Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Zákaz pochodu proti sionismu
Vodník:
--- Citace: Vader kdy 20. Února 2009, 05:41:00 ---Na konci vety mi vypadl smajlik. Veta, ktera vas pobourila, by tim ziskala zcela jiny ton - takovy, jak bylo zamysleno.
--- Ukončit citaci ---
O.k., jasný. Taky ho někdy zapomenu... ;)
--- Citovat ---Aha, ja jsem tedy v minulosti (at davne ci nikoliv) delal na ulicich brajgl, nebo napadal obcany jine "rasy" ?
--- Ukončit citaci ---
S tím to nesouvisí a souviset nesmí! Pokud se někdo ožral a udělal brajgl (třeba se porval s cikány na zábavě), tak už do smrti nesmí demonstrovat?? Ani za ochranu norků?
--- Citovat ---Co chcete vycist Lehovi ci mne?
--- Ukončit citaci ---
Totéž, co náckům a kommunistům - názory neslučitelné s demokracií! Snahu apriori zakazovat demonstraci na základě doměnky, že se zvrhne v něco jiného, než bylo proklamováni. To jste jako četnický strážmistr Flanderka: "Fotoaparát u něho nalezen nebyl, ale jest jisto, že kdyby aparát měl, fotografoval by, nejraději nádraží." A přesto bych vám oběma demonstraci s legitimním a legálním obsahem povolil, protože ctím demokratické zákony (naopak: kdybych myslel jako vy dva, tak bych vám - věren svému přesvědčení - nemohl povolit demonstrovat ani za Plzeň krásnější!)
Jak jsem se snažil poukázat na těch příkladech z Ameriky, nemůžete vynášet definitivní soudy na základě zjevu nebo kádrového profilu demonstrujících. Když půjdu demonstrovat proti radaru nebo válce v Iráku, je mi jasné, že tam se mnou budou demonstrovat komouši a anarchisti (ani jedny nemusím). Mám snad proto začít invasi do Iráku podporovat nebo psát Američanům zvací dopisy? Pokud by na plzeňský magistrát přišli pejzatí braši z Neturej Karty v kaftanech a kloboucích, že chtějí demonstrovat proti sionismu - a že by se jim to magistrát neodvážil zakázat, na to vsadím svoje boty!! ;D - jistě by musili počítat s tím, že se k nim přidá Jan Čapek, Erik Sedláček a další radikální "kamarádi".
--- Citovat ---Vite, noticka off-topic na zaver, mel bych sprdnout vas i Leha. Ocividne se nemate radi a ne ze nemuzete, ale nechcete se pres to prenest.
--- Ukončit citaci ---
Já leha vůbec osobně neznám a zdejší moje kritika jeho názorů vychází pouze z jeho názorů (na nejrůznějších webech). Jediný osobnější tón, který jsem si dovolil, bylo podivení, že mu po 20 letech v USA zůstaly totalitní stereotypy v myšlení. Ale nakonec je fakt, že ani v tom vůbec není sám. Já jsem si leha i přes jeho opačné a pro mne nestravitelné názory celkem vážil a bránil jsem ho i proti Stworovi. Proč jsem svůj názor změnil je už zcela mimo rámec této diskusse.
--- Citovat ---Pokuste se argumentovat tak dobre, jak to delate doted, ale vyhnete se, prosim, "srdecnim" zalezitostem.
--- Ukončit citaci ---
??? Měl jsem za to, že právě to dělám... :-[
--- Citace: Vader kdy 20. Února 2009, 05:48:31 ---Maxe nemuzete brat vazne, protoze by zavolal policii na svoji vlastni babicku, kdyby kourila na zastavce ;D
--- Ukončit citaci ---
;D To ho sice šlechtí, ale nevím, jak to souvisí s demokratickými nebo nedemokratickými názory.
Vodník:
--- Citace: martindeporres kdy 20. Února 2009, 08:29:04 ---Vodník: Spíš to vidím takto. Jsem-li členem nějakého spolku, mám právo využívat výhod, které mi tento spolek poskytuje ale současně povinnosti z členství vyplývající, třeba jen v tom, že budu ctít a dodržovat stanovy a cíle toho spolku. Jestliže nebudu ctít a dodržovat stanovy, budu z něj vyhozen a přijdu i o ty práva a výhody. Prostě systém něco za něco. Náckové a komunisti zásady demokratické společnosti rozhodně nectí, leč jejích práv a výhod využívat chtějí. Tedy systém něco za nic?
--- Ukončit citaci ---
Pokud náckové nebo kommunisti nezakládají stranu s programem, který má za cíl zničit demokratický régime, a nepáchají žádné jiné trestné činy, mají jakožto občané právo používat všech výhod, které jim demokracie poskytuje a nemohu je "preventivně" persekuovat za jejich názory, např. nezákonným zákazem, chtějí-li uspořádat demonstraci s legitimním cílem. Vy zavádíte totalitní kategorii myšlenkového zločinu a persekuce na základě doměnky. Kdybyste založil partaj, která by měla tohle v programu, musela by být v demokratickém régimu postavena mimo zákon! :D
martindeporres:
Ale vy vůbec vodníku nečtete co píšu, nebo to nechcete pochopit. Komunisty a nácky bych nestíhal za to, jak smýšlejí, což už jsem psal dříve, ale za to, že se organizují! A i ten pochod už nějak organizován být musí. Tak už mi prosím nepodsouvejte něco, co jsem tu nikdy nenapsal.
Vodník:
Ale čtu. Oni se organisují k pochodu proti sionismu a to není nic, co ohrožuje demokracii. Nemáte tedy důvod ani právo jim toto organisování a shromažďování zakazovat. Až se budou shromažďovat za nějakým nelegitimním cílem, pak máte teprve právo zasáhnout.
Vader:
--- Citace: Vodník kdy 20. Února 2009, 20:26:59 ---Ale čtu. Oni se organisují k pochodu proti sionismu a to není nic, co ohrožuje demokracii. Nemáte tedy důvod ani právo jim toto organisování a shromažďování zakazovat. Až se budou shromažďovat za nějakým nelegitimním cílem, pak máte teprve právo zasáhnout.
--- Ukončit citaci ---
Takze popirate legitimnost sionismu ? :o
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi