Judaismus > Recepty
ROŠ HASANA a další svátky
Scooolie:
Oni vůbec nemaj vědět, že nějakých chřest existuje! Anebo na tom mají být jako já a vědět, že to je nějaká proklatě drahá zelenina pro rozmařilé prostopášníky. Je to legrace, ale stravovací proletář jsem zjevně já, zatímco oni si žijou jak feudál a ještě k tomu mají levicové názory! ;D
Zjevně to souvisí s tím, že tvrdě pracující lid nemá čas na nějaké debužírování a je rád za těch 10 dkg Gothaje s rohlíkem, zatímco rozmařilci kulinaří ;D
Vader:
Opakuji, ze chrest i veci, o kterych ani lecktery burzuj v zivote neslysel, mam za ceny, ktere vidim v Bille (ci kdekoliv jinde) ani ne pod salotkou (v Bille proklate draha), jako spis pod obycejnou cibuli a cinskym cesnekem. Ej ty burzuj, ubegaj >:D
Vader:
Pro ostatni nerypavce : chrest jsem jidaval odmala diky prababicce, ktera "špargl" pestovala na zahrade. Pokud mate kousek mistecka, muzete na jare podniknout pokus. Chrestu nevadi sucho a roste az po Sibir. Z Moravy a Cech se kdysi ve velkem vyvazel.
zoom:
Ano skutečně se špargl v ČR pěstoval a komunisti to zarazili. Zatímco v Maďarsku a NDR se pěstoval docela úspěšně dále. Já si myslím, že by jste udělal lépe, kdyby jste místo gothaje s rohlíkem koupil třeba 1/4 kg toho šparglu a uvařil si z něj polivku a z rohliku udelal krutony a tím zvýšil výživnou hodnotu polévky. Protože když budete jíst rohlík z gothajem trvale, tak si vypěstujete žaludeční vředy čímž Vám vzniknou nečekané náklady na léky a lékařskou péči. Takže suma sumarum jste neušetřil nic. A když je vám chřest drahý lze koupit třeba zucciny. Z těch je také dobrá polévka a soudruzi z Itálie byli vždy levicoví. Tak dosti levicove - pravicove gastronomie, svatky jsou za dvermi.
Vader:
Kdo ? Ja :o ? Ja jsem ten hnus zvany Gothaj jedl jen jedinkat v zivote, kdyz nam opravovali zadni bariery na strelnici (strelecky klub, odmala jsem krom pojidani chrestu provozoval i strelbu, od 1. stupne zakladky uz zavodne) a my jsme sedeli u stolu a stouchali do sebe bouchackama. Po par platcich toho hnusu jsem si aspon Gothajem na tyden oprav nakonzervoval lauf a zaver.
Aha, to bylo asi na Scooolieho. Uz jsem asi pretazeny :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi