Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Krestanstvo vs. Judaismus
janagab:
to Scooolie:o sdělování poselství každému máme asi každý jinou představu. prostě - to mohlo fungovat v době před informační explozí, nikoliv teď. prostě, nastala doba, kdy "jede" každý sám za sebe a buď si ty správné informace najde nebo ne - jeho problém. možností má dost. sama bych si nedovolila přesvědčovat ani svoje děti, protože bych měla strach, že můj autoritativní postoj může mít přesně opačný účinek. naopak, když vidím, že by nějakou informaci uvítali nebo chtěli konfrontovat, jsem k dispozici. takže stručně - misie - NEE.
Scooolie:
Kjan: To máte pravdu. Čechy - zejména západní, severní a Praha jsou úplně jiný svět než Morava. Což jde v otázce náboženské ke cti Moravě.
janagab: Máme prostě různé úhly pohledu na svět. Z křesťanského úhlu pohledu neexistuje nic jako "každý si jede za sebe", protože láska k bližnímu, který není věřícím křesťanem, prostě velí jej informovat. Je to stejné, jako byste řekla, že v dnešní době informační exploze už není namístě varovat souseda, ať jede pomalu silnicí za městem, protože přece to, že tam je za zatáčkou ošklivá nehoda si může sám najít na internetu nebo vyslechnout v rádiu....
Jinak já nepléduji pro přesvědčování, ale pro informování. Nutit své děti k víře je nesmysl. Ale informovat je (a samozřejmě poskytovat jim nenásilný příklad svým vlastním chováním, což je nejúčinnější) považuji za samozřejmost. Křesťan, který svým dětem zatajuje informace vedoucí ke spáse se dopouští vážného pochybení. Na svých dětech.
martindeporres:
No, řekl bych to takhle. Není psáno "tak ať svítí vaše světlo před lidmi.." Jehovisté nesvítí, spíše tak nejak podivně žhnou.
Scooolie:
Martin de Porres: Tady je třeba abych maličko objasnil svůj pohled na svět. Já Svědky vůbec nepokládám za křesťany. Jejich stupeň odchylky (chcete-li hereze) od základních křesťanských zásad je tak velký, že je dle mého (i jiných) soudu za křesťany považovat nelze. Podobně jako třeba Křesťanskou vědu (Christian Science) nebo Mormonství. Což nic nemění na tom, že ve vztahu k misii mají obdobný základ jako křesťanské církve a že mi ten základ přijde v pořádku ;D
Do debaty, ať trochu přiložíme pod kotel :D Zlí agresivní křesťané páchají zlou agresi tím, že agresivně zastrkují falešné pokutové bločky za stěrače nekřesťanských aut, čímž inzultují jejich majitele ;D
Aggressive Missionary Campaign in Central Israel
https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137707
Elazar:
Tohle nejsou jen "obyčejní" křesťané, kteří na rovinu řeknou "jsem křesťan a věřím v JK", to jsou Jews for Jesus, tedy lháři a pokrytci. Pátá kolona. On ten způsob, s jakým se zacházelo s následovníky falešných proroků v biblických dobách měl přece jen něco do sebe... ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi