Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Krestanstvo vs. Judaismus

<< < (7/10) > >>

Scooolie:
Souhlas, souhlas. Podvodníci to jsou. Však je mám taky náležitě rád. Ale zase... nebyl nám snad apoštol Petr, na němž je vystavena Církev svatá  :D, dobrým příkladem toho, jak lze třikrát během jedné noci zapřít a přesto být pravověrným?  :D

Elazar:
O jeho pravověrnosti si myslím svoje - a vůbec...  Tohoto pána já neznám  :D

janagab:
No, mám radost, že za cca dva tisíce let došlo k velkému pokroku - klidně si o tomto tématu můžeme pokecat z různých úhlů pohledu a nemám ani pocit, že by to kohokoli ze zde diskutujících vytočilo k nepříčetnosti. To je pro mne velmi dobrá zpráva .

Kjan_:

--- Citace: janagab kdy 26. Května 2010, 19:19:32 ---No, mám radost, že za cca dva tisíce let došlo k velkému pokroku - klidně si o tomto tématu můžeme pokecat z různých úhlů pohledu a nemám ani pocit, že by to kohokoli ze zde diskutujících vytočilo k nepříčetnosti. To je pro mne velmi dobrá zpráva .

--- Ukončit citaci ---
Nejsme jako oni.
Potkala se dvě klíšťata a jedno povídá tak co, jak to dnes jde ?  A druhé na to - moc špatně, teprv je poledne a už mě dvakrát vytočili !

martindeporres:

--- Citace: Scooolie kdy 26. Května 2010, 12:30:44 ---Martin de Porres: Tady je třeba abych maličko objasnil svůj pohled na svět. Já Svědky vůbec nepokládám za křesťany. Jejich stupeň odchylky (chcete-li hereze) od základních křesťanských zásad je tak velký, že je dle mého (i jiných) soudu za křesťany považovat nelze. Podobně jako třeba Křesťanskou vědu (Christian Science) nebo Mormonství. Což nic nemění na tom, že ve vztahu k misii mají obdobný základ jako křesťanské církve a že mi ten základ přijde v pořádku  ;D

Do debaty, ať trochu přiložíme pod kotel  :D Zlí agresivní křesťané páchají zlou agresi tím, že agresivně zastrkují falešné pokutové bločky za stěrače nekřesťanských aut, čímž inzultují jejich majitele  ;D

Aggressive Missionary Campaign in Central Israel
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137707

--- Ukončit citaci ---
Záleží  na tom, na jak definujete pojem "křesťan". Jestli jako základní podmínku  vezmete přijetí křtu, jsou křesťané všichni. Když k tomu doplníte další věrouku, nastanou problémy. A pak by mohli i katolíci považovat na nekřesťany evangelíky a byl by z toho pěkný maglajs, kdo že jsou vlastně ti praví křesťani. Osobně si myslím, že  třeba mez evangelíky a SJ  je hlavní rozdíl ten, že  ti evangelíci se prostě vydělili dřív a za jiných podmínek. Kdyby  si opravdu všichni křesťané vzali k srdci slova " ty jsi Petr a na tobě založím svou církev..." tak všichni budou klečet v katolických kostelích. Jiná křesťanská církev onu posloupnost od Ježíše nemá ani náhodou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi