Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
Víno.
kjan:
Trapistického piva jsem si v soupisu zboží všimnul. Jestli se nepletu, je to katolický řád ve Francii, kde panují tvrdé podmínky v modlitbách a práci - a jsou myslím ekonomicky soběstační m.j. i výrobou různých bio potravin. O pivu jsem nevěděl. Podle účinku by ho měli ordinovat našim politikům, třeba by se ty řeči líp poslouchaly.
Že bych mohl mít určitou odrůdu a ročník např. z Golan - je to překvapující, že to ty paní dokážou. Brno je přece jenom taková větší vesnice.
Díky
šalom
Kjan
Vader:
O to prave jde. Pri vyrobe se mnisi museji neustale modlit, nemluvit, zase modlit... Vysledek je chutove skvely, ale nevim, jestli to nesmrdi modlosluzbou.
kjan:
No jo, musí se to ochutnat, abychom věděli, co nemáme pít.
Shalom
Kjan
Eva:
Na ceste do Jeruzalemu stoji klastor ktory sa nazyva "minzar ha satkanim". Klastor nehovoriacich. Mnisi sa tam zaoberaju vyrobou vina a olivoveho oleja. Presne ako pise p. Vader prebieha vyroba, modlenie a praca. Mimochodom je zname ze ich vino je kvalitne. Ja osobne mam radsej vino "Barkan" ale to je otazka chuti.
Prajem Vam vsetkym chag sameach
kjan:
...stále se dovídám nové věci a to je dobře, a jinak to ani nemůže být, jsem přece nováček. Milá paní Magdo (doufám, že Vás oslovuji správně), slovo "klášter" je pro mě spojeno s křesťanským katolickým řádem. Jestli se mohu ptát. netušil jsem vůbec, že něco takového existuje také v Israeli. A kdo jsou ti lidé - resp. jaké národnosti jsou a jak se tam vůbec dostali ? Je to asi o velkém nebezpečí a přísných bezpečnostních opatřeních na jedné straně a na straně druhé o velké toleranci k těm, kteří prospívají a neškodí ?
Shalom
Kjan
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi