Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Zákaz pochodu proti sionismu
martindeporres:
--- Citace: Vodník kdy 22. Února 2009, 23:22:57 ---
--- Citace: martindeporres kdy 22. Února 2009, 22:58:58 ---tak tady celou dobu obhajujete akci nějaké organizace, jejíž samotná existence je i podle vás protiprávní.
--- Ukončit citaci ---
Ten pochod nahlásila, pokud vím, soukromá osoba, nikoli organisace. Pokud by tam bylo něco v nepořádku, těžko by na protiprávní jednání plzeňského magistrátu upozorňovali jak Tomáš Pecina tak Max Blaustein.
Existence organisací, které český stát nezakazuje (protože nejsou nebezpečím pro demokracii), není protiprávní. Tudíž ani KSČM (jakkoli si soukromě myslím opak, pokud se hlásí k Leninovi). Já osobně nemám přehled o tom, které české organisace jsou mimo zákon (DS?), ale nedovedu si představit, že by illegální organisace nahlašovala na magistrátu demonstraci! ;D
--- Citace: martindeporres kdy 22. Února 2009, 23:04:20 ---Není mi jedno, když nácek bude chtít zakládat politickou organizaci s nacistickou ideologií. A pokud ji založí, bude mi vadit i protest téhle organizace na jakékoliv téma, protože taková organizace podle práva nikdy neměla být založena.
--- Ukončit citaci ---
Říkáte totéž, co já. Pokud bude Národní strana nebo jiná legální organisace pořádat tancovačku, nemáte právo jim v tom bránit, pokud se tato nezvrhne třeba v demonstraci za dejudisaci české společnosti.
--- Ukončit citaci ---
Vidíte, a já jsem o KSČM přesvědčený, že nebezpečím pro demokracii je, protože se nevzdala komunistické ideologie. A otázka DS a tancovačky by se taky podle mě nemusela řešit, protože DS by taky neměla právně vůbec existovat, stejně jako KSČM. Neexistující organizace nemůže nic pořádat. Nula od nuly pojde. Jo, nemůžete zakázat, jestli si nácek neudělá "oslavu narozenin" s koncertem, ale pak je věcí policie, aby řešila, jetli tam někdo hajluje, nebo posílá do plynu a je to záležitost trestního práva. Jinak podle mých informací za tím pochodem a jeho organizací mělo stát nějaké pochybné hnutí, ten kdo to nahlašoval, měl být jeho jednatelem.
Vader:
--- Citace: martindeporres kdy 23. Února 2009, 08:14:26 ---Jo, nemůžete zakázat, jestli si nácek neudělá "oslavu narozenin" s koncertem, ale pak je věcí policie, aby řešila, jetli tam někdo hajluje, nebo posílá do plynu...
--- Ukončit citaci ---
Coz se deje AFAIR vzdy. Tedy to hajlovani, ne tak akce policie ci nasledne soudu.
martindeporres:
Bohužel. Ono si taky policajti rozmýšlejí pokusit se zadržet někoho a riskovat konflikt v sále, kde je víc jak stovka lidí a jde tak trochu o ústa, když ví, že nakonec soudce dotyčného pustí s tím že chlapec nehajloval, ale jen ukazoval, jak vysoko skáče jeho pes. :(
Vodník:
Vader: tak samozřejmě, že co se týče Israele jsme každý na opačné straně názorového spektra a já se neptal, v čem se mnou nesouhlasíte ohledně sionismu, to je jasné. V mém dotazu šlo o právo demonstrovat. Vám se to může nelíbit, že někdo Israel nemá rád, ale nemůžete mu v demokracii zakázat, aby svůj nesouhlas svobodně veřejně vyjádřil! Viz nedávné události v Gaze: stát musel povolit jak protestní akci Palestinců u israelské ambasády, tak podpůrnou akci ŽLU na Kafkově náměstí. Pokud Vy byste tu první zakázal, protože máte na věc opačný názor, pak, je mi líto, projevujete tytéž totalitní tendence jako leho. Tím děláte ze sionismu posvátnou krávu a z antisionismu illegální politický postoj na úrovni nacismu.
Já bych rovněž nezakázal demonstraci pro potraty, ačkoli s nimi v drtivé většině nemohu souhlasit, a to z toho důvodu, že by mi někdo ve vládě, kdo je jejich zastáncem, mohl ze stejných důvodů zakázat demonstraci proti nim. Nebo radar: jak jeho zastánci, tak protivníci, považují protistranu za vlastizrádce, přesto obě strany smějí za svůj názor demonstrovat. Kdybyste ve vládě seděl Vy nebo leho, tak hnutí "Ne základnám" postavíte mimo zákon - opakuji svou otázku: v čem se pak lišíte od bolševika?
To, že policie nezasahuje v případě hajlování na koncertech, není selháním demokracie, nýbrž policie. Nemůžete tento nešvar řešit tím, že tyto koncerty apriori zakážete. Přesně tohle přece dělal bolševik Plastikům (a nejen jim)!
V demokracii je to holt tak, že spokojen není nikdo, ale buserován a popotahován taky nikdo - pokud svým konáním nenaruší samotné základy tohoto stavu, který se honosí titulem "demokracie". Demonstrace proti/pro potraty, sionismus, akci v Gaze nebo americký radar takovým ohrožením nejsou a jejich zákaz je proto projevem totalitního uvažování.
Ad národnostní stát: to je na dlouhé lokte, ale v jedné větě - v národnostním státě jsou příslušníci jiné národnosti tak nebo onak občany druhého řádu, což je v ("normálním") občanském státě vyloučeno (aspoň theoreticky, na úrovni principu).
Vodník:
--- Citace: martindeporres kdy 23. Února 2009, 08:14:26 ---Vidíte, a já jsem o KSČM přesvědčený, že nebezpečím pro demokracii je, protože se nevzdala komunistické ideologie.
--- Ukončit citaci ---
Pokud kladete rovnítko mezi kommunistickou ideologii a Lenina, pak opět říkáte totéž, co já. Pokud ne, musel byste dokázat, v čem program KSČM ohrožuje demokracii. Pokud ne, nemáte právo je zakazovat.
--- Citovat ---DS by taky neměla právně vůbec existovat, stejně jako KSČM.
--- Ukončit citaci ---
Já jsem postřehl, že se jednalo o jejím zákazu. Pokud k němu nedošlo a tato strana legálně existuje, je to legální strana a Vaše přání ohledně její neexistence tuto stranu nezbavuje (zatím) těch práv, které požívají ostatní politické strany.
Poznámka k Vaderovi: tohle IMHO platí i pro Národní stranu - nebo snad byla už postavena mimo zákon? Ne-li, může si pořádat - v souladu se zákonem - akce po libosti a může kandidovat do parlamentu.
--- Citovat ---Neexistující organizace nemůže nic pořádat. Nula od nuly pojde. Jo, nemůžete zakázat, jestli si nácek neudělá "oslavu narozenin" s koncertem, ale pak je věcí policie, aby řešila, jetli tam někdo hajluje, nebo posílá do plynu a je to záležitost trestního práva.
--- Ukončit citaci ---
Viz mou odpověď Vaderovi: nemůžete selhání policie napravovat demontáží demokracie.
--- Citovat ---Jinak podle mých informací za tím pochodem a jeho organizací mělo stát nějaké pochybné hnutí, ten kdo to nahlašoval, měl být jeho jednatelem.
--- Ukončit citaci ---
Pak měl být ten zákaz zdůvodněn tímto způsobem. Ale magistrát ho zdůvodnil bolševickou absurditou - doměnkou o tom, o čem by ta demonstrace skutečně byla.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi