Judaismus > Recepty

ROŠ HASANA a další svátky

<< < (6/14) > >>

Zina:
Mám tady jeden neobvyklý recept pro labužníky.
Sýr v zelných listech.
8 zelných listů,100g eidamu,100g brynzy,100g roztíratelného sýru,1 cibule,1lž.petrželové natě,olej a sůl.

Zelné listy omyjeme a spaříme ve vroucí vodě,silnější část listu naklepeme.Tvrdý sýr nastrouháme a petrželovou nať nasekáme najemno.Cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji.
Brynzu,tavený sýr a nastrouhaný sýr smicháme dohromady s natí a s cibuli.
Na okraj každého listu dáme 2.lžíce náplně a srolujeme,okraje zaděláme páratkem. Závitky obalíme v hl.mouce a v rozšlehaným vajíčku a strouhance.
Usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Přeji dobrou chuť.
Pro pana Vadera: žádné feferonky prosím.

Vader:
Zino, to je recept, nad kterym ma predstavivost zacina vysilovat, moc a moc dekuji. Rozhodne ho vyzkousim ASAP (tak rychle jak to pujde). Mozna to opravdu pujde bez feferonek  >:D

Zina:
Upozorňuji to je tvz.chuťovka..Zapomněla jsem na brambory.

zoom:
ja jsem mela na mysli treba spis takove nejake menu : napr. chrestova polevka, zampiony zapecene v kureci sekane ozdobene batatami, priloha brambory varene s cesnekem a kminem, salaty zeleninovy, lilkovy, moucnik bananove mufiny. Vino treba z Chramcu, anebo jine. No zkuste take neco takoveho treba slavnostnejsiho pro Rosh ha shana. Aby to bylo dobre zdrave, snadno k udelani a take pekne.

zoom:
vas recept Zino je vyborny, ale je to dost pracne, kdyz se sejde treba 10 lidi, tak se musi udelat tak 20-30 kousku a to uz je pekna drina. A krome toho se to musi hned po osmazeni podavat, aby to melo puvab, predpokladam. To je tak pro setkani 2-3 lidi. Ohrivat to asi nejde. Asi by se to dalo udelat na Chanuka misto bramboraku, dala bych k tmu bramborovou kasi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi