Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael
B16
Vader:
Ale proc jsi obvinoval (nekolik prispevku pred) MNE ?
BTW pro tebe jakykoliv byvaly komunista zustane komunistou a zlocincem. Pro mne jakykoliv byvaly nacista zustane nacistou a zlocincem. Tak si zamet pred vlastnim prahem, ci po vasem receno, vytahni si tram z oka.
Scooolie:
--- Citace: Vader kdy 12. Května 2009, 17:16:20 ---Ale proc jsi obvinoval (nekolik prispevku pred) MNE ?
BTW pro tebe jakykoliv byvaly komunista zustane komunistou a zlocincem. Pro mne jakykoliv byvaly nacista zustane nacistou a zlocincem. Tak si zamet pred vlastnim prahem, ci po vasem receno, vytahni si tram z oka.
--- Ukončit citaci ---
Konkrétně mluvíš o čem?
Ne bývalý komunista, pokud se zřekl své bolševické víry a lituje jí, je totéž co napravený hříšník. Tedy člověk, který se vrátil ze špatné cesty. Nic to nemění na tom, že svého času podporoval lumpy. Ale pokud toho lituje, resp. snaží se to dokonce nějak odčinit (lze-li) pak jistě na něm není nic špatného.
O nacistech platí naprosto totéž. Nehledě na to, že pokud jsi narážel na papeže, tak ten členem nacistické strany nebyl. A o nuceném členství dětí a mládeže v HJ jsme se tu už bavili dost. Prostě to v tu dobu bylo povinné a odmítnutím hrozily postihy, včetně třeba deportace rodiny do koncentračního tábora. Ve srovnání s tím nečlenstvím v ČSM/SSM hrozily mnohem menší následky, přesto v něm byla větština mládeže....
BTW: Dlužím mi konkretizaci těch lidí, které jsi měl na mysli obratem "parta kolem" Tisa.
zoom:
Ach jo, skutecne neni vhodne zesmesnovat jmena kohokoli.
Jinak Rav Lau je vzdělaný teolog, který vi o čem papež mluví . Pokud se vyjádřil jak se vyjádřil, tak to není něco co řekl nějaký pán v kavárně, ale jeho projevy jsou výsledek práce teologů a politiků. V tom je to nebezpečné a proto se rav Lau zlobil, ne na papeže ale na postoj, který zaujímá jako hlava cirkve.
Prostě nepřekročil svůj německý stín.
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2009, 17:40:03 ---Konkrétně mluvíš o čem?
--- Ukončit citaci ---
Konkretne mluvim o tve nespravne anticipaci nejakeho meho zesmesnovani nebo utoku na papeze na strance 1. Do toho jsem se pustil - abych ti udelal radost - az po tvem prispevku mnohem pozdeji.
Scooolie:
Já nepochybuji o učenosti a znalostech rabiho Laua. A právě proto tomu jeho vyjádření příliš nerozumím. Co JEŠTĚ by chtěl? :o
Papež přece nemluvil v Jad Vašem nijak extra teologicky. Jistě, sice tam dal nějaké citáty, ale v podstatě to byl světský projev o lítosti nad šoa.
Já pořád nevím, co na tom papežském projevu v Jad Vašem bylo nesprávné, nedostatečné, neúplné. Četl jsem to několikrát, ale vidím v tom jak lítost, tak smutek. Jak měl překročit svůj "německý stín"? :o
A netuším, co vyvolalo kritiku rabiho Laua. Tuším za tím politiku. Podle mě by Lau řekl totéž, ať by B16 řekl v Jad Vašem cokoliv...
--- Citace: Vader kdy 12. Května 2009, 17:52:22 ---
--- Citace: Scooolie kdy 12. Května 2009, 17:40:03 ---Konkrétně mluvíš o čem?
--- Ukončit citaci ---
Konkretne mluvim o tve nespravne anticipaci nejakeho meho zesmesnovani nebo utoku na papeze na strance 1. Do toho jsem se pustil - abych ti udelal radost - az po tvem prispevku mnohem pozdeji.
--- Ukončit citaci ---
Pořád nevím, o čem mluvíš. Dej mi link na konkrétní příspěvek a řekni mi, co v něm ti vadí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi