Judaismus > Recepty
ROŠ HASANA a další svátky
zoom:
Lidičky, nekuřte, vařte ;)
Elazar:
--- Citace: lechem kdy 7. Září 2009, 18:58:02 ---Teď to nemůžu najít, ale cena za plato, když jsem se na to asi před třemi lety díval, byla tuším 2 - 4 tisíce, podle velikosti.
U trouby otevřu dvířka, vyndám, zavřu dvířka. Myslíte, že ani to bych neměl?
Apropó, pro Vadera. Dostal jsem radu, jak řešit kouření o šábesu. V pátek zapálit 25-ti hodinovou svíčku a pak si jen připalovat bez pomoci rukou, jako že já nic - já muzikant. ;D Poradili mi to lidé, jako zkušenost z Israele. Pro moji smůlu, s fajfkou to nejde
Lechem
--- Ukončit citaci ---
Nehcte si přivést platu z Izraele, je mnohem levnější.
Zoom má v případě kouření (jako ostatně v 99%) pravdu, je to pitomost. Takto je možné kouřit o svátku (Pesach, Šavuot, Sukot nebo Roš ha-šana, pokud nepřipadá na šabat), ale nikdy ne o šabatu!
Vader:
Mno, mohl bych pred sabatem zapalit sveho oblibeneho Churchilla (obvykle dymi 4 hodiny) nebo Torpedo (2.5 hodiny), odlozit do klesticek a nasledne vdechovat libou vuni sec to pujde :D
Scooolie:
Proto jsou Židé výborní právníci. Protože pořád přemýšlejí, jak ty jasně dané předpisy nějak ošulit a dohnat až na hranici - ne však za hranici - zákona. Přitom je tu mnohem jednodušší řešení: O šabatu se nehulí. Tečka ;D
Zina:
:)to jsou ti nepřátelé kuřáku :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi