Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy

mleko ne-mleko a maso

<< < (4/11) > >>

Eva:
Je pravda ze vacsina zidovskych obyvatelov v Izraeli nie je nabozensky vzdelana a v tom duchu vychovana. Ale aj mnohi z tych, co sa povazuju  za naboznych,  nerobia minimalnu namahu aby prijali medzi seba "neveriacich". Je potrebne pomalym krokom a  pod ziadnym natlakom ich priblizit. Tu krasu v Tore oni sami zistia ked ju s "laskou" sa im predstavi. Zo silou sa nic neda dosiahnut, nielen v nabozenstve.

V diaspore to je "spolupatricnost" co udrzuje zidovstvo spolu.

Ak nahodou som niekoho urazila mojim prispevkom, prosim o prepacenie. To som nemala v umysle.

Prajem vsetkym clenom "chag sameach"

eleazar:
Sade, já jsem se jako mesiánec setkal a začal s velmi fundamentálním pojetím Tóry, tak prosím nepředhazujte příslušníkům netalmudických filozofií, že se by "flákali" dodržování Tóry.
Mimochodem, kdybychom srovnali běžného progresivního žida s adventistou, tak by mě zajímalo, kdo z nich drží více mitzvot ;D

zoom:
eleazare myslím, že by jste udělal dobře, kdyby jste do této části diskuze vstupoval co nejméně.

jinak Sad má bohužel pravdu, propast mezi zbožnými a sekulárními je čím dál tím hlubší a to je velká škoda. Mohou za to obě strany, ale zbožní více. Musím říct, že je mi to z toho velmi smutno. Doba připomíná období kolem roku 70 o.l., podívejte se do Josefa Flavia a dáte mi za pravdu.

Vader:
Ja toho rimskeho obcana dvakrat nemusim, ale obcas pise (resp. psal) ctive.

Vader:
eleazare, v tomhle ma Zoom pravdu. Jak muzete prispet do diskuse o kasrutu, kdyz sam vyse pisete, za u vas se dela svickova z kruty ? Chtel jsem to prejit, ale musim vam to ted otlouct o hlavu. Jo, zapomnel jsem dodat, ze se domnivam , ze vase svickova je ze smetany.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi