Judaismus > Obecná náboženská debata

Šabat

<< < (9/9)

zoom:
No to s tim košer masem je opravdu zajimave, jen aby to nebyl halal. 
Jinak k tomu rabinovani se mi narame libi ta poznamka o jošer.
Ale třeba p. má v rodině pět rabínů a tady se jenom trénuje na diskuze :) .

petahyah:

--- Citace: zoom kdy 20. Října 2009, 12:28:04 ---No to s tim košer masem je opravdu zajimave, jen aby to nebyl halal.  
Jinak k tomu rabinovani se mi narame libi ta poznamka o jošer.
Ale třeba p. má v rodině pět rabínů a tady se jenom trénuje na diskuze :) .

--- Ukončit citaci ---

Mám doma 6 rabínů, na každý všední den jednoho, a dajana na Šabat. Jsou celí po mě, ruce mají levé, jsou líní a od narození unavení, zdraví jim neslouží, k praktickému životu nejsou, ale číst se naučili, tak jsem je dal vyučit na rabíny.  ;D Už májí za sebou smichu nějaký ten šábos a tak můžou diskutovat o velikosti nebe a pekla, a jiných životně důležitých věcech, kontrolovat kolik kapek mléka je v bořči, rozhodovat zda je močení do sněhu v době šabatu práce nebo ne, a brát za to peníze od svých poddaných.  ;D
Problém jenom byl, když ještě bydleli u mě, že furt něco četli, kejvali se u toho, a něco mumlali, rušilo mi to příjem TV antény a navíc jsem šlyšel ještě hůř než normálně. Také mi vždycky snědli všechny barchesy a na holuby nic nezbylo!  >:( Zabrali moc místa, a nemohl jsem mít doma husy!  >:(  :(  >:(

Kolik máte v rodině rabínů vy?

Scooolie:

--- Citace: Elazar kdy 19. Října 2009, 23:07:34 ---
--- Citace: Scooolie kdy 19. Října 2009, 22:51:16 ---Kdepak Petahja, mě už neoklamou! Nemají rádi aškenázské charedim, ale velice slušně se vyznají v Tóře. Provádějí tady přezkušování ze znalostí Tóry. Nenápadně sondují, jestli místní debatující znají pražská košer řeznictví. Oni nejsou žádný sekulár, ten by o tom věděl starý šuplík! Oni jsou Ovadja Josef! Anebo to je ještě jinak a Lubavičský Rebe skutečně ještě žije?  >:D
(Umí Ovadja Josef maďarsky? A Rebe?)

--- Ukončit citaci ---

A co Jan Tleskač? ;D ;D Scooolie, takhle humorného vás neznám, obyčejně u vašich příspěvků 1) kroutím hlavou, 2) obracím oči v sloup, 3) důstojně pokyvuji hlavou, drže si bradu a mna si svůj důstojný dlouhý vous, 4) klepu si na čelo a volám ojojoj  :D Ale teď - dosud jsem myslel, že petachja je především demagog, ale třeba to je opravdu zmrtvýchvstalý rebbe z Lubaviče a teď nás zkouší, zda jsme na odhalení jeho pravé identity připraveni. A přivedli mě na to oni Scooolie, protože s tím košer masem mají recht ! Kdyby byl petachja totiž opravdu karaita nebo anti-žid, anti-semita, anti-rabanita nebo anti-cokoliprotičemujenlzebýt, tak ho tyhle věci nebudou v životě zajímat  ;D  ;D Tomu říkám trefa do černého!

Hošana, synu Davidův, hoša na --- !

--- Ukončit citaci ---

To máte tak. Já tu většinou musím hájit svobodu, demokracii, jedinou správnou křesťanskou víru a automobilisty proti levičákům, eurofilům, židům a cyklistům. Ale tahle debata o šábesu běží tak kapku mimo mě, tak si dopřávám oddech  :D Jsem samozřejmě příjemně překvapen rozmanitostí reakcí, které mé skromné a uctivě pokorné příspěvky vyvolávají. Zejména variace třetí jest vskutku osvěžující, i když samozřejmě nejraději bych někdy na vlastní oči viděl současné provádění variací všech  >:D

Ovšem, že Petachja je skutečný mošiach se zdá být čím dál jasnější a jasnější. Sice jsem ještě nezaznamenal zprávu z Jeruzaléma, že by se blížil ku bráně na oslu, avšak co není může být. I dnešní jeho debata, kde zpochybňuje autoritu rabínů je jen zdánlivě protináboženská. Ve skutečnosti on kárá rabíny špatné - líné, nevzdělané, hamižné. Takže jeho přístup je stále více naplněním prorockých vizí o mesiáši. Koneckonců sám již prohlásil, že je rodu Davidova. Jen pořád mi vrtá hlavou, jestli je to lubavičský Rebe nebo spíš ten Ovadja... Musím uznat, že v tom červeném battledresu vypadá Ovadja impozantněji než Schneerson.

Scooolie:

--- Citace: petahyah kdy 20. Října 2009, 08:26:04 ---
--- Citace: gvodrazka kdy 20. Října 2009, 07:53:24 --- ;D
Na to vás tady všechny užije - samá sranda, žádné náboženství!

Nezapomínejte na toto:

Raba řekl: ten kdo miluje rabíny, bude mít syny rabíny; kdo ctí rabíny, jeho zeťové budou rabíni; kdo stojí v úctě rabínů, sám bude žák rabínů. Ale i když pro to nebude způsobilý (ač by rád), jeho slov bude dbáno jako slov rabínských žáků.

(Šabat 23b)

:D

--- Ukončit citaci ---

Prosím nestrašte mě!
To musí být terno dostat do rodiny rabína.   :'(  :'(  :'(

--- Ukončit citaci ---

Hele Petahja, oni jsou taky tak trochu hamižnej, že jo? Tady si stěžují, že rabín v rodině je  hotová pohroma, a o kus dál se přiznají, že si jich pořídili hned 6 a dajana k tomu. Když holt to bylo zadarmo, tak jako správný charedi se nežinýrovali, co?  ;D

zoom:
K dotazu P. mam v rodině rabínů habaděj, jsou zaplať Bůh zdraví, veselí a pracovití. Je s nimi i legrace. Televizi neruší, protože ji nemám. Tu a tam mě také rozčílí, ale brzy se udobříme, protože k tomu vždy najdou nějakou kličku v Talmudu anebo poskim.
Já jsem s nimi spokojená.
Pokud jste v Praze a máte možnost se podívat na Národní, tak udělejte průzkum, pro začátek bez průzkumné klobásky. Budeme rádi dostat info z první ruky.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi