Judaismus > Recepty
Blíží se PURIM
zoom:
Ještě pro GV ve věci Hamantaschn - asi yítra b'h provedu průzkum, co se tu prodáva, ale manžel včera přinesl vzorek - makové zvenku máčené v čokoládě, tedy jenom základna je máčená celá nahoře jsou vkusné rovnoběžné čokoládové proužky. To je štábní kultura. To za našich mladých let nebývalo. Ale pamatuji že pani J. zl. dělala právě kynuté. Jistě si na ně pamatujete také. A byly výborné.
lechem:
Zdravím,
ty kynuté dělává moje máma. A plní je jablečnými povidly.
Lechem
zoom:
RECEPTIK PROOOOOSIM :D
Eva:
Recept vhodny na purim ale aj na vsedne dni.
1 pohar (sklenku) vody
100 gr masla
1 pohar muky (125 gr)
stipku soly
2 vajicka
***
3-4 lyzice roztopeneho masla
pol pohara maku
praskovy cukor (podla chuti)
*do vriacej vody s maslom pomaly vmiesame muku. Varime a neprestajne miesame az sa cesto oddeli zo stran hrnca. Dame dole z ohna.
*ked je cesto vychladnute, pridame sol a vajicka, zmiesame spolu.
*na ruky si dame trochu muky a zacneme z cesta vytvarat male knedliky ktore vyvarime vo vriacej a posolenej vode asi 15 minut.
*knedliky precedime a hned ich vyvalkame v rozpustenom masle
*pred podavanim ich posypeme makom zmiesanym s praskovym cukrom.
*okamzite podavame lebo tieto knedliky su chutne ked su este teple.
Vader:
Vsem Vam jmenem ctenaru moc dekuji :)
Mam jeste osobni prosbu - sladke nesmim, nebyl by nekdo z Vas tak hodny, a nedal sem nejaky zajimavy a mnamkovy recept z kruty (morky) ? Prosim a smutne koukam...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi