard, to nezní špatně (vždycky jsem si to myslel) :D
--- Ukončit citaci ---
Kluci sefardský zapoměli na Schneersona, nebo on byl sefard ;D >:D ;D
--- Ukončit citaci ---
Kdepak Petahja, mě už neoklamou! Nemají rádi aškenázské charedim, ale velice slušně se vyznají v Tóře. Provádějí tady přezkušování ze znalostí Tóry. Nenápadně sondují, jestli místní debatující znají pražská košer řeznictví. Oni nejsou žádný sekulár, ten by o tom věděl starý šuplík! Oni jsou Ovadja Josef! Anebo to je ještě jinak a Lubavičský Rebe skutečně ještě žije? >:D
(Umí Ovadja Josef maďarsky? A Rebe?)
--- Ukončit citaci ---
Rebe Scoolie voni jsou prorok, Holmes nebo Zaorálek?! Zdá se že vodhalili část pravdy? Rebe Scoolie mlčej votom!!!
petahyah:
--- Citace: Elazar kdy 19. Října 2009, 23:07:34 ---
--- Citace: Scooolie kdy 19. Října 2009, 22:51:16 ---
--- Citace: petahyah kdy 19. Října 2009, 22:35:22 ---
--- Citace: Elazar kdy 19. Října 2009, 15:42:12 ---
--- Citace: Scooolie kdy 19. Října 2009, 15:12:19 ---Petahja je ve skutečnosti zakuklený rabi Ovadja Josef, který v praxi demonstruje svůj postoj "Myslí si, že Tóra patří jim... Ale je jen jedna Tóra, jeden Zákon" (rozuměj ten, který konvenuje s tím, co říkám já) ;D
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3791394,00.html
--- Ukončit citaci ---
--- Citace: zoom kdy 19. Října 2009, 15:20:13 ---No tady v Izraeli se tomu říká ŠAS KONTROL. Takže možná máme dozor "z nejvyšších míst" ;D ;D ;D
--- Ukončit citaci ---
;D ;D Dobrý článek, mimochodem. Mesiáš bude sefard, to nezní špatně (vždycky jsem si to myslel) :D
--- Ukončit citaci ---
Kluci sefardský zapoměli na Schneersona, nebo on byl sefard ;D >:D ;D
--- Ukončit citaci ---
Kdepak Petahja, mě už neoklamou! Nemají rádi aškenázské charedim, ale velice slušně se vyznají v Tóře. Provádějí tady přezkušování ze znalostí Tóry. Nenápadně sondují, jestli místní debatující znají pražská košer řeznictví. Oni nejsou žádný sekulár, ten by o tom věděl starý šuplík! Oni jsou Ovadja Josef! Anebo to je ještě jinak a Lubavičský Rebe skutečně ještě žije? >:D
(Umí Ovadja Josef maďarsky? A Rebe?)
--- Ukončit citaci ---
A co Jan Tleskač? ;D ;D Scooolie, takhle humorného vás neznám, obyčejně u vašich příspěvků 1) kroutím hlavou, 2) obracím oči v sloup, 3) důstojně pokyvuji hlavou, drže si bradu a mna si svůj důstojný dlouhý vous, 4) klepu si na čelo a volám ojojoj :D Ale teď - dosud jsem myslel, že petachja je především demagog, ale třeba to je opravdu zmrtvýchvstalý rebbe z Lubaviče a teď nás zkouší, zda jsme na odhalení jeho pravé identity připraveni. A přivedli mě na to oni Scooolie, protože s tím košer masem mají recht ! Kdyby byl petachja totiž opravdu karaita nebo anti-žid, anti-semita, anti-rabanita nebo anti-cokoliprotičemujenlzebýt, tak ho tyhle věci nebudou v životě zajímat ;D ;D Tomu říkám trefa do černého!
Hošana, synu Davidův, hoša na --- ![/size]
--- Ukončit citaci ---
Jak víte, že se muj otec jmenoval David ??? Taky můj syn se jmenuje David, Michal David >:(
petahyah:
--- Citace: zoom kdy 19. Října 2009, 23:13:06 ---Tak tedy nevím jestli je pan p. takový chochem, když nazývá autory mišny středověkými rabíny. To za prvé.
Za druhé dotaz na košer maso je obyč. finta anebo si z něj někdo vystřelil. Anebo tam do toho řeznictví chtěl jenom jít provokovat třeba s klobásou nejasného původu.
Rabi Ovadia Josef s ledaským najde společnou řeč, takže maďarština nemusí být na překážku.
Je to všechno samá konspirace až je to průhledné.
--- Ukončit citaci ---
Ne opravdu dostali letáček a informace od chabadnických misionářů, že můžou koupit košer maso někde u TESCO na Národní třídě.
Ale jak by řekl reb Švejk: některej chabadník za to ani nemůže, že je chabadník! nebo chabadníka musíte vzít nejdřív ibršvuňkem, abyste se s ním domluvili kde je košer řezník >:(
gvodrazka:
;D
Na to vás tady všechny užije - samá sranda, žádné náboženství!
Nezapomínejte na toto:
Raba řekl: ten kdo miluje rabíny, bude mít syny rabíny; kdo ctí rabíny, jeho zeťové budou rabíni; kdo stojí v úctě rabínů, sám bude žák rabínů. Ale i když pro to nebude způsobilý (ač by rád), jeho slov bude dbáno jako slov rabínských žáků.
(Šabat 23b)
:D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi