Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

Víno.

<< < (6/9) > >>

zoom:
Dovolte, abych Vas informovala. V Izraeli, jakozto kolebce judaismu (cca od roku 135 byla cisarem Hadrianem Judea prejmenovana na Palestinu)i krestanstvi, je od pocatku 4. stol. mnoho klasteru a kostelu, ktere dodnes slouzi ruznym krestanskym obcim. Jednim z nejstarsich krestanskych spolecenstvi jsou napriklad Armeni, kteri maji svuj patriarchat ve St. Meste v Jeruzaleme. V mnoha klasterech jsou mnisi ruznych narodnosti. Zde spise jde k jakemu radu patri. V jednom klastere mohou byt mnisi / jeptisky ruznych narodnosti. Pokud se tyce onech "mlcicich bratru", ruzna narodnost vubec nevadi. ;)

Eva:
...to je zname ze cely zivot sa len ucime. Treba sa vediet opytat a vzdy sa najde niekto kto ma na mieste odpoved. Aj teraz sa to stalo, pani Zoom Vam dala tu najspravnejsiu odpoved ako je to s tymi klastormi.
Ja osobne som sa stretla s mniskou (jeptiskou) ktora pochadza zo Slovenska a je v klastori kde su mnisky z roznych europskych ale aj africkych statov. Aj ona patri do radu nehovoriacich. V tomto klastore sa sestry zaoberaju vyrobou keramickych nadobi.
Pytate sa ohladne tolerancii. Nebudem sa vztahovat k osobam a k bezpecnostnym opatreniam v klastoroch lebo moje informacie su neni plne a mozu byt aj mylne. Ale mozem len podotknut ze Izrael vie byt tolerantny ale problem je ze k Izraelu mnohe staty a ich predstavitelia su neni tolerantni.

Prajem Vam savua tov

Magda

kjan:

--- Citace: magda kdy 31. Května 2009, 00:06:05 ---Nebudem sa vztahovat k osobam a k bezpecnostnym opatreniam v klastoroch lebo moje informacie su neni plne a mozu byt aj mylne. Ale mozem len podotknut ze Izrael vie byt tolerantny ale problem je ze k Izraelu mnohe staty a ich predstavitelia su neni tolerantni.

--- Ukončit citaci ---

Omlouvám se za nejasnou formulaci, měl jsem na mysli bezpečnostní opatření obecně, i když v těch klášterech určitě také nějaká mají. Také jsem si všimnul, že každý ústupek ze strany Izraele se mu nakonec vymstil, ať už to bylo opuštění jižního Libanonu, nebo po vysídlení pásma Gazy. Myslím, že se ani nelze divit tvrdšímu postoji některých izraelských politiků.
Šalom
Kjan

Eva:
to je ok - neomluvajte sa. Ja som tomu rozumela ako ste to napisal.
Vasa definicia je spravna. Mnohi nevedia pochopit postoj nasich politikov. Tu treba rozhodovat bez emocii, je to vsak tazke.

Shalom

Magda

dudusko:

--- Citace: Samuel kdy 25. Května 2009, 20:22:02 ---Tak pokud by Vader ten přívlastek "patoků vztahoval na červená vína, pak bych s ním byl zajedno a rozšířil bych to i na jeho milovanou Moravu :)
V Čechách a na Moravě by snad mělo být zakázáno pěstovat červené víno :), tady prostě pro to nikdy nebyly a nebudou klimatické podmínky, aby se z toho mohlo udělat něco jiného než maximálně tak stolní víno k jídlu.
To v bílém vínu je to jiná situace, to se zde může povést a často se tak děje. Pokud si některý vinař troufne jít do nevýnosné odrůdy Sylvaner a povede se ročník a on to nezkazí, je to radost. Ale to se zase občas povede i v Čechách.

--- Ukončit citaci ---

Pomerne resolutne nesouhlasim s vyse uvedenym vyrokem o cervenych vinech. Pokud srovnam cenove stejne cervene vino mistniho puvodu s viny dovezenymi do "supermarketu". Tedy si radeji koupim cervene od sveho vinare. Ovsem vzdycky peclive volim rok a odrudu. Mate pravdu v tom, ze pestovani cerveneho vina je severne od Znojma (kde na nej zase nejsou pudy) dost osemetne. Ovsem zatracovat tak zasadne, to i p rijde nefer.

dudusko.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi