Judaismus > Recepty
ROŠ HASANA a další svátky
lechem:
Chystám se udělat kachní prsa na pomerančích, plněné hříbky (houby moc nerostou, tak asi spíš žampiony), rýži tří barev - ta skvěle vypadá, salát a polívku ještě nevím.
Lechem
zoom:
Vyborne, takhle jsem si to predstavovala, ze kazdy hodi napad. Diky
Eva:
--- Citace: lechem kdy 13. Září 2009, 19:47:08 ---Chystám se udělat kachní prsa na pomerančích, plněné hříbky (houby moc nerostou, tak asi spíš žampiony), rýži tří barev - ta skvěle vypadá, salát a polívku ještě nevím.
Lechem
--- Ukončit citaci ---
mozem poprosit o recept ako a s cim plnite sampiony?
dakujem vopred
Magda
lechem:
Plněné houby.
Houby - jsou nejlepší hříbky (ty se pak musí déle tepelně upravovat), nebo holubinky, většinou skončím u žampionů. Chce to větší klobouky, vydloubnout nohu a utřít vlhkou utěrkou - nemýt, jen utřít.
Náplň - smíchám jakékoli drůbeží maso(nemusí ho být moc), nejlépe co jsem obral z kostí, např. když jsem pekl kachnu :) , nebo i z drůbků, taky přidat kousek jatýrek je fajn. K tomu jednu červenou papriku nasekat nadrobno, a několik upečených jedlých kaštanů (můžete nahradit vlašskými ořechy, ty já nemůžu), také nadrobno. Přidáte jeden vaječný bílek, osolíte a zamícháte. Taky tam můžete ještě nasekat ty nohy, co Vám zbyly.
Náplň lžicí nacpete do klobouků, tak aby hezky koukala. Nakladete do kastrolu s pařákem kloboukama dolů a necháte na mírném ohni v páře uvařit tak 1/2 hodiny.To musíte přizpůsobit velikosti a druhu hub. Když Vám zbyde náplň, uhňácejte z ní koule velké asi jako švestky a uvařte je jako ty houby.
Omáčku doporučuji trochu ohnivější, sladká chilli je nejlepší. K tomu rýži.
Dobrou chuť, Lechem
Eva:
p. Lechem - dakujem za recept, urcite ho vyskusam. U nas su dostat sampiony v roznych velkostiach, ja ich niekedy smazim alebo varim v omacke (zostavenej z dusenych hrib na masle poliate sladkou smotanou) ktorou polejem makarony. Otazka, je mozne vynechat gastany a orechy?
Shana tova
Magda
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi