Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Zákaz pochodu proti sionismu
martindeporres:
Vodník: Myslíte, že Hitler nebyl antisionista? Nadefinujte mi prosím, kde končí hranice antisionismu a začíná hranice nacismu. Třeba by to šlo vyjádřit jako množina antisionistů, podmnožina nacisti? A kdo další do téhle množiny patří? O.K. někomu může vadit teorie o vyvolenosti národa izraelského, tím spíš, že praxe ji víceméně potvrzuje. ;) Ale normální člověk by to měl spíš chápat jako popud ke svému zdokonalení a ne se stát antisionistou. V jednom žalmu je psáno: "Proč se národy bouří, proč pohané kují marné plány proti Hospodinu a jeho pomazanému...." Jinak o nějakém zakazování koncertů nebo nějakých pofiderních hnutí tady teď nikdo ani nešpitl. Zase nám tu něco podsouváte. A co se týče Plastic People, na takovém Divokém Západě by je nezakázali, ale rovnou odstřelili jako falešné hráče. :)
Vodník:
martindeporres: na thema sionism - antisionism - antisemitism - nacism už zde proběhlo několik debat. Jedná se o rozličné množiny, které se tu více, tu méně překrývají. Já se zase o Hitlera tak nezajímám, ale pokud chtěl původně vyhnat Židy na Madagaskar, aby tam měli svůj stát, tak bych dokonce řekl, že to byl svého druhu "sionista". ;) Že se pak rozhodl pro něco jiného, čímž sionistou být poněkud přestal, to už je známá historie.
Jinak antisionism je politický postoj a s vyvoleností národa židovského (popř. s judaismem) nemá nic společného.
--- Citace: martindeporres kdy 23. Února 2009, 13:33:47 ---Jinak o nějakém zakazování koncertů nebo nějakých pofiderních hnutí tady teď nikdo ani nešpitl. Zase nám tu něco podsouváte. A co se týče Plastic People, na takovém Divokém Západě by je nezakázali, ale rovnou odstřelili jako falešné hráče. :)
--- Ukončit citaci ---
Já jsem netvrdil, že byste ty koncerty chtěli zakazovat, ale že takový zákaz by byl porušením demokracie (pokud to z kontextu nebylo jasné). Proto je Váš příklad se skinheadskými koncerty poněkud mimo thema. Nebavíme se o liknavosti české policie, ale o nezákonných rozhodnutích vrchnosti. A co se týče Divokého Západu - mám na tuto brokovnicovou demokracii svůj názor a bydlím raději v Evropě, třebas tu nesmím založit nacistickou stranu nebo popírat holokaust. :D
Vodník:
Ještě k Vaderovi: je zajímavé, že ačkoli v otázce společenské a vnitropolitické lze Vaše názory s klidným svědomím prohlásit za nedemokratické (přinejmenším na hranici), na tomto foru vystupujete jako ukázkově demokratický diktátor: strpíte tu mě s opačnými názory a neváháte zasáhnout i proti názorovým spřízněncům, porušují-li zdejší zákony. Já v podstatě propaguji totéž v celospolečenském měřítku. :)
Vader:
--- Citace: Vodník kdy 23. Února 2009, 13:05:15 ---opakuji svou otázku: v čem se pak lišíte od bolševika?
--- Ukončit citaci ---
To mi reknete vy, at vim, v cem ve mne bolsevika vidite. Tedy krom toho, ze se tu temer vzdy zastavam KSCM (advocatus diaboli, neb v demokracii ma pravo kazdy na obhajobu) a vzdy evropske (ekonomicke) levice ?
Vader:
--- Citace: Vodník kdy 23. Února 2009, 13:05:15 ---Ad národnostní stát: to je na dlouhé lokte, ale v jedné větě - v národnostním státě jsou příslušníci jiné národnosti tak nebo onak občany druhého řádu, což je v ("normálním") občanském státě vyloučeno (aspoň theoreticky, na úrovni principu).
--- Ukončit citaci ---
To je hloupost, a vy to vite. Jsou snad v Uzbekistanu Uzbekove the first class a zbytek povl ? Nevermind. A netvrdte mi, ze zrovna Uzbekistan je vykladni skrini demokracie...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi